MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do facetow, kobiety w uk?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama_josha

Post #1 Ocena: 0

2007-08-24 18:43 (18 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Z nami od: 16-08-2007

wlasnie tak samo nie powinno sie zadnych murzynow czy pakinstanczykow wkaldac wszystkih do jednej szuflady. oczywiscie polakow bedziecie bronic bo ono tu przyjezdzaja ciezko pracowac na rodzine. a co myslicie ze tacy nigeryjczycy to przyjezdzaja tu po co? przeciez u nich jeszcze gorsza sytuacja finansowa i oni kazdy zarobiony funt wysylaja do rodziny w afryce. juz nie mowie o tym ile czasu musieli skladac pieniadze w afryce zeby stac ich bylo na wyjazd. znam jeden przypadek ze koles cale zycie pracowal na przyjazd do anglii, mial wize i wszystko i jak pojechalismy po niego z kumplami z nigerii na heathrow to okazalo sie ze sie czegos tam czepili i nie przepuscili go do anglii. musial wracac! a cale zycie pracoal na to zeby moc tu przyjechac i wspomoc rodzine. wiec mi tu nie mowcie o tym ze plalcy maja niewiadomo jak ciezko i to nie jest zadna wymowka zeby codziennie sie upijac.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Piotrek1978

Post #2 Ocena: 0

2007-08-24 22:18 (18 lat temu)

Piotrek1978

Konto zablokowane

Z nami od: 08-08-2007

oczywiscie ze to nie zadna wymowka ale mysle ze picie u Polakow raczej wynika z braku jakies kultury czy norm zachowania.
Po za ty m pija tez inne narodowosci o czym ta mowa!!!
Piszesz jacy to ci murzyni biedni i skrzywdzeni przez zycie sa tez inni co wyciagaja zasilki jezdza dobrymi samochodami i po prostu kombinuja i on wcale nie sa biedni.
Okazujesz taka fascynacje murzynami powiem ci cos malo ich znasz!!!
Pracowalem ponad rok w okolicach soutwark peckcham old kent road
tami sa prawie sami czarni duzo mialem z nimi doczynienia i oni wcale nie sa tacy extra pojedz to zobaczysz!

Czytajac twoje posty widze ze potrafisz tylko oczerniac polakow nikt tu nie napisal tyle negatywnych rzeczy co ty ,potrafisz tylko murzynow bronic.

TY w ogole jestes polka???????????

[ Ostatnio edytowany przez: Piotrek1978 24-08-2007 22:28 ]

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #3 Ocena: 0

2007-08-24 22:49 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

To gdzie Ty chodzisz ? Skad wiesz, ze to Polacy ? Podeszlas, zapytalas sie ?

Nie musze sie pytac wystarczy posłuchac jakiego jezyka uzywaja tj. jezyk polski z gruba iloscia łaciny.

Cytat:
Tutaj kwestia jest jedna - bieda. Co taka osoba ma zrobic jesli wiekszosc kasy wysyla do Polski, z rodzina brak kontaktu... latwo wpasc w alkoholizm.

A co ma bieda i wysylanie pieniedzy do PL do rodziny aby zylo im sie lepiej - ma sie do uzycia wody i mydla? Myc sie trzeba mimo biedy.

Cytat:
Jesli chodzi o Polskie dziewczyny, to nie mam dobrego zdania - w Polsce bym wiekszosc moich kolezanek mogl spokojnie nazwac na K. ale tak jak obserwuje - to tutaj jest po prostu taka kultura. A ze Polki szybko sie w nia wpasowaly... no to chyba dobrze nie ?

No to nie ma co mowic fajne masz kolezanki....

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 24-08-2007 22:56 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #4 Ocena: 0

2007-08-24 22:52 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Cytat:

I OCZYWISCIE JAK POJDZIEMY DO LEPSZYCH DZIELNIC CZY NA BOND STREET TO MOZEMY SIE LEKKO ZDZIWIC...NIEKTORE ANGIELKI SA POPROSTU SLICZNE...WIEC TROCHE JEST NIE W PORZDKU BRAC JE WSZYSTKIE POD JEDNA SCIANE...:)

Dokladnie takiego samego jestem zdania - i o Polkach mam rownie podobne zdanie. Sa ludzie i ludziska, sa dziewczyny i dziewczyny, sa chlopcy i chlopcy......
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #5 Ocena: 0

2007-08-25 11:55 (18 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Cytat:

