MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zdjecia RTG rezonans gastroskopia-ktos mial robione w UK?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

malka85

Post #1 Ocena: 0

2008-02-14 19:25:17 (17 lat temu)

malka85

Kobieta

Z nami od: 09-02-2008

czy ktos z was robil sobie tutaj wyzej wymienione badania?jak to wygladal?placiliscie czy nie?potrzebne sa jakies skierowania?
gdzie szukac prywatnie i ile to moze kosztowac?
dosyc duzo choruje i lecze sie w polsce ale w polsce za wszystko place a i tak nie wiele mi sie poprawilo:(wieczastanawiam sie czy nie lepiej sprobowac tutaj???
kilka dni temu zarejestrowalam sie u lekarza-tzn mialam spotkanie z pielegniarka i sluchala doslownie zotwrat buzia jak jej opowiadalam o swoich przypadlosciach i o lekach jakie zrzywa!!!dodam ze mam 23 lata a zeczywicieprzypadlosci sporo-i wlasciwie nie do konca lekarze wiedza co mi jest:(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

magba

Post #2 Ocena: 0

2008-02-14 19:42:53 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

RTG - za darmo jak Ci specjalista da skierowanie lub GP i skan tak samo, Tak było w moim przypadku pozdrawiam
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

malka85

Post #3 Ocena: 0

2008-02-15 20:00:39 (17 lat temu)

malka85

Kobieta

dzieki za info:) i z wynikiem tezposzlas do gp?czy tam, specjalisty?czy dostalas je juz z opisem zdjatko czy "gole"?

Do góry stronyOffline

magba

Post #4 Ocena: 0

2008-02-15 20:04:59 (17 lat temu)

magba

Kobieta

Z nami od: 27-06-2007

wiesz co to zależy , ponieważ RTG wysłali do mojego lekarza, a skan nerki -wynik dali mi od razu ;-)
.........Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi...............

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

malka85

Post #5 Ocena: 0

2008-02-16 20:03:10 (17 lat temu)

malka85

Kobieta

ok dzieki:)

Do góry stronyOffline

belis

Post #6 Ocena: 0

2008-02-21 20:18:21 (17 lat temu)

belis

Z nami od: 07-07-2006

Generalnie potrzebne jest skierowanie. Na RTG moze cie wyslac GP. Na rezonans i gastoskopie moze skierowac tylko specjalista- GP sie nie wyznaje wystarczajaco zeby moc skomentowac wyniki. Z reguly jest dluga lista oczekiwania na te badania i specjalisci nie kiruja ludzi od tak sobie. Jezeli GP uzna za stosowne moze cie skierowac do gastrologa, ktory potem zadecyduje jakie dodatkowe badania sa konieczne.

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #7 Ocena: 0

2008-02-21 22:37:15 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Najpier GP dopiero RTG jesli idzie o rezonans to ja dostałem skierowanie od mojego GP do specjalisty a on dopiero skierował mnie na rezonans. Czekałem miesiąc a badanie miałem bezpłatnie ale to na NHS, inaczej trzeba płacic.
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

zwirek

Post #8 Ocena: 0

2008-02-22 10:20:21 (17 lat temu)

zwirek

Kobieta

Z nami od: 30-06-2007

Ja wszystkie badania mialam i mam robione bezplatnie.Jesli chodzi o specjalistow to tu zalezy do jakiego szpitala trafisz ja mam wszystko dosc szybko robione nie musialam czaekac tygodniami czy miesiacami.To zalezy gdzie mieszkasz i od tego jak Cie tam potraktuja jak stwierdza ze jestes w ciezkiej chorobie to wszystko powinno byc szybko zrobione.Wiele zalezy od Twego GP jak on to wszystko potraktuje bo niekiedy jest tak ze telefonicznie przy mnie umawia na wizyte ale to zalezy jakiego bedziesz miala lekarza i jak bardzo przejmie sie Twoja choroba.Zycze zdrowia i dobrego lekarza.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2022-03-20 08:50:44 (3 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Chciałbym zrobic gastroskopie niestety cemy prywatnie sa dosc wysokie. Oddczuwam ból z lewej strony pod żebrami, mialem robione badania krwi i wyszly ok a takze bylem prywatnie na usg jamy brzusznej i lekarz powiedzial ze wszyatkie narzady wyglądają ok. Jednak ból oddczuwam ,nie jest to jakis silny ból ale jednak powoduje dyskomfort zwlaszcza po jedzeniu. Takze podejrzewam ze moga to byc wrzody , zwlaszcza ze juz dwa razy mialem mocna zgage w ubieglym roku i gp dal mi tabletki . Bo mize to byc tez trzustka no ale badanie usg potwierdzilo ze jest normalnych rozmiarów i kształtów. Jak "wywalczyć " badania gastroskopi przez NHS? Od czego zacząć? Czy mkze ktos ma inny pomysl co mi moze dolegac. Dziekuje . A moze lot do Polski na jeden dzien bardziej sie oplaci? Bilety 50 funtów parking plus paliwo 50 , tam badania duzo tansze

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-03-2022 08:53 ]

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2022-03-20 16:23:51 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2022-03-20 08:50:44, Wielim napisał(a):
Chciałbym zrobic gastroskopie niestety cemy prywatnie sa dosc wysokie. Oddczuwam ból z lewej strony pod żebrami, mialem robione badania krwi i wyszly ok a takze bylem prywatnie na usg jamy brzusznej i lekarz powiedzial ze wszyatkie narzady wyglądają ok. Jednak ból oddczuwam ,nie jest to jakis silny ból ale jednak powoduje dyskomfort zwlaszcza po jedzeniu. Takze podejrzewam ze moga to byc wrzody , zwlaszcza ze juz dwa razy mialem mocna zgage w ubieglym roku i gp dal mi tabletki . Bo mize to byc tez trzustka no ale badanie usg potwierdzilo ze jest normalnych rozmiarów i kształtów. Jak "wywalczyć " badania gastroskopi przez NHS? Od czego zacząć? Czy mkze ktos ma inny pomysl co mi moze dolegac. Dziekuje . A moze lot do Polski na jeden dzien bardziej sie oplaci? Bilety 50 funtów parking plus paliwo 50 , tam badania duzo tansze

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 20-03-2022 08:53 ]

Co to za tabletki?
Omeprazole?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,