W Polsce odczulalem sie na kurz preparatem Novo-Helisen Depot (Allergopharma) w zastrzykach. Jak dla mnie skutek rewelacyjny - po ok. roku znacznie mi sie zmniejszyly dolegliwosci. Caly cykl leczenia trwa jednak ok. 3 lat.
Niestety po przeprowadzce do UK okazalo sie, ze tutaj ten preparat jest obecnie zabroniony po paru smiertelnych przypadkach - skutku braku kontroli lekarskiej, podawania przez GP nieswiadomych mozliwych skutkow itp. Tego typu lek moze spowodowac u niektorych po podaniu wstrzas anafilaktyczny (bardzo mocna reakcje alergiczna) zakonczony nawet smiercia. W PL podaje sie go pod kontrola alergologa, stopniowo zwiakszajac dawki.
W kazdym razie tu nie moge kontynuowac regularnie terapii (odwiedzanie PL raz na 6 tygodni nie udaje sie na dluzsza mete) wobec tego mam pytanie - czy ktos wie, jakie sa tu praktykowane metody odczulania? A moze prywatnie, na wlasna odpowiedzialnosc moglbym kontynuowac gdzies odczulanie?
Dodam, ze w przychodni nic mi nie potrafili doradzic.
[ Ostatnio edytowany przez: Kane 02-01-2008 22:23 ]
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.