Str 5 z 24 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Blamestorm |
Post #1 Ocena: 0 2021-05-03 19:04:52 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ale co cie nie dziwi? Ze pytam? Staram sie zrozumiec ludzi o odmiennych pogladach do mnie.
To tez jakies budowanie plaszczyzny, przez zrozumienie. Moge przestac pytac.
Po prostu lubie rozmawiac.
Mniemam ze jestes pare lat po slubie, wiec zona Cie bardzo dobrze zna I wie co chcesz powiedziec pewnie zanim otworzysz usta. Ja cie nie znam wcale, wiec wole sie upewnic co masz na mysli. Dwa ze slowo pisane ma to do siebie ze brakuje mu waznego elementu czyli komunikacji niewerbalnej, mimiki twarzy, ogolnej atmosfery.
[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 03-05-2021 19:11 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
|
PannaZMokraGlow |
Post #2 Ocena: 0 2021-05-03 19:08:45 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-03 18:55:40, Gwontownik napisał(a):
Moja żona zrozumiała tę skróconą wypowiedź dokładnie tak jak chciałem.
No widzisz moze nie jestescie az tak bardzo rozni psychologicznie jak Ci sie wydaje.
|

|
 |
|
violettaphotogr |
Post #3 Ocena: 0 2021-05-03 19:19:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Cytat:
2021-05-03 10:32:32, PannaZMokraGlowa napisał(a):
"Cechy przypisywane mężczyznom to: przebojowość, agresja, arogancja, bezwzględność, racjonalizm."
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Probowalam zagaic w watku o innym tytule ale przypuszczam ze byl to off-top i nikt nie podjal sie analizy tej teorii. Przenosze wiec do odrebnego watku. Tytul ma sklaniac do dyskusji.
Nie zgadzam sie.
Teoria z dupy wzieta.
#Violujemy
|

|
 |
|
violettaphotogr |
Post #4 Ocena: 0 2021-05-03 19:26:38 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-05-03 10:32:32, PannaZMokraGlowa napisał(a):
"Cechy przypisywane mężczyznom to: przebojowość, agresja, arogancja, bezwzględność, racjonalizm."
/www.doz.pl/
Mozesz wkleic link do konkretnej strony, bo doz.pl to sklep i ciezko namierzyc cytowane stwierdzenie?
#Violujemy
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #5 Ocena: 0 2021-05-03 19:30:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
artykuł
Gwontownik znalazl. Odswiezam, Volettaphotography.
|

|
 |
|
|
violettaphotogr |
Post #6 Ocena: 0 2021-05-03 19:38:51 (4 lata temu) |
'Natomiast kobiety określa się jako: wrażliwe, opiekuńcze, uważne, uległe i emocjonalne.' - nie chcialabym sie powtarzac... #Violujemy
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-03 19:54:17 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Kiedy kobiety mowia o rownosci,niektorzy faceci wyobrazaja sobie, ze to kobiety rzadzilyby facetami, tak jak mezczyzni rzadzili kobietami od zawsze. Wydaje mi sie ze niektorzy mezczyzni nie potrafia wyobrazic sobie rownosci a jedynie potrafia wyobrazic sobie dokladnie taka sama strukture wladzy jaka zawsze byla tylko odwrocona rolami. Trudno zatem nie zastanawiac sie nad tym, czy to niektorym mezczyznom brakuje wyobrazni, czy wrecz przeciwnie wiedza dokladnie jak niesprawidliwy byl/ bywa/jest to system w stosunku do kobiet I boja sie zeby te role sie nie odwrocily.
Ale powtarzam,to nie o to chodzi w rownosci. Oczywiscie ze sa miedzy nami roznice ale chodzi tylko o to by przyrownac kobiet I mezczyzn pozycje spoleczna, prawna i mozliwosci.
To chyba nie jest takie straszne?
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-03 20:15:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-05-03 19:54:17, Blamestorm napisał(a):
Ale powtarzam,to nie o to chodzi w rownosci. Oczywiscie ze sa miedzy nami roznice ale chodzi tylko o to by przyrownac kobiet I mezczyzn pozycje spoleczna, prawna i mozliwosci.
Chcesz porównywać? A jakieś faktory są już ustalone jak np przeliczyć macierzyństwo matki na macierzyństwo ojca i ojcostwo ojca na ojcostwo matki?
Jaki faktor zastosować dla górnika płci męskiej do górnika płci żeńskiej? A jaki faktor do możliwości urodzenia potomstwa w rozgraniczeniu na płci?
Straszne. Z tego co obserwuję to kobiety pozostające w związkach są szczęśliwe, a znaczy to albo że są mało wymagające albo mają idealnych partnerów. Z kolei druga teoria powszechnie występująca w społeczeństwie to taka, że nie warto już faceta poszukiwać, bo jak znajdziesz fajnego to się okazuje zajęty albo gej. I to by wiele tłumaczyło. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #9 Ocena: 0 2021-05-03 20:36:29 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Tyle generalizowania w jedym komentarzu. If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-03 20:48:35 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-05-03 19:54:17, Blamestorm napisał(a):
Kiedy kobiety mowia o rownosci,niektorzy faceci wyobrazaja sobie, ze to kobiety rzadzilyby facetami, tak jak mezczyzni rzadzili kobietami od zawsze. Wydaje mi sie ze niektorzy mezczyzni nie potrafia wyobrazic sobie rownosci a jedynie potrafia wyobrazic sobie dokladnie taka sama strukture wladzy jaka zawsze byla tylko odwrocona rolami. Trudno zatem nie zastanawiac sie nad tym, czy to niektorym mezczyznom brakuje wyobrazni, czy wrecz przeciwnie wiedza dokladnie jak niesprawidliwy byl/ bywa/jest to system w stosunku do kobiet I boja sie zeby te role sie nie odwrocily.
po raz kolejny proszę o szczegóły, gdzie i jak "system" jest niesprawiedliwy wobec kobiet
- jedyny twój przykład jaki zamieściłaś to możliwość podwiązania nasieniowodów u faceta vs podwiązanie jajowodów, które jest nielegalne w Polsce bo jest nieodwracalnym uszkodzeniem organizmu ale jest legalne w UK
czekam na następne przykłady, ja swoje przykłady nierówności zamieszczałem od tamtego czasu dopisałem z 7 punktów do listy wiec możemy zaczynać, czy znowu dasz drapaka od niewygodnych faktów moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|