Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Zdrowie » oczy

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Zdrowie" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Zdrowie » oczy

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 8)
ewamik

Post #1

2008-03-17 19:49:24 (4 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

od kilku dni mam problem.A mianowicie,jakas plamka lata mi na oku.Noszę szkła kontaktowe i mysąłam,że to jakis paproszek mi siadł na soczewce.Wieczorem gdy zdjęłam szkła okazało się,że ta plamka cały czas siedzi na oku.Niby nie boli,plamka jest mało widoczna ale gdy patrzę na boku,w góre w dół ta plamka lata za mną.Właśnie ona lata,nie żeby była stała ale własnie lata.
Czy ktoś z Was miał taki problem? MOże to przez zmęczenie,siedzienie przed komputerem.czasem jak sciągam szkła,czuje pieczenie,piasek.
dzwoniłam do mojewgo okulisty do Polski i nic konkretnego przez tel mi nie powiedział.Nalezy obserwować.
Na jednym oku ta plamka jest bardziej widoczna ale zauwazyłam,że na drugim oku tez ona jest ale taka minimalna.
A tak w ogóle jest w Londynie jakis okulista-Polak?

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krunschwitz

Post #2

2008-03-17 20:01:11 (4 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 21-05-2006

Otoz powiem Ci ,ze ja mialem ten problem w dziecinstwie.Ciagle tarlem oczy ,a tam nikt nic nie widzial.Wreszcie znalazla sie jakas okulistka,ktora zrobila odpowiednie badania i okazalo sie ze to tzw.moncik.
W zasadzie mi to wyleczyli ale czasem(rzadko) sie pojawia.Zasugeruj swojej polskiej okulistce ta nazwe(moncik),moze cos pomoze.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #3

2008-03-17 20:39:04 (4 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Matko święta,a to groźne jest? Szukałam czegoś na google i nic nie znalazłam.Nic na ten temat.Mój lekarz powiedział mi,że to byc może siedzi na ciele szklistym-jak to nazwał.Ale co to jest? Trudno powiedziec cos przez tel.Mnie zaraz szlag trafi,bo wodze wzrokiem i ''bawie się''moja plamką.Musi to śmiesznie wyglądac z boku,bo wygladam jak upośledzona(bez obrazy).Tak stoje w sklepie i oczami robie to zeza,to patrze na boki
A ja jak durna łaże po google i szukam.Mąż się wkurza i mówi,że szukam choroby ale niech jemu cos łazi po oku,to zobaczy.Zdrowy facet z tego mojego męża.
Może zacznę wcześniej kłaśc sie spać.Ale ten..mencik....

Do góry stronyOnline

krunschwitz

Post #4

2008-03-17 20:49:53 (4 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Grozne to to nie jest ale upierdliwe napewno.Nie wiem jak to sie pisze,moze "mącik".Byc moze ze to cholerstwo ma jakas ina fachowa nazwe.
U mnie czasem poprostu widze tak jakby malenka nitke przyklejona gdzies do oka ,ktora ucieka jak probuje na nia patrzec.Na szczescie mam to b.rzadko.
To ja Miś Pszekliniak i Włatcy Móch. Zmeczony Londynem...Szukam innego miejsca do zycia...

Do góry stronyOnline

Rrrr

Post #5

2008-03-17 23:17:22 (4 miesiące temu)

Rrrr

Kobieta

Z nami od: 04-07-2005

http://www.nhsdirect.nhs.uk/articles/article.aspx?articleId=162

http://www.allaboutvision.com/conditions/spotsfloats.htm

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krunschwitz

Post #6

2008-03-17 23:39:18 (4 miesiące temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Moderator

Strzal w dziesiatke:-W

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #7

2008-03-18 11:19:47 (4 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Dzieki ogromne.Musze nauczyć się z tym zyć.Kurde,że mnie to spotyka.

Do góry stronyOnline

ewamik

Post #8

2008-04-21 01:51:47 (3 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

mam małe pytanie.jesli chcę iśc do okulisty na NHS musze udać sie po skierowanie od GP czy od razu moge rejestrowac sie u lekarza?
Męty są i chyba im sie podobają moje oczy:( Do tego jakies smugi jeszcze doszły;(
I jak długo czeka się na wizyte?

Do góry stronyOnline

kik1976

Post #9

2008-04-21 07:02:55 (3 miesiące temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

poszukac przy szpitalu eye center, w naglym przypadku powinni przyjadz bez skierowania, a normalnie to najpierw do gp i np ja czekalam 1,5 m-ca.

Do góry stronyOffline

Numer MSN MessengerNumer gadu-gadu