MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

ślub cywilny rozwodników

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xyz1212

Post #1 Ocena: 0

2007-09-03 10:54 (18 lat temu)

xyz1212

Z nami od: 07-07-2007

witam,
chcielibyśmy tu w uk wziac slub cywiny,oboje jestesmy
rozwodnikami, ale nie wiem , jak to wygląda , czy są potrzebne nasze akty urodzenia ( zupełne czy skrócone), akt zawarcia związku małżeńsiego z adnotacją o rozwodzie, też zupełne czy skrócone.
Chciałabym wiedzieć jak to wygląda, może ktoś miał podobnie, prosze o rady.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

terri007

Post #2 Ocena: 0

2007-09-10 23:09 (18 lat temu)

terri007

Z nami od: 19-07-2007

Najlepiej wszystkie akta - malzenstwa i rozwodu - ale mysle, ze lepiej zeby od razu byly przetlumaczone na ang. Chociaz tego tlumaczenia to nie jestem pewna - ale w jaki sposob ang. Registrar przeczyta cos po polsku?
Po prostu jak zglaszasz slub, to podpisujesz swoj stan cywilny i jako rozwodka, musisz miec dowody, ze faktycznie nia jestes.

Do góry stronyOffline

tetraktis

Post #3 Ocena: 0

2007-09-11 02:20 (18 lat temu)

tetraktis

Z nami od: 09-09-2007

Przetłumaczone przyzwoicie na angielski, jak by chcieli stempelka
to wyjaśnij kto tłumaczył, a jakby ten ktoś miał magistra przed nazwiskiem to od razu masz akceptację tłumaczenia oczywiście.

ślub będzie ważny tutaj, w pl może być nierespektowalny, czyli stan jak przed tj. rozwodnicy :)

świadków sztuk dwa rozumiejących język tubylców w stopniu b dobrym, a i wam się to przyda,jeżeli nie to chociaż jedno z wasz żeby wiedziało na bieżąco co się dzieje i co kiedy powiedzieć i gdzie się podpisać.

Nie wiem jak z paszportami ale karty i ID/prawo jazdy (UK) wysyła kobitka, o ile bierze nazwisko Dawcy z kopią aktu śluby lub do wglądu.

I cieszycie się byciem jednym Ciałem.

My za miesiąc mamy rocznicę naszego UK ślubu :D

Do góry stronyOffline

greghorrr

Post #4 Ocena: 0

2007-09-11 10:27 (18 lat temu)

greghorrr

Mężczyzna

Z nami od: 11-09-2007

Po pierwsze primo: jak slub zawarty na terenie UE moze nie byc respektowany w PL? Chyba ze kaczory z romkiem do spolki wymysla jakies nowe prawo...
Po drugie primo: TETRAKTIS, nie wiem jak to bylo u ciebie, ale w Northampton rozwodnicy potrzebuja tlumaczenia CERTYFIKOWANE odpisow swiadectw urodzenia i atow slubu z adnotacja o rozwodzie.
Mozna to zalatwic albo przez lokalne biura tlumaczen, albo przez polskie biuro tlumaczen w Londynie. Ja zalatwialem to przez Gosie travel, dostalem znizke za ilosc hurtowa i zaplacilem ponizej 100 funtow.
O znajomosci jezykow przez swiadkow nic mi nie mowili... musze tylko zapewnic tlumacza dla panny mlodej - to moze byc ktokolwiek kto zna angielski w stopniu komunikatywnym na tyle, zeby tlumaczyc w obie strony.
Do tego potwierdzenie adresu obojga mlodych.
No i po 30 funciakow od osoby.
Na chwile obecna to wszystkie szczegoly, ktore znam. Jak dowiem sie czegos nowego to wrzuce.
Slub 19 pazdziernika :-D

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2007-09-11 11:35 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

terri007

Post #6 Ocena: 0

2007-09-11 18:02 (18 lat temu)

terri007

Z nami od: 19-07-2007

Ja powiem jak jest w Bury (blizko Manchesteru). Akta malzenstwa i rozwodu powinny byc przetlumaczone na jez. ang. Kopia 'rozwodu' i tlumaczenia jest wyslana do glownego Registrar.
Koszty 30F od osoby za 'notice' w Bury mniej wiecej 83.50F w dniu slubu (ale to zalezy w jaki dzien i tez gdzie).
'Notice' musi byc dana w regionie w ktorym sie mieszka, ale slub cywilny mozna brac gdzies indziej. Musi uplynac chyba 16-20 dni od notice do daty slubu.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,