2007-08-24 22:18, Piotrek1978 napisał(a):
oczywiscie ze to nie zadna wymowka ale mysle ze picie u Polakow raczej wynika z braku jakies kultury czy norm zachowania.
Po za ty m pija tez inne narodowosci o czym ta mowa!!!
Piszesz jacy to ci murzyni biedni i skrzywdzeni przez zycie sa tez inni co wyciagaja zasilki jezdza dobrymi samochodami i po prostu kombinuja i on wcale nie sa biedni.
Okazujesz taka fascynacje murzynami powiem ci cos malo ich znasz!!!
Pracowalem ponad rok w okolicach soutwark peckcham old kent road
tami sa prawie sami czarni duzo mialem z nimi doczynienia i oni wcale nie sa tacy extra pojedz to zobaczysz!

Czytajac twoje posty widze ze potrafisz tylko oczerniac polakow nikt tu nie napisal tyle negatywnych rzeczy co ty ,potrafisz tylko murzynow bronic.

TY w ogole jestes polka???????????

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Piotrek1978</i> 24-08-2007 22:28 ]

taa jestem polka, a o murzynach wiem dosyc duzo bo mam wsrod nich znajomych i jestem w zwiazku z jednym i nic zlego o nich nie powiem. sa po prostu facetami, czyli sa wsrod nich dobrzy faceci i ci ktorych bym unikala. z doswiadczenia wiem jak polacy podchodza z dystansem do murzynow, co prawda nie wszyscy ale wiekszosc bo poznalam tutaj tylko jednego kolesia ktory normalnie traktowal ich jak ludzi a nie jakjakies zjawisko na ktore trzeba tylko klnac. a klnac to polacy na murzynow potrafia nieprzecietnie, jak mieszkalam z rasistami na flacie na brixtonie to sie nasluchalam az mi lzy z oczu lecialy bo jak tak mozna o kims mowic bez szacunku i bez powodu! wyprowadzilam sie po 3 tyg. ale na brixtonie mieszkalam dosc dlugo wiec wiem co to znaczy byc wsrod murzynow ale moje podejscie do nich nie jest negatywne wiec sie nie rozczarowalam tak jak ty.

DO WSZYSTKICH RASISTOW: ZASTANOWCIE SIE NAD WASZYM ZACHOWANIEM I SLOWAMI KTOR PADAJA Z WASZYCH UST, ZASTANOWCIE SIE NAD TYM JAK OBRAZACIE DRUGIEGO CZLOWIEKA TYLKO DLATEGO ZE JEST INNEGO KOLORU SKORY. TO SWIADCZY TYLKO O WASZEJ NISKIEJ KULTURZE OSOBISTEJ, WASZYCH KOMPLEKSACH. NIGDY NIE SPOTKALAM MURZYNA RASISTY. WYZYWACIE ICH OD NAJGORSZYCH A SAMI SPOJRZCIE NA SIEBIE I ZASTANOWCIE SIE CZY TO WY NIE JESTESCIE PRZEZ PRZYPADEK BEZMOZGIMI I BEZDUSZNYMI MALPAMI!!!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Beetle-2007

Post #6 Ocena: 0

2007-08-25 14:51 (18 lat temu)

Beetle-2007

Mężczyzna

Z nami od: 25-08-2007

Jesli chodzi o kobiety to musze przyznac,ze i Rosjanki sa warte grzechu.Moja byla ladna,inteligentna ,no i wiedziala czego chce w lozeczku.Polecam Rosjanki.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Witia.

Do góry stronyOffline

kasia_londyn

Post #7 Ocena: 0

2007-09-01 15:59 (18 lat temu)

kasia_londyn

Z nami od: 17-07-2007

Piotrek, krytykujesz Murzynow za "wyciaganie zasilkow" a ty myslisz ze ile Polakow zyje tu na zasilkach? Slyszales moze ile Polakow podnajmuje mieszkania ktore daje im tu opieka spoleczna?

Andrzej - Polacy maja gorzej bo brak im kontaktow z rodzina? To jak maja sie zachowywac ci ktorzy z innego kontynentu przyjechali?

No i zgadzam sie - inne nacje tez pija. Anglicy mnostwo.

Po pewnym okresie mieszkania tutaj uwazam ze latwo sie tu nawiazuje kontakty z innymi imigrantami - bo po prostu wszyscy siedzimy tu w jednym worku. Wyobcowanie, tesknota, brak rodziny, brak korzeni, wysylanie forsy do kraju - to mamy wspolne. Tak sie podbudowujemy krytykujac innych, zeby leczyc kompleksy.

A wiecie co, niedawno bylam w Dublinie i wpadl mi w oko artykul mowiacy o tym ze teraz Irlandczycy maja juz inny status i inne nacje nie patrza juz na nich z gory. "Dla Anglikow ta funkcje pelnia teraz East Europeans", mowi artykul. Prawda? Nieprawda?

A skad sie wzielo pojecie "murzynskich dziewczyn a nie naszych"?
Mama Josha, trzymaj sie!

Do góry stronyOffline

kasia_londyn

Post #8 Ocena: 0

2007-09-01 16:07 (18 lat temu)

kasia_londyn

Z nami od: 17-07-2007

Mama Josha, ja spotkalam troche Murzynow rasistow bo spotkalam niezwykle duzo Murzynow szczegolnie w Afryce i wiem ze pod kazdym kolorem skory kryja sie tacy sami ludzie z jednakowymi zaletami i wadami. Ale spotkalam o wiele wiecej Polakow rasistow i wyglada mi to na polska chorobe spoleczna. Nie przejmuj sie i nie placz - po prostu trzeba ignorowac niektorych ludzi. Pociesz sie ze w Polsce sie powoli zmienia i ludzie jacys bardziej osiweceni sie staja - kiedys jechalam autokarem z Polski gdzie polskojezyczne czrnoskore dziecko bylo maskotka autokaru, kilka ludzi wokolo sie z nim bawilo bo taki slodki sie wydawal ludziom ze swoimi oczami i polszczyzna. I nawet w mniejszych miastach juz czesto ludzie z mniejsza podejrzliwoscia podchodza do osob przyjezdzajacych z partnerami innej rasy. Bedzie dobrze! :)

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #9 Ocena: 0

2007-09-03 09:18 (18 lat temu)

mama_josha

Kobieta

dzieki Kasia_londyn za wsprarcie. ja sie w sumie juz tym nie przejmuje bo najwazniejsze jest dla mnie ze jestesmy razem szczesliwi, nasze rodziny sie nawzajem szanuja i ze moja rodzina go uwielbia (nie tylko dlatego ze jest `inny` tylko po prostu jest bardzo przyjacielski, wesoly i mily - taki z niego typowy wodnik hehe).

a do tych wszystkich co mysla ze laski leca na kase to mam 2 przyklady z zycia wziete ktore temu zaprzeczaja:

1. moja kumpela poznala kolesia, starszego od siebie, murzyna (urodzonego i wychowanego w anglii) ktory ma kupe kasy (zarabia &pound;500 na dzien - jest bankowcem) no i on sie w niej zabujal ale ona w nim mimo tej kasy, nie. no i zostali tylko przyjaciolmi.

2. wczoraj poznalam bardzo fajna i ladna francuzke ktora jest w zwiazku z... ukraincem. koles kasy duzo nie ma ale jest bardzo przyjacielski i zabawny - i wogole otwarty na swiat bo mimo iz facet z europy wschodniej, nie ma zadnych oporow do rozmowy z moim ciemnoskorym facetem. wrecz przeciwnie, wogole u niego nie zauwazylam zeby jakos nawet inaczej sie na niego patrzyl, a czesto wsrod polakow widze ze jakby sie nawet bali spojrzec w oczy murzynowi.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mak4701

Post #10 Ocena: 0

2007-09-03 10:23 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Zgadza sie mama_josha ;-) Ja bynajmniej rowniez cie nie neguje i trzymam za was kciuki. Mam nadzieje ze ten rasizm u Polakow niebawem zaginie. Tak jak mowisz nawet Rosjanie, Niemcy, Litwinie itd nie sa takimi rasistami jak sa Polacy. Ale to chyba wlasnie bardziej o POlskich mezczyzn chodzi bo u kobiet ten rasizm tak strasznie nie przemawia. Niewiem po co zyc w takim kraju gdzie idzie po ulicy murzyn za murzynem, pakistanczyk za pakistanczykiem etc. skoro sie ich nienawidzi. ???:-o Ja uwazam ze kazdej w narodowosci sa ludzie mniej ludzcy i bardziej madrzy i inetligentniejsi. Tak jest u Polakow a nawet o zdziwienie co niektorych i murzyni sa madrymi i kulturalnymi ludzmi.
Pozdrawiam mama_josha

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 03-09-2007 13:50 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,