MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Das cargo

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

squirrel

Post #1 Ocena: 0

2008-02-07 20:57 (17 lat temu)

squirrel

Z nami od: 20-09-2007

Witam kochani. Jestem zainteresowana kupnem autka. Przegladalam kilka stronek i znalazlam ''das cargo''. Jest to ponoc agencja posredniczaca w sprzedazy aut. Wyglada to tak:wybieram autko, informuje agencje, przesylam pieniazki przez western union ale... no wlasnie - zanim nie zaplace, nie zobacze mojego autka. A wiec agencja twierdzi ze te pieniazki to takie zabezpieczenie, gdyz po wplacie dostarczja mi samochod, ktory moge zatrzymac przez kilka dni. Jesli mi sie spodoba - zatrzymuje, jesli nie - pieniazki wracaja do mnie. Co o tym myslicie? Prosze o pomoc....????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stokesay

Post #2 Ocena: 0

2008-02-07 21:07:05 (17 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

przeczytaj #7
oraz ten temat
i ten
nie wiem nic o tej firmie,ale jesli zalatwia transakcje przez western union i korespondencyjnie do juz dla mnie cos tu za przeproszeniem 'smierdzi'...
Lepiej szukac osobiscie np. www.autotrader.co.uk
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

_Steve_

Post #3 Ocena: 0

2008-02-07 21:13:35 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Sorry, ale jak mozna wyslac komus pieniadze za to, zeby zobaczyc cos, co sie chce kupic.

To tak, jakby na eBay ktos mial aukcje i napisal, ze jak nie wplacisz mi 'zaliczki' to nie mozesz zobaczyc auta. Ale jak juz wplacisz, to mozesz sobie pojezdzic ze trzy dni hehe. A jak ktos Cie stuknie to trudno, przeciez nic sie nie stanie hehehe

Do góry stronyOffline

Strona WWW

czytelnik1

Post #4 Ocena: 0

2008-02-07 21:18:55 (17 lat temu)

czytelnik1

Z nami od: 12-06-2007

Nigdy bym nie kupila w ten sposob auta, za bardzo szanuje swoje pieniadze ;-). Wszystkie nasze samochody kupilismy przez e bay i jestesmy bardzo zadowoleni, tam tez mozesz odstapic od umowy jezeli cos Ci sie nie spodoba a najwazniejsze to to, ze zanim dasz kaske sprzedajacemu mozesz zobaczyc co i jak.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #5 Ocena: 0

2008-02-07 21:35:54 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Popieram komentarze powyzej. Western Union dziala tak, ze jak pieniedza poszly, to juz koniec, nie ma powrotu. Transfer bankowy, paypal czy platnosc karta zasze zostawi jakis slad, gdzie w razie czego bedzie jak scigac...

Westernem wlasnie kase to brali ci wszyscy oszusci co albo niby kupowali twoje auto (bedac samemu za granica), albo te emailowe scamy itp.

Z w miare godnych zaufania to eBay oraz AutoTrader, choc nigdy nie wiesz na jakiego kupujacego trafisz. Nie polecam niczego innego (nawet z komisow brac to ryzyko...).

Do góry stronyOffline

squirrel

Post #6 Ocena: 0

2008-02-07 21:36:45 (17 lat temu)

squirrel

Z nami od: 20-09-2007

Macie racje kochani, Stokesay dzieki za posty o ''wpadkach'' polakow. Dodam tylko, ze strona, na ktorej znalazlam ogloszenie to GUMTREE. A wiec WU kategorycznie mowie NIE! A was cieplutko pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #7 Ocena: 0

2008-02-07 21:58:07 (17 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

To ja jeszcze sprostuje na zakonczenie.

Samo WU jest bardzo dobrym i sprawnie dzialajacym 'srodkiem' przekazu pieniedzy. Bardzo szybki i bezpieczny. Niestety stosunkowo drogi. Ale tylko przekazu pieniedzy - czyli maz wysyla pieniadze zonie. UK -> PL

Natomiast do prowadzenia biznesow i transakcji, to tak jak powyzej zostalo napisane. Pieniadze wysylasz i w razie nieodebrania, mozesz odzyskac, bo Twoje dane sa przy wplacie. Natomiast wyplacenie jest proste i odbiorca znika po jednorazowej wyplacie. Teroetycznie podaje 'swoje' dane przy wyplacie, ale nie jest przywiazany np do adresu tak jak z kontem bankowym.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,