Forum dyskusyjne

Zdrowie » Oczy

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Zdrowie" opiekują się: marcheweczka

Strona główna » Zdrowie » Oczy

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 3
Maya64

Post #1

2008-07-14 16:40:46 (6 miesięcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Ewamik.Witam w gronie tych co im tam cos lata w oku.Ja to juz mam od 20 lat i od 19 lat juz o tym nie pamietam bo sie przyzwyczailam do tego.
Szkla kontaktowe mozesz wykupic prosto od optyka na kazdej High Street w UK.Mozesz je kupic na podstawie swojej recepty lub tez poddac sie nowemu badaniu na miejscu.Co do jakosci szkiel to ci nie doradze bo nie nosze szkiel kontaktowych.Za okularami mozna sie schowac wiec wybralam te opcje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

martanestorowska

Post #2

2008-07-14 16:52:50 (6 miesięcy temu)

martanestorowska

Z nami od: 22-09-2007

ostatnio bylam w specsavers-zrobili ma badanie wzroku pod katem okularow i drugie pod katem soczewek.optyk zalozyl mi soczewki i kazal przyjsc za 2 tyg.na kontrole :-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #3

2008-07-14 17:55:15 (6 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Cytat:

2008-07-14 16:40:46, Maya64 napisał(a):
Ewamik.Witam w gronie tych co im tam cos lata w oku.Ja to juz mam od 20 lat i od 19 lat juz o tym nie pamietam bo sie przyzwyczailam do tego.
Szkla kontaktowe mozesz wykupic prosto od optyka na kazdej High Street w UK.Mozesz je kupic na podstawie swojej recepty lub tez poddac sie nowemu badaniu na miejscu.Co do jakosci szkiel to ci nie doradze bo nie nosze szkiel kontaktowych.Za okularami mozna sie schowac wiec wybralam te opcje.

Tyle tylko,że ja nie mam recepty,bo nie wiem czy mam iśc do GP czy.... sama nie wiem.
W Polsce,to prosto od optyka kupuje co chcę.

Do góry stronyOffline

aisab

Post #4

2008-07-14 19:29:50 (6 miesięcy temu)

aisab

Kobieta

Z nami od: 03-05-2007

ja rowniez jestem kontaktowcem;-) Ja poszlam do Specsavers, tam zrobili mi badania i kupilam szkiel na pol roku. Acuvue2 Johnson&Johnson. Pytalam najpierw swoja GP o to i wlasnie ona powiedziala ze w przychodni nie ma okulisty, ze mam sie zarejestrowac w Specsavers. Tak to chyba wszedzie wyglada w UK
jest dobrze :-)

Do góry stronyOffline

offoxy

Post #5

2008-08-27 16:40:54 (4 miesiące temu)

offoxy

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2008

Cytat:

2008-07-14 16:34:18, ewamik napisał(a):
Mam pytanie.Jka moge kupić szkła kontaktowe w Londynie?
Wiem,że sa na recepte ale musze iśc do okulisty czy do GP?
Mam szkła z Polski,teraz mi sie skonczyły i musze kupić tylko nie wiem gdzie mam sie udać.
Jakie tu sa szkła na rynku? Jakich firm? MOże ktoś mi pomóc?
Ja nosze AIR OPTIX ale równie dobrze moga to byc inne.

szkła polecam kupować przez internet, jest dużo taniej niz w polsce, do tego od razu kupujesz płyny i inne duperele, też taniej.
Dostawa na drugi dzień.
Pozdrawiam.
http://www.contactlenses.co.uk/
tej portal jest tendentyjny i kierowany z rp

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6

2008-08-27 20:09:21 (4 miesiące temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

w Specsavers za soczewki J&J pobieraja przez DirecDebit £12 co m-c i co 2 m-ce wysylaja 2 opakowania soczewek do domu a dodatkowo ma sie za darmo wizyty sprawdzajace oczy, jesli sie cos dzieje
„W dyplomacji można czasem robić świństwa, ale nigdy głupstw. W kawalerii jest odwrotnie”.

Do góry stronyOffline

Deszczowapogoda

Post #7

2008-08-29 11:48:22 (4 miesiące temu)

Deszczowapogoda

Mężczyzna

Z nami od: 12-08-2008

Uwazaj z ta plamka w oku, zeby nie okazalo sie ze masz peforacje siatkowki, jej rozwarstwienie lub odklejajaca sie siatkowke ( retinal detachement). Bo to juz wymaga operacji. Nie twierdze, ze to jest to, bo nie jestem znawca, wiem, ze moze to byc TO.

Takie rzeczy sa wykrywane przez badania w specsaversach i innych.

Znam przypadek, kiedy ktos zostal z takiego badania w trybie natychmiastowym skierowany z papierkiem do szpitala, w Nottingham jest Queens Medical Centre z dobrym oddzialem okulistycznym, to szpital uniwersytecki nawiasem mowiac.
Operacje chcieli wykonywac NATYCHMIAST. Kosztow zadnych.
Dodam , ze wszystko zakonczylo sie nadzwyczaj pomyslnie, ale rekonwalescencja byla dluga.

Temat stary, ale moze napiszesz co z ta plamka, masz diagnoze?

[ Ostatnio edytowany przez: Deszczowapogoda 29-08-2008 11:50 ]

Nie warto dyskutować z debilami. Najpierw sprowadzą ciebie do swojego poziomu, a później pobiją doświadczeniem. --------------- Anglicy mają jedną sporą wadę: słuchają ale nie słyszą, ewentualnie słyszą to, co chcą usłyszeć.

Do góry stronyOffline

angie55

Post #8

2008-11-10 14:51:26 (2 miesiące temu)

angie55

Kobieta

Z nami od: 05-10-2008

Skoro temat OCZY to nie bede zakladala nowego 8-)

Czy ktos moze mi polecic sztuczne lzy , ktore kupie w Anglii ?
Najlepiej takie o konsystencji zelu, albo bez konserwantow!
bede bardzo wdzieczna ;-)

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #9

2008-11-10 15:16:54 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Byłam u okulisty w Polsce.Badała mi oczy.Plamki są ale nie odkleja sie siatkówka.Z nia jest wszystko w porzadku.
Jak mi powiedziała okulistka,moga to byc drobinki krwi jak i barwnik.Jestem krótkowidzem,często siedze przed monitorem i to sa czynniki które moga powodować męty.
Jak mi powiedziała,moge łykac suplementy:luteine,borówkę ale mety będą.

Do góry stronyOffline

BENVENUTI

Post #10

2008-11-10 18:24:53 (2 miesiące temu)

BENVENUTI

Kobieta

Z nami od: 17-09-2008

Ja mam pytanie podobnej natury, z tym że dotyczy mojego 7 - letniego synka. Zauważyłam na jego lewym oku maleńką kropkę - początkowo myślałam, że coś mu osiadło na oku, pyłek czy coś takiego. Okazało się jednak, że to nie schodzi, a wręcz przeciwnie - trzyma się.
Wzrok miał badany w ubiegłym roku, ze wskazaniem do kontroli w tym roku. Kto się orientuje, jak wygląda procedura zapisu do okulisty z dzieckiem, kiedy mamy białą kartę z NHS-u (uprawnia, z tego co jest napisane, do bezpłatnej kontroli wzroku i porad okulistycznych)?
Ale pytanie - jak to wygląda w praktyce?

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony