MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pleśniawki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

redbulla

Post #1 Ocena: 0

2008-07-29 19:35:10 (17 lat temu)

redbulla

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 09-06-2008

Witam, niestety dla dzieciaczkow na plesniawki nie wiele tutaj mozna dostac. jesli w twojej okolicy znajduje sie sklep zielarski to mozesz kupic szalwie (salvia) ktora mozesz przemywac jezyczek i buzke dziecka. jesli nie ma takiego sklepu a naprawde stan sie pogorszyl to jedz do szpitala na emergency lub pojdz jutro do lekarza. Dadza Ci Nystatyne w zawiesinie ktora jako antybiotyk napewno pomoze. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agusia30

Post #2 Ocena: 0

2008-07-29 19:49:46 (17 lat temu)

agusia30

Kobieta

Z nami od: 26-06-2008

najlepsza rada to zapobiegac, moj synek nie mial plesniawek dopoki nie zachorowal i dostal antybiotyku...:-[ jesli karmisz butelka zawsze po posilku podawaj odrobine wody do popicia (przegotowanej)= buzia i zdrowe w przyszlosci zabki;-)

Do góry stronyOffline

ASAMAX

Post #3 Ocena: 0

2008-07-29 20:09:01 (17 lat temu)

ASAMAX

Kobieta

Z nami od: 15-05-2008

hej .odniose sie do Nystatyny ze to nie jest antybiotyk tylko srodek grzybobujczy i jesli nie ma potzreby lepiej go nie pakowac dziecku do buzi to jest ostatecznosc,urynoterapia nie jest wcale srodkiem sredniowiecznym a poprostu skuteczym ,a z moczem wydalamy nie tylko co jest zbedne ale i wiele dobrych rzeczy ktore nasz organizm nie wchalania ,na szczescie moje dzieci obyly sie bez plesniawek .Bialy nalot na jezyku moze byc raczej sugeruje pozostalosc po mleku ,plesniawki sa malymi punkcikami w calej jamie ustnej .A taki nalot jak juz tu padly porady to wystarczy gaza z czysta woda usunac i usuwac regularnie ,SAftin bdb srodek ale najpierw woda i higiena jamy ustenj iii co jest wazne dobra dezynfekcja smoczkow po i przed jedzeniem .Ja osobiscie pierwsze dziecko karmilam butelka i nie stsosowalam zadnych cud maszyn tylko wrzatek do odkarzania ,pzry drugim karmionym piersia dbalam o moja higiene :):) pozdrowionka
...pamietaj kim jestes ....

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-07-29 20:11:20 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ASAMAX

Post #5 Ocena: 0

2008-07-29 20:14:57 (17 lat temu)

ASAMAX

Kobieta

Z nami od: 15-05-2008

nie pic !!!!!! nic takiego nikt nie napisal ,pozatym zanim wymyslono aftin cos te nasze babcie stosowaly :-)
...pamietaj kim jestes ....

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2008-07-29 20:43:43 (17 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dziekuje za rady...
Z tym moczem to raczej sie nie przełamie:-?W markecie nie dostałam nic niestety...ale kupiłam żel na ząbki tam też pisze,ze stosuje się go przy infekcjach jamy ustnej,więc zobaczymy...Moj synek ma już 13 miesięcy i do tej pory nie miał nigdy pleśniawek..Teraz wszystko wkłada do buzki,więc myślę,że ten problem dlatego się pojawił.Wczoraj to nawet z ogrodka cosik sobie przekąsił:-?Nie karmię butelką,wię to też odpada....
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ,ale przetarłam mu buzke wodą z odrobiną wody utlenionej...
Pozdrawiam
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #7 Ocena: 0

2008-07-29 20:53:36 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

A ja stane po stronie tych co stosuja ..uryne..:-D:-D
Zaden afitn..czy jak kiedys stosowano-fiolet...brrr..
Jednak stare metody sa skuteczne,,,i powiem wiecej...stosowalam przecieranie swiezo posikana przez dziecko pielucha/tetrowa/...plesniawki zeszly -jak reka odjal...bardzo szybko i dziecko znowu moglo spokojnie , bez bolu jesc...czego nie moge powiedziec o pedzelkowaniu aftinem...
Ale kazdy robi -jak uwaza...;-)
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-07-29 20:58:38 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

redbulla

Post #9 Ocena: 0

2008-07-29 20:59:17 (17 lat temu)

redbulla

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 09-06-2008

nystatyna to antybiotyk o dzialaniu grzybojoczym!!!!!

Do góry stronyOffline

Nenna1

Post #10 Ocena: 0

2008-07-29 21:05:52 (17 lat temu)

Nenna1

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 22-05-2007

...Catch...jako mlodej mamie ...wlasnie te metode polecila mi starsza lekarka...stosowalam przed jej porada,takie srodki jak fiolet...aftin..i dziecko niestety dalej cierpialo.Po zastosowaniu przecierania moczem ..plesniawki zniknely ..doslownie po 1 nocy..czyli jakies 10-12 godzin.od tego czasu-przy kolejnych dzieciach z tego typu problemami..zawsze stosowalam uryne...pomoglo.;-)
dzieci dlugo nie cierpialy.../z powodu plesniawek -dziecko nie moze jesc..po prostu go boli../ a przeciez o to chodzi aby jak najszybciej pomoc maluchowi,nie?
Poza tym.. urynoterapia jest juz dawno stosowana w swiecie medycznym
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,