Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2007-10-08 13:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
U mnie od poczatku pieniadze byly wspolne. Temat zostal poruszony na samym poczatku zwiazku i wszystko zostalo ustalone. W Polsce mielismy osobne konta, bo tak juz bylo, a w UK zalozylismy wspolne. Ja zarzadzam kontami, ale wszystkie wieksze wydatki sa wspolnie ustalane.
Wydaje mi sie, ze jak ktos planuje wspolne zycie to finanse tez powinny byc wspolne lub chociaz powinno sie ustalic jakis rozsadny uklad. Znam malzenstwo z wieloletnim stazem, gdzie zona nie wie ile maz zarabia, ale maz przelewa jej regularnie pieniadze na zakupy i wydatki. Mieszkanie i samochody on utrzymuje. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
marcheweczka |
Post #2 Ocena: 0 2007-10-08 15:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Ciesza,czy wy macie dzieci?i taki uklad? [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|

|

|
|
ciesza |
Post #3 Ocena: 0 2007-10-08 15:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 29-08-2007 Skąd: MANCHESTER |
oj chyba powinnam to tez dodac. dziecko mam tylko ja ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) jedno, a mimo wszystko taki uklad a moze tym bardziej bo juz sie pogubilam
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2007-10-09 14:03 (18 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ciesza |
Post #5 Ocena: 0 2007-10-09 18:15 (18 lat temu) |
dziekuje za wsparcie  za wasza namowa i po przeprowadzeniu rozmowy doszlismy w koncu do porozumienia, troche kalkulacji sie wdarlo ale lepiej tak niz poprzednio. budzet domowy zostal ustalony i wiecie co niedlugo sie zareczymy
|

|
 |
|
|
kati-kat |
Post #6 Ocena: 0 2007-10-09 18:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-09-2007 Skąd: northampton |
kiedy bylam z moim poprzednim facetem to on potrafilco do 10p podzielic wszystko na pol, wszystkie wydatki, czy mi sie to podobalo czy nie, czy chcialam kupic telewizor czy nie to i tak musialam polowe za niego zaplacic... kiedyja sobie szlam na zakupy..kupic ciuch czy cokolwiek..wracalam do domu i slyszalam... 5funtow za bluzke? i gdzie ty to bedziesz nosic...
rzucilam go... ladniej rzmi odeszlam..wiec ODESZLAM. teraz mimo ze za wiekszosc rzeczy (jedzenia, rachunki za internet, telefon..) ja place to jestem duzo szczesliwsza... moze to nie jest ok, moze to nie jest sprawiedliwe, ale nikt mi teraz nie wylicza i nie zaluje...
pozdrawiam always look forward.
|

|

|
|
ciesza |
Post #7 Ocena: 0 2007-10-09 18:52 (18 lat temu) |
ja placilam w polsce za wszystko  tutaj dzielilismy wszystko dokladnie a teraz jest nowy plan trzeba go tylko wprowadzic w zycie
|

|
 |
|
mcdonesco |
Post #8 Ocena: 0 2007-10-09 19:21 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Zycze Ci powodzenia i oby sie udało dogadać wam jak najlepiej.
Dla mnie to jest, może już był jakiś chory układ miedzy wami. I nie rozumiem takiego postępowania.On przyjechał sie dorobić a Ty co jesteś jego służąca czy ozdoba? Bo nie bardzo mogę wytłumaczyć sobie Twojego miejsca przy nim. Ty jako kto?
Skoro jucz tak rozliczali sie bądź chciał sie rozliczać co do przysłowiowego grosza to proszę bardzo za wszystko. Pranie, gotowanie, sprzątanie i coś jeszcze (...).Tylko ze to wtedy nie jest żaden zwiazek tylko życie razem jak zupełnie obce sobie osoby i pokrywanie rachunków i innych kosztów.
Ja porostu tego nie mogę zrozumieć.
Wydatki na dziecko ponosisz tylko Ty czy dzielicie je wspólnie?
|

|
 |
|
emcia32 |
Post #9 Ocena: 0 2007-10-09 19:43 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2007 Skąd: Londyn |
ja jestem mężatką, ale twoja sytuacja wydała się co najmniej dziwna. Tak nie może być, ten układ o którym mówiłaś wcześniej nie jest układem partnerskim. Twój chłopak jakoś dziwnie traktuje wasz związek. Czas na zmiany i to szybko. Życzę ci by wszystko się ułożyło i żebyś była szczęśliwa.  Carpe Diem
|

|
 |
|
sztukowska |
Post #10 Ocena: 0 2007-10-09 20:29 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-01-2007 |
ja tak samo jak ty jestem w takim zwiasku i mosze powiedziec ze jest to dobre ale zupelnie wszystko mosicie dzielic na 1/2 na poczatku mnie to wkurzalo tak jak ciebie a teraz czym dluzej jest taki rachunek to widze w nim zalety poniewaz wiecej sie oszczedza !!! lepiej ze twoj chlopak pracuje i oszczedza niz mila bys go utrzymywac . podejdz do tego na luzie a bedzie dobrze zobaczysz .powodzonka ci zycze
|

|
 |
|