MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Urolog w U.K. Leczenie kamicy nerkowej.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

eladudzia

Post #1 Ocena: 0

2007-11-30 14:46 (17 lat temu)

eladudzia

Kobieta

Z nami od: 09-06-2007

Witam!
Jestem w I trymestrze ciąży i od niedawna zaczęły mi się kolki nerkowe. Choruję na kamicę nerkową od 15 roku życia. Czy ktoś odwiedził urologa w U.K. i przeszedł leczenie nerek? Jeżeli tak, to prosiłabym o wszelkie informacje na forum na ten temat.
Dziękuję.
Ela

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

paposki19

Post #2 Ocena: 0

2007-12-13 09:36 (17 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Na 3-go stycznia mam wizyte zabukowana w szpitalu u urologa z zona.Jest to pierwsza tutaj wizyta u specjalisty.Moja zona miala kupe aktualnych badan(wrocila z PL na koniec listopada),ale naszGP pogladal,popatrzyl na cos takiego co nazywa sie wydruk USG jak na potwierdzenie pobytu na Marsie...i po naszych sugestiach dopiero wyrazil zgode na skierowanie do specjalisty.Jak chcesz,to po tej wizycie napisze co i jak...:-?
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Post #3 Ocena: 0

2007-12-21 18:09 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #4 Ocena: 0

2008-01-30 21:19:12 (17 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Wlasnie wczoraj robili mojej zonie USG nerek.(rentgenolog-litwin).Potwierdzil wstepnie diagnoze polskiej ekipy,ktora badala moja zone.Nawet wiecej,bo zasugerowal,ze mogla przejac wszystkie czynnosci lewa nerka,a prawa jest (ujscie zatkane)nieczynna.Zrobili to badanie w ciagu 2,5godz.Teraz czekamy na nastepna wizyte u urologa...ciekawe kiedy bedzie.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

gabiagus

Post #5 Ocena: 0

2008-01-30 21:44:53 (17 lat temu)

gabiagus

Z nami od: 10-06-2007

Czesc. Jestem w 28 tyg ciazy. W zeszla srode dostalam ostrych boli z prawej strony plecow w cieciu w talii. Z poczatku myslalam ze to miesnie - ale w niedziele nie wytrzymalam i z mezem pojechalismy do szpitala. Zostawili mnie na noc. Stwierdzili po badaniu moczu ze to infekcja nerek. Chociaz objawy byly inne. Przepisali mi antybiotyki, ktore wyczytalam dzisiaj ze nie powinnam w ogole brac. Czekam do 2 w nocy az przestanie dzialac ostatni antybiotyk i wypije jedno piwo. Dzwonilam do polskiego specjalisty i stwierdzil ze powinni byli zrobic usg jamy brzusznej i teraz szukam takiego lekarza. Ide prywatnie bo w szpitalu lecza tylko paracetamolem i antybiotykami. Najprawdopodobniej mam piasek w nerce. Bole sa starszne co godzine mnie chwyta i nie moge nic zrobic. Nie moge na niczym sie skupic. Mam juz dosyc. Lzy z bolu same mi leca. Chcemy isc do szpitala i oskarzyc ich o bledne podanie antybiotyku. Ze od razu nie przeczytalam o tym antybiotyku. Wzielam ich 10 tabletek. Tak bardzo sie boje o dzidziusia. Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #6 Ocena: 0

2008-05-18 19:12:43 (17 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Jutro mamy wizyte u GP(dostali chyba wyniki):-W:-WTroche to trwa...niestety.Zobaczymy co powie.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

reivilo

Post #7 Ocena: 0

2008-05-18 21:18:41 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

wszystkich tu piszacych zmartwie lub pociesze sama nie wiem ...kamienie w nerkach leczy sie objawowo czytaj - srodki przecowbolowe - paracetamol, pyrlgina i rozkurczowe nospa najlepiej forte - plus dieta plus duzo plynow i ruchu .......
bol nie do pozazadoszczenia szczeglnie jak rodzi sie kamyk ...
ja osobicie zaopatruje sie w polsce w nospe forte, pyralgine w czopkach i fitolizyne ....
osobiscie polecam lekture w inetrnecie o kamocy mozna znalesc wszytko .... badanie lepiej zrobic w polsce zeby okreslic jaki rodzaj kamyczkow sie nosi
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

joala8

Post #8 Ocena: 0

2008-05-19 09:13:38 (17 lat temu)

joala8

Kobieta

Z nami od: 11-01-2008

JA mam podobny problem z synem - w Polsce groziło mu już rozbijanie kamyka , a jak by się nie udało.. no lepiej nie mówić. Przekopałam cały Internet i znalazłam SHILNTONG - PO 3 TYGODNIACH BRANIA dziecko nie miało śladu kamyka i złogów - lekarze na Litewskiej nie wierzyli, robili mu rezonans by sprawdzić. Teraz jesteśmy w UK i tu opieka jest trochę gorsza - USG raz na pół roku, pojawił się jakiś złóg lub mały kamyk (2-3mm) i co - kupiłam w Polsce SHILNTONG i nie ma złogów w moczu - w sierpniu zrobię badania na Litewskiej, ale lek polecam jako niezwykle skuteczny, jest zarejestrowny tylko jako suplement diety, niestety nie polecany w ciąży - i nie nabierajcie się na ceny w niektórych sklepach w necie - ja w sklepie Ziółko na Bielanachw W-wie płacę 13,50 w jednym ze sklepów wysyłkowo kosztuje coś ok. 10 zł, ale są cwaniacy, którzy sprzedają nawet po 65 zł. Rozkurczowo mój syn dostał jakieś czopki ziołowe ale na receptę - jak ktoś zainteresowany to podam na priva (joanna@pozmu.net)
et

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

joala8

Post #9 Ocena: 0

2008-05-19 09:16:05 (17 lat temu)

joala8

Kobieta

Z nami od: 11-01-2008

Jutro na stronce ukażą się diety lecznicze!!! O nerkowych też będzie:-)
Super diety
czytaj tanio i gratis
liga mistrzow-dyskutuj
et

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,