MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Do facetow, kobiety w uk?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ParaDox

Post #1 Ocena: 0

2007-08-22 10:09 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Oj dziewczyny. Nie macie racji. Same wiecie (czytalyscie, slyszaly) o dziewczynach ktore uciekaja od swoich "ukochanych" bo byly bite lub musialy USLUGIWAC "ukochanemu" bo to noramlne dla "ukochanego" i taka jest tradycja w "jego" kraju.

OCZYWISCIE - nie wolno generalizowac i nie mysle ze wypowiedzi nas facetow to nic innego jak zazdrosc. Tu chodzi o Was, nasze polskie dziewczyny. Czemu sie nie zastanowicie dlaczego mamy taka opinie i czy nie jest normalne to ze bez wzgledu na forme tak naprawde stajemy w waszej obronie.

Osobiscie znam dziewczyny z obu "koncow" i znam wiele ktore sa zadowolone, a moze zadowolone jeszcze, ale...

Moze to nasza wina ze to facet jest dominantem ale wlasnie dla tego jedno co moge powiedziec na nasza (facetow Polakow) obrone to:

- oczywiscie nie roznimy sie od siebie kulturowo
- jestesmy dzentelmenami
- nie "czuc" nas z daleka
- nie musicie nosic za nami walizek
i najwazniesze - jezeli mozna mowic o 100% gwarancji zdrowego dziecka to wiem (fakt) ze lepiej nie mieszac DNA z inna rasa.

- Ale co ja wiem, prawda? "Milosc" nam wszysko wybaczy ...., tylko czy my wybaczymy sobie?
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ajronka

Post #2 Ocena: 0

2007-08-22 10:49 (18 lat temu)

ajronka

Kobieta

Z nami od: 21-08-2007

angielki tez sa ladniutkie,ale te bogate;-)

Do góry stronyOffline

ajronka

Post #3 Ocena: 0

2007-08-22 10:55 (18 lat temu)

ajronka

Kobieta

Z nami od: 21-08-2007

angielki sa tez piekne,ale przewaznie te bogate;-)

Do góry stronyOffline

mama_josha

Post #4 Ocena: 0

2007-08-22 11:00 (18 lat temu)

mama_josha

Kobieta

Z nami od: 16-08-2007

Cytat:

2007-08-22 10:09, ParaDox napisał(a):
Oj dziewczyny. Nie macie racji. Same wiecie (czytalyscie, slyszaly) o dziewczynach ktore uciekaja od swoich "ukochanych" bo byly bite lub musialy USLUGIWAC "ukochanemu" bo to noramlne dla "ukochanego" i taka jest tradycja w "jego" kraju.

OCZYWISCIE - nie wolno generalizowac i nie mysle ze wypowiedzi nas facetow to nic innego jak zazdrosc. Tu chodzi o Was, nasze polskie dziewczyny. Czemu sie nie zastanowicie dlaczego mamy taka opinie i czy nie jest normalne to ze bez wzgledu na forme tak naprawde stajemy w waszej obronie.

Osobiscie znam dziewczyny z obu "koncow" i znam wiele ktore sa zadowolone, a moze zadowolone jeszcze, ale...

Moze to nasza wina ze to facet jest dominantem ale wlasnie dla tego jedno co moge powiedziec na nasza (facetow Polakow) obrone to:

- oczywiscie nie roznimy sie od siebie kulturowo
- jestesmy dzentelmenami
- nie "czuc" nas z daleka
- nie musicie nosic za nami walizek
i najwazniesze - jezeli mozna mowic o 100% gwarancji zdrowego dziecka to wiem (fakt) ze lepiej nie mieszac DNA z inna rasa.

- Ale co ja wiem, prawda? "Milosc" nam wszysko wybaczy ...., tylko czy my wybaczymy sobie?

a ile jest przypadkow ze to wlasnie polki uciekaja od polakow bo sa bite, wykorzystywane itp? nie mowiac juz o alkoholizmie i `przepijaniu pensji` w czym nasi kochani polacy (tez oczywiscie nie wszyscy) ustepuja chyba tylko ruskom.

koles lepiej nie pisz ze polki to `wasze dziewczyny` bo my wasza WLASNOSCIA nie jestesmy!

co do twojej wyliczanki to:

