MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Moje, twoje czy nasze?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ciesza

Post #1 Ocena: 0

2007-10-08 11:39 (18 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

jak sobie radzicie z ta sytuacja tutaj na obczyznie?
pracuje, moj chlopak pracuje, a pieniazki nie sa wspolne.
rozliczanie sie z kazdego funta wydanego na zakupy jest zenujace, ale dlaczego to co nasze ma byc za moje pieniadze?
czekam na odpowiedzi ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marcheweczka

Post #2 Ocena: 0

2007-10-08 11:42 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Czy chcesz przez to powiedziec,ze mieszkacie razem,jestescie para i twoj chlopak traktuje twoje pieniadze a jak swoje i musisz mu tlumaczyc ile na co wydajesz?
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

ciesza

Post #3 Ocena: 0

2007-10-08 11:57 (18 lat temu)

ciesza

Kobieta

troche inaczej, jak robimy razem zakupy np. prowiant to rozliczamy sie na pol. jak tylko ja robie zakupy to ja place. jak wychodzimy gdzies razem kazdy placi za siebie. nie wydaje mi sie to zbyt normalne, wiec prosze o komentarz. on jest w uk po to zeby sie "dorobic" ja po to zeby byc z nim i zyc normalnie ale czy tak ma to wygladac?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2007-10-08 12:10 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #5 Ocena: 0

2007-10-08 12:11 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Mysle,ze nie tak powinno to wszystko wygladac.Jestescie para,wiec chyba to co macie powinno w jakis sposob byc wspolne.A jesli chodzi o zakupy a przede wszystkim jedzenie,to dla mnie ta sytuacja jest nienormalna,albo placenie na pol w knajpie.Moze powinniscie o tym porozmawiac.Chyba zreczniej byloby,gdybscie np.placili na zmiana.Raz ty robisz zakupy,raz on placi w knajpie.Szczerze wierze,ze ta sytuacja moze cie troche dolowac.Zapytaj sie swojego partnera,czy on planuje z toba wspolna przyszlosc i czy po slubie tez bedzie taki podzial:zakupy pol na pol.On chce dorobic i odlozyc kase a ty?,skoro pracujesz,to tez chcialabys pewnie odlozyc,a napewno z przyjemnoscia wydawac ciezko zarobione pieniazki.;-)
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

ciesza

Post #6 Ocena: 0

2007-10-08 12:30 (18 lat temu)

ciesza

Kobieta

to moze powiecie mi jak to wyglada u was? dodam ze nie mam na mysli malzenstwa, tylko pare taka jak moja.

Do góry stronyOffline

Webmaster

Post #7 Ocena: 0

2007-10-08 12:42 (18 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Teraz w moim przypadku to wiadomo jak to wygląda - u zaobrączkowanych osób (trzeba mocno trzymać jedną ręką portfel z kartami, a drugą żonę ;-)), ale kiedy byliśmy parą, wydatki mieliśmy wspólne. To znaczy - moja pensja była odkładana, -50 funtów tygodniowo na kino, dvd, wycieczki, Jej pensja szła na życie - mieszkanie, dojazdy, żarełko i takie tam. Wiedzieliśmy dwie rzeczy. Że chcemy być razem i chcemy żyć, a nie się dorabiać i wyliczać każdy pens. Jeżeli w którymś tygodniu poszło więcej na jedzenie czy weekendowe zakupy to trudno, żadne z nas nie rozliczało drugiego.
Nie bardzo wyobrażam sobie zresztą taką sytuację... Wyjazd i praca za granicą jest zawsze okresem stresującym, a jak dołożyć do tego jeszcze wyliczanie pieniędzy, to robi się małe piekiełko. Życzę Wam powodzenia w tym pieniężnym układzie.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #8 Ocena: 0

2007-10-08 12:45 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Na to ci nie odpowie,bo od prawie dwoch llat jesem mezatka,ale powiem ci jak bylo wczesniej.Pracowalam w radiu,zarobki mialam takie,ze starczylo na waciki tylko(pracowalam dla przyjemnosci),zamieszkalam ze swoim chlopakiem po kilku miesiacach znajomosci i wtedy zmienilam prace a oprocz tego chlopak zalozyl warsztat mechaniczny i ... nie musialam sie z nim dzielic.On dawal mi pieniazki na co chcialam(o ile wiedzielismy,ze jest wolna kasa).W knajpach placil tylko on,zakupy robilismy wspolnie.Jak wiedzialam,ze trzeba cos kupic,to kupowalam za swoje,a on tez robil zakupy.Fakt,ze moj maz jest materialista(kto nie jest choc w malym stopniu) i tez nie jest lekko.Ja siedze w domu i zajmuje sie dwojka dziecii szczerze,to chcialabym miec swoja(w sensie samodzielnie zarobiona)kase,ale no coz.Nie blagam meza o kase,ale mam glupi charakter i o wszystko pytam,np: moge kupic sobie puder,choc wiem,ze nie powinnam pytac,bo kasa jest wspolna,bo jestesmy malzenstwem.U was nie ma kwitka,ze jestescie mezem i zona,ale razem mieszkacie i chyba planujecie wspolna przyszlosc,a teraz wlasnie sie do tego przygotowujecie i docieracie sie nawazajem,wiec pienieznie tez musicie sie dotrzec.Porozmawiaj z nim,moze taka rozmowa rozwiaze ta sytuacje.

Do góry stronyOffline

roxana

Post #9 Ocena: 0

2007-10-08 12:57 (18 lat temu)

roxana

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2006

witaj.Ja tez juz jestem mezatka.Wczesniej mieszkalismy razem i podzial byl taki ze moje pieniazki szly na oplaty za mieszaknie,rachunki itp a jego wyplate staralismy odkladac do banku.Tez sobie nie wyobrazam takiej sytuacji zebysmy musieli rozliczac sie co do funta.Porozmawiaj z nim na ten temat- sprobujcie miec wspolne fundusze.Wkoncu jestescie razem.
CAR VIP Specjalizujemy sie w naprawach blacharskich,lakierniczych i mechanicznych wszystkich marek samochodów.Posiadamy profesjonalnie wyposazony warsztat(kabina lakiernicza,rampa i wiele innych maszyn pomocniczych) BLACHARSTWO LAKIERNICTWO MECHANIKA

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

leyla76

Post #10 Ocena: 0

2007-10-08 13:01 (18 lat temu)

leyla76

Z nami od: 11-08-2007

hey, ja mam chlopaka, od 7 lat, dorobilismy sie dwojki dzieci i ja jak narazie nie pracuje, wiec wszystko co on zarabia jest po prostu nasze. jeszcze zanim urodzily sie dzieci ja tez pracowalam, ale zarabialam duzo mniej niz on, wiec wychodzilo na to, ze to raczej on placil za zakupy, dokladal mi do pokoju, czy tez zawsze placil w kinie czy restauracji. ja zawsze chcialam sie zrewanzowac i albo robilam zakupy sama, zapraszalam go do kina itp. on zawsze mowil, ze pieniadze nie graja roli, ale docenia fakt,ze ja tez jestem sklonna wydac to co zarabiam.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,