MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odczulanie - jakie sa terapie w UK?

Brak odpowiedzi

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kane

Post #1 Ocena: 0

2008-01-02 22:21 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Witam,

W Polsce odczulalem sie na kurz preparatem Novo-Helisen Depot (Allergopharma) w zastrzykach. Jak dla mnie skutek rewelacyjny - po ok. roku znacznie mi sie zmniejszyly dolegliwosci. Caly cykl leczenia trwa jednak ok. 3 lat.

Niestety po przeprowadzce do UK okazalo sie, ze tutaj ten preparat jest obecnie zabroniony po paru smiertelnych przypadkach - skutku braku kontroli lekarskiej, podawania przez GP nieswiadomych mozliwych skutkow itp. Tego typu lek moze spowodowac u niektorych po podaniu wstrzas anafilaktyczny (bardzo mocna reakcje alergiczna) zakonczony nawet smiercia. W PL podaje sie go pod kontrola alergologa, stopniowo zwiakszajac dawki.

W kazdym razie tu nie moge kontynuowac regularnie terapii (odwiedzanie PL raz na 6 tygodni nie udaje sie na dluzsza mete) wobec tego mam pytanie - czy ktos wie, jakie sa tu praktykowane metody odczulania? A moze prywatnie, na wlasna odpowiedzialnosc moglbym kontynuowac gdzies odczulanie?

Dodam, ze w przychodni nic mi nie potrafili doradzic.

[ Ostatnio edytowany przez: Kane 02-01-2008 22:23 ]

Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,