MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy potrafilabys... ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2007-10-19 21:25 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jasti

Post #2 Ocena: 0

2007-10-19 22:00 (18 lat temu)

jasti

Kobieta

Z nami od: 21-08-2007

Cytat:

2007-10-19 20:18, Alutka80 napisał(a):
Ja ustaliłam przed ślubem już - jeśli się dowiem o zdradzie- nie ma o czym rozmawiać i żadnych szans nie ma- Sajonara

tak i facet teraz się pilnuje jak może abyś się nie dowiedziała
jasti

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Alutka80

Post #3 Ocena: 0

2007-10-19 22:47 (18 lat temu)

Alutka80

Z nami od: 17-10-2007

heh nie bój żaby:P to nie dotyczy tylko jego ale i mnie, pozatym co ma być to będzie....nikt na nikim niczego nie wymusza...pozatym...ufamy sobie i się kochamy....nikt nie wie co będzie potem...Chcieliśmy być razem, wzięliśmy ślub i się kochamy...nikt nas do niczego nie zmuszał..Poprostu, dużo rozmawialiśmy i doszliśmy do pewnych kwestii...Ważne że wiemy co nas czeka,i co można stracić przez głupotę...jak się kogoś kocha to sie nie zdradza...A jak się zdradza- to znaczy że to nie jest miłośc :P

Do góry stronyOffline

Pluszowa

Post #4 Ocena: 0

2007-10-19 23:36 (18 lat temu)

Pluszowa

Kobieta

Z nami od: 13-02-2007

Czasami zdradza się, bo czegoś w związku brakuje i nie zawsze chodzi o seks. Czasami w przypływie nowych obowiązków partnerzy zaczynają zaniedbywać się nawzajem, tracą ze sobą kontakt. Dlatego tak ważna jest komunikacja między partnerami. Czasami z powodu zwykłego niedomówienia wszystko zaczyna się psuć. Nie wolno również dopuścić aby rutyna wkradła się pomiędzy dwoje ludzi. To jest właśnie głównym powodem zdrady, i chociaż jest ona niewłaściwa, to nie można odmówić miłości i czułości drugiej osobie. Bo w niektórych przypdkach tego właśnie szuka się poza związkiem w którym się przebywa.
Nie można zawsze zwalać winy na osobę która zdradziła. A co jest przyczyną, że do tego doszło? Rzeczy nigdy nie są tylko czarne lub białe. Pomiędzy nimi jest mnóstwo odcieni szarości...
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

vlade

Post #5 Ocena: 0

2007-10-19 23:48 (18 lat temu)

vlade

Mężczyzna

Z nami od: 01-04-2006

zdrada wiele imon ma, tak jak i milosc,
oczywiscie zdrada jest naganna ale czy jest niemozliwa do wybaczenia, milosc wszystko wybaczy-mowi sie, wiec czy jesli nie potrafimy wbaczyc czy tak na prawde kochalismy, wybaczyc zdrade jest bardzo ciezko, ale ciezko w skutkach jakie to moze przyniesc, przeciwstawiamy sie wlasnym wartoscia, wartoscia ktore z jakiegos powodu sa dla nas wazne, ale nie wybaczajac przeciwstawiamy sie milosci, jesli zdradziles tak na prawde nigdy nie kochales, wydawalo ci sie, jesli nie umiesz wybaczyc, hmm milosc byla mimo wszystko limitowana...

zdradzaja ludzie ktorzy nie umieja znalesc kontaktu ze soba, zyja w swiecie stereotypow, podzialu rol, kochaj mnie tu i teraz i tak bardzo, jak jasiek hanke kocha, zakazy nakazy i kreowanie obrazu nierzeczywistego drugiego partnera, konczy sie zdrada, niekoniecznie pojsciem do luzka, zdrada duszy a to juz wystarczy, wtedy milosc umiera a wtedy nie mozna sie dziwic ze nie potrafimy przebaczyc, bo tak na prawde juz dawno zostalismy zdradzeni i zdradzilismy sami nasze idealy i nas samych i naszych najblizszych, bo nie tylko partnerow sie zdradza , przyjaciol i dzieci.

pozostaje tylko pytanie czy tak naprawde kochalismy kiedys

Do góry stronyOffline

jasti

Post #6 Ocena: 0

2007-10-19 23:56 (18 lat temu)

jasti

Kobieta

Z nami od: 21-08-2007

zgadzam się z toba w 100% ale mówiąc facetowi że ma pozamiatane jak cię zdradzi wysyłasz mu komunikat że jezeli dojdzie do takiej sytuacji to ty zrobisz mu wojne więc facet będzie sie pilnował aby mu się nie przdarzyło nic takiego a jak juz to "lepiej aby się nie wydało" bo wie jakie będą konsekwencje
ja jestem zdania że najlepiej nic nie mówic bo jak kocha to nie zdradzi
a jak nie kocha nie będzie się aż tak pilnował i jak mu się "zdarzy" zdrada to szybciej sie można o tym dowiedzieć i wtedy zrobic mu wojne bo tak to mozna żyć w nieświadomości
jasti

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

gagapuk

Post #7 Ocena: 0

2007-10-20 00:21 (18 lat temu)

gagapuk

Mężczyzna

Z nami od: 08-10-2007

Nie! Dlatego rozstalem sie z moim poprzednim partnerem po 8latach wspolnego zycia.Dla mnie ona byla "brudna" i juz zawsze taka pozostanie.

[ Ostatnio edytowany przez: gagapuk 20-10-2007 00:23 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #8 Ocena: 0

2007-10-21 15:26 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Karolina_

Post #9 Ocena: 0

2007-11-08 14:53 (17 lat temu)

Karolina_

Z nami od: 08-11-2007

Na pewno można żyć z taka świadomością, o czym świadczą chociażby związki w którym zagościła zdrada, a nadal te dwie osoby są razem.

Jednak jeśli chodzi o mnie, to na pewno to moje życie nie byłoby takie jakie jest teraz. To byłoby dla mnie strasznie trudne. Chcę być z kimś kto wie co to jest miłość, kto mnie kocha, z kimś kto potrafi rozmawiać gdy w związku coś się psuje, czy coś mu nie odpowiada, a nie chowa głowę w piasek, a później wymiguje się mówiąc, że to moja wina, czy 'chwila zapomnienia'.

Do góry stronyOffline

vajouk

Post #10 Ocena: 0

2007-11-08 15:47 (17 lat temu)

vajouk

Kobieta

Z nami od: 18-10-2007

To bardzo trudne pytanie.Ja juz przed slubem sobie zastrzeglam ze jak wyniknie taka sytuacja to chce sie dowiedziec od mojego meza a nie od "obcych", ale zdrada rowna sie koniec malzenstwa. A tak naprawde to nie wiem jak bym sie zachowala.Wszystko zalezaloby w jakiej sytuacji doszlo do tej zdrady- tak mi sie wydaje.Ciezko by bylo przekresli jednym slowem np: dziesieciu wspanialych lat malzenstwa.
Naprawde ciezko mi cokolwiek napisac, ale napewno zanim podjela bym jakakolwiek decyzje szczerze pogadalabym z mezem.
Podziwiam jednak te kobiety, ktore z automatu podejmuja decyzje, ze to koniec i zyja dalej, tak jakby sie nic niestalo(bo znam taka osobe osobiscie).
To sa moje osobiste przemyslenia ne ten temat.
Pozdrawiam
"Zycie jest piekne trzeba tylko umiec z niego korzystac

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,