- roznice kulturowe to fakt moze byc i przeszkoda na dluzsza mete ale niektorzy ludzie potrafia sobie z tym poradzic, i niektorzy murzyni (np tak jak moj) urodzili sie w anglii i kulturowo sie wcale prawie od nas nie roznia, on jest bardziej kulturalny, wychowany i cywilizowany niz wielu polakow ktorych znam,

- nie generalizuj bo nie wszyscy polacy to dzentelmeni, wsrod pakistanczykow i murzynow tez sa!!! nie jestescie klebkiem swiata i nie wokol was sie on kreci, i nie jestescie lepsi ani gorsi od facetow innych narodowosci - jestescie po prostu facetami - sa srod was dranie i dzentelmeni

- to moze masz wech wyostrzony niczym ciezarna kobieta. ja od swojego ghanijczyka zadnego niemilego zapachu nie czuje. wogole nie wiem o co wam chodzi z tym innym zapachem murzynow. moze mam cos z wechem nie tak ale probowalam znalezc od nich jakis gorszy zapach i jakos mi nie wyszlo, za to od polakow ktorych tu poznalam to od 70% jechalo potem, alkoholem i jedzeniem.

- ja nie musze nawet siatek z zakupami nosic.

- fakt odnosnie mieszania DNA jest taki ze im DNA bardziej podobne do siebie tym `gorsze` dziecko (dlatego nie miesza sie DNA w rodzinie np) a dzieci mieszane to jak kiedys przeczytalam `superludzie` pod wzgledem zdrowia i wygladu wiec mi tu nie pakuj bzdurami; nasz synek jest mieszany i jest okazem zdrowia i jest przesliczny

co do wybaczania to nie wiem czy jest co nam wybaczac. moze tylko my, polki, zony anglikow, arabow, afrykanczykow itp powinnysmy wybaczyc wam, polakom, ktorzy nie potrafia zrozumiec naszej decyzji, nie szanuja nas tylko dlatego ze nie jestesmy zonami polakow i uwazaja ze jestesmy puszczalskie, a naszych kochanych mezow czy partnerow wyzywaja od brudasow, ciapatych itp - moglabym tak wymieniac od zmierzchu do switu ale czy to cos zmieni?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ParaDox

Post #5 Ocena: 0

2007-08-22 11:11 (18 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

"...moglabym tak wymieniac od zmierzchu do switu ale czy to cos zmieni?..."

Masz racje, to nic nie zmieni, zwlaszcza ze ja pisze o problemie a Ty o sobie :-D
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #6 Ocena: 0

2007-08-22 15:23 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:
a ile jest przypadkow ze to wlasnie polki uciekaja od polakow bo sa bite, wykorzystywane itp? nie mowiac juz o alkoholizmie i `przepijaniu pensji` w czym nasi kochani polacy (tez oczywiscie nie wszyscy) ustepuja chyba tylko ruskom.

koles lepiej nie pisz ze polki to `wasze dziewczyny` bo my wasza WLASNOSCIA nie jestesmy!

co do twojej wyliczanki to:

- roznice kulturowe to fakt moze byc i przeszkoda na dluzsza mete ale niektorzy ludzie potrafia sobie z tym poradzic, i niektorzy murzyni (np tak jak moj) urodzili sie w anglii i kulturowo sie wcale prawie od nas nie roznia, on jest bardziej kulturalny, wychowany i cywilizowany niz wielu polakow ktorych znam,

- nie generalizuj bo nie wszyscy polacy to dzentelmeni, wsrod pakistanczykow i murzynow tez sa!!! nie jestescie klebkiem swiata i nie wokol was sie on kreci, i nie jestescie lepsi ani gorsi od facetow innych narodowosci - jestescie po prostu facetami - sa srod was dranie i dzentelmeni

- to moze masz wech wyostrzony niczym ciezarna kobieta. ja od swojego ghanijczyka zadnego niemilego zapachu nie czuje. wogole nie wiem o co wam chodzi z tym innym zapachem murzynow. moze mam cos z wechem nie tak ale probowalam znalezc od nich jakis gorszy zapach i jakos mi nie wyszlo, za to od polakow ktorych tu poznalam to od 70% jechalo potem, alkoholem i jedzeniem.

- ja nie musze nawet siatek z zakupami nosic.

