Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Zdrowie » wysoka gorączka u dziecka, pomóżcie!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Zdrowie" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Zdrowie » wysoka gorączka u dziecka, pomóżcie!

Nowy tematNowy post

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 4 z 4
gabi100

Post #1

2008-05-13 14:54:45 (2 miesiące temu)

gabi100

Kobieta

Z nami od: 02-12-2007

Suchy,męczący kaszel to okropieństwo,zwłaszcza w nocy bo wtedy zwykle się nasila. Czasami taki kaszel może mieć tło alergiczne i wtedy pomoże clemastin,zyrtec (z Polski ;) ) lub w wersji angielskiej Neoclarytine-syrop na recepte ale baardzo skuteczny przy suchym kaszlu. Pokój,gdzie spi chore dziecko powinien być w miarę możliwości wychłodzony,dobrze działa tez nawilżanie np inhalator. Pościel można skropić oil olbas-zielona buteleczka z olejkiem sosnowym-ułatwia oddychanie i dezynfekuje powietrze...
To metody łagodzące,bo zwykle na całkowite wyleczenia i tak potrzeba czasami poczekać do 2 tygodni-wiem to po moich dziewczynach.
pozdrawiam i dużo zdrówka życzę :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nuska

Post #2

2008-05-13 15:56:30 (2 miesiące temu)

nuska

Z nami od: 09-01-2007

Jezeli ma suchy kaszel to nie dawaj jej wykrztusnego tylko łagodzacy syrop bo meczy sie jeszcze bardziej.Ten z cebuli jest własnie bardzo dobry,nie szkodzi i łagodzi kaszel.Sama stosuje i zawsze pomagał.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #3

2008-05-13 16:39:04 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

No właśnie.Teraz jak poczytałam,to wiem,że wykrztusny męczy ja i dlatego wymiotuje.Mam Supremin-przeciwkaszlowy.
Zyrtec mam z Polski.MOże i trzeba dac wieczorkiem?
Nie wiem czy jechac do lekarza czy nie? Dzwoniłam do GP i powiedzieli,że jesli nie jestem umówiona,to nie przyjmą.Mąz się wkurzył i powiedział im pare słów,rzucił słuchawka.Na co oni oddzwonili i pytali co dokładnie dolega dziecku ale nie przyjmą.
Chyba pobiegne po cebule,bo się skończyła.
Dzieki Wam wielkie.Wiecie,boje się zapalenia płuc alebo oskrzeli.

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #4

2008-05-13 20:11:56 (2 miesiące temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

No i wyjaśniło się.Nie mogłam dłużej patrzeć,że Karolinka kaszle i sie dusi.Pojechałam do polskiej przychodni na Greenford.
Przyjmuje tam przemiła pani pediatra dr.Jolanta Czyżowska.
Zbadała mi dziecko,osłuchała,gardełko,uszka i pokazało się,że są małe zmiany w oskrzelach.A to znaczy,że jest zapalenie oskrzeli,poczatkujace ale są.Do tego zapalenie krtani,dlatego też dziecko boli brzuszek.Od krtani zaczęło się zapalenie oskrzeli.
Dała antybiotyk,odpowiednik KLACID czyli angielski KLARICID.
Powiedziała tez,że tansze lekarstwa sa w Tesco lub w BOots.
Ze swojej strony polecam tą klinikę,naprawdę.
Doktor wyjaśniła mi wiele rzeczy zwiazanych ze szczepieniem oraz z ...Actimelem;-)
Jestem spokojna tzn.dziecko choruje ale wiem co jest.Czekam teraz na lekarstwa,mąż pobiegł do Tesco

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony