in
|
|
---|---|
iwona4321 | Post #1 Ocena: 0 2008-01-20 08:18 (17 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2007 |
mam pytanie czy ktos z was mial tutaj w UK problem z niedoborem witaminy D3 u niemowlaka Czy wasi angielscy lekarze zalecali podwanie witaminy D3 Ja sie bardzo Martwię bo moj 9 miesięczny synek jeszcze nie wstaj i ma nóżki jak z watki jak probuje go stawaj nozki sie uginaja.Ja to bylo was.Pozdrwaiam
![]() in
|
alfa170 | Post #2 Ocena: 0 2008-01-20 09:43 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2006 Skąd: Loughborough/Sileby |
Witaj!
Ja mialam z tym problem niestety lekarze nie zalecaja tutaj podawania tej witaminy a jak sama sie o to upominalam to powiedzieli ze tutaj ta witamine sie dodaje do wszystkiego i nie podaja zeby nie przedawkowac.Jak maly mial 8 miesiecy bylam w Pl u lekarza i okazalo sie ze ma niedobor witaminy D3 (zaczely mu sie robic zwapnienia kosci czaszki) teraz podajemy mu zwiekszona dawke a jak wspomnialam o tym lekarzowi tutaj to stwierdzil ze po co ja to podaje :-Y |
ania_caterham | Post #3 Ocena: 0 2008-01-20 12:16 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Iwona ... czy niedobor tej witaminy zostal stwierdzony badaniami? Czy ma zdjagnozowana krzywice?
Moze Twoj maluch nie jest jeszcze gotowy na stanie na nozkach i niepotrzebnie go i siebie stresujesz stawiajac go. Moja mala zaczela podnosic sie dosc pozno ... ale pozwolilam jej samej zdecydowac kiedy to chce zrobic. Kazde dziecko rozwija sie inaczej. Wybierz sie do health visitor jesli masz watpliwosci. |
iwona4321 | Post #4 Ocena: 0 2008-01-20 12:40 (17 lat temu) |
Z nami od: 01-08-2007 |
Czesc Nie robilam mu badan Ten problem powstal z moich oberwacji i czytanych książek. Wiem ze dla kazdego dziecka jest inny czas, ale ja sie martwie.Poczekam jeszcze miesiąc bo i tak mam wizyte kontrolna w szpitalu w sprawie zwiotczenia krtani to zapytamDzieki
in
|
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2008-01-20 12:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
A ja Ci powiem tak.Idź do polskiego pediatry np.na Ealing.
Ona napewno Ci doradzi.Witamina D3 w POlsce jest tylko na recepte. MOja córka urodziła sie w ciepłym kraju.Tam nie ma witaminy D3 z wiadomych względów,słonca pod dostatkiem.Moja córka jednak miała strasznie krzywe nóżki.Wygladało to smiesznie ale co niektórzy ludzie siali panikę.Gdy przyjechałam do domu na wakacje,moja mama i siostra od razu zaczęły lamentowac.Wiecie co ja przezywałam? Poszłam do apteki i dopiero pani magister powiedziała,że dziecku napewno nic nie jest.Krzywica to,wypukłe ciemiączki,tzw.kurze żeberka czyli odstające i cos tam jeszcze.Tylko pediatra stwierdzi czy dziecko ma krzywice. Mojej córke nie powinno brakowac witaminy D3,a nogi miała okropnie krzywe. Teraz moja córeczka ma 6 lat,od 3 lat nózki a proste,nawet lepiej-takieX.Do tego stopnia ma proste nóżki ![]() Nie panikuj Kolezanko,idź do lekarza i tylko on stwierdzi.Moze jak pojedziesz do Polski,ale jak chcesz szybka diagnoze ,to idź tu do Polaka. Ja byłam na Ealing i jestem zadowolona |
|