- fakt odnosnie mieszania DNA jest taki ze im DNA bardziej podobne do siebie tym `gorsze` dziecko (dlatego nie miesza sie DNA w rodzinie np) a dzieci mieszane to jak kiedys przeczytalam `superludzie` pod wzgledem zdrowia i wygladu wiec mi tu nie pakuj bzdurami; nasz synek jest mieszany i jest okazem zdrowia i jest przesliczny

co do wybaczania to nie wiem czy jest co nam wybaczac. moze tylko my, polki, zony anglikow, arabow, afrykanczykow itp powinnysmy wybaczyc wam, polakom, ktorzy nie potrafia zrozumiec naszej decyzji, nie szanuja nas tylko dlatego ze nie jestesmy zonami polakow i uwazaja ze jestesmy puszczalskie, a naszych kochanych mezow czy partnerow wyzywaja od brudasow, ciapatych itp - moglabym tak wymieniac od zmierzchu do switu ale czy to cos zmieni?

Jakos sie z Toba zgadzam mimo iz mam meza Polaka. Ale fakt jest faktem. Nie wykłocisz sie z polaczkami w tej kwetii bo tak bylo w ich opini tak jest i tak bedzie ze dziewczyny łączące zwiazki z innymi nacjami sa puszczalskie. Ciekawe tylko dlaczego o takich kobietach sie mowi kiedy zwiazk jest z rasa tzw. czarna lub ciemna. A o zwiazkach polki z anglikiem juz takiej mowuy nie ma?? Mi w to nie wnikac ale wkurza mnie takie podejscie do sprawy.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #7 Ocena: 0

2007-08-22 15:26 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:

Fakt jest niestety faktem. Tez spotykam takich niedbałych Polaków. I o czym tu mowa?

Przepraszam tych dbałych Polaków - bo jak już mowa nie kazdy jest puszczalski, niedbały, niedzentelmen itd...

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 22-08-2007 15:27 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

antosia

Post #8 Ocena: 0

2007-08-23 19:11 (18 lat temu)

antosia

Z nami od: 20-08-2007

Ja chce napisac co mnie osobiscie najbardziej drazni w polskich facetach mieszkajacych na wyspach i jestem ciekawa czy inne dziewczyny tez to zauwazyly. Przy czym nie zamierzam generalizowac bo nie tyczy sie to wszystkich mezczyzn wiec bez urazy panowie prosze. Bardzo nie podoba mi sie to, ze wiekszosc nowopoznanych Polakow uwaza ze rzecz oczywista iz powinnam sie z nimi umowic, a na odmowe reaguja oburzeniem. Aby uciac wszelkie watpliwosci napisze ze odmawian spotkania takze wielu Brytyjczykom i oni przyjmuja to zdecydowanie 'lzej' niz moi rodacy.
Mala rada dla chlopakow, nie obrazajcie sie jak dziewczyna nie zgodzi sie z Wami pojsc na randke, lecz obroccie sprawe w zart bo przeciez poczucia humoru i dystansu do siebie Wam nie brakuje.
pozdrawiam cieplutko :-)

Do góry stronyOffline

Piotrek1978

Post #9 Ocena: 0

2007-08-23 20:20 (18 lat temu)

Piotrek1978

Konto zablokowane

Z nami od: 08-08-2007

Reasumujac Polacy sa najgorsi, bija zony,chleja,i siatek z zakupami nie nosza.Wynika z tego ze nie ma szans na normalny zwiazek z Polakiem.
Jedyna szansa to wyjechac to Angli i zwiazac sie z obcokrajowcem
mam racje???????

Do góry stronyOffline

gregorens

Post #10 Ocena: 0

2007-08-23 20:49 (18 lat temu)

gregorens

Z nami od: 22-08-2007

Obcokrajowcy sa oczywiscie ok, z wlasnego doswiadczenia znam anglikow ktorzy sa po rozwodach pija i robia rozne inne rzeczy o jakie my mezczyzni jestesmy zgeneralizowani w polsce a to ze panny do fabryk chodza tak umalowane ze oczu otworzyc nie umieja i do obcokrajowcow sie usmiechaja a na nas pacza jak na rzeczywistosc z ktora by kontaktu lepiej nie utrzymywac tylko zyc na fali, byc trendi itd. dziewczyny nie mam nic przeciwko zwiazka z obcokrajowacami ale szanujcie
Pozdro

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,