MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Aroganccy", "bezwzględni" mężczyźni

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 4 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Blamestorm

Post #1 Ocena: 0

2021-05-03 17:29:23 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Aha, czyli jak zawsze nawijanie makaronu.zero konkretow.
Przeciez zapytalam Ciebie, co ty masz na mysli. Skad ja moge wiedziec co Ci w glowie siedzi. Ja sobie nie projektuje co kto mysli.

Mam nadzieje ze sprawdziles sobie co to jest przedmiotowe traktowanie kobiet, I ze nie ma z partnerstwem nic wspolnego 😘

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 03-05-2021 17:33 ]

If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: +1

2021-05-03 17:34:11 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Blamestorm ty tak na serio? Nie chce mi sie juz z Toba dyskutowac. Zaraz sie dowiem, ze jak nie chce byc facetem jako kobieta to powinnam isc do psychiatry, lol.
I ja tak samo jak sqlserver wole jak moj maz postawi garaz a ja mu ugotuje obiad a nie odwrotnie. To sie nazywa podzial rol a nie przedmiotowe traktowanie kobiet.

[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 03-05-2021 17:40 ]

Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: +1

2021-05-03 17:47:28 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

I tu chyba dochodzimy do sedna bo mam wrażenie ze o tym przedmiotowym traktowaniu i braku współpracy mówią samotne osoby, które zostały w jakiś sposób oszukane przez partnera lub los i nie maja pojęcia ze związek może być partnerski teraz ale i sto lat temu
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #4 Ocena: 0

2021-05-03 17:48:29 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Ja do SQL nie pisalam o przedmiotowym traktowaniu kobiet,tylko do Gwontownika bo pomylil definicje.

Ja tez sie zgadzam z SQL w tej kwesti.
Podzial obowiazkow jest jak najbardziej ok, to partnerstwo, totalnie sie z tym zgadzam.

If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2021-05-03 17:59:35 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-05-03 16:34:47, sqlserver napisał(a):
W takiej ze u mnie w domu rodzice byli partnerami i wszystkie ich decyzje były wspólne
A jak trzeba było skopać działkę albo wybudować garaż to robił to mój ojciec a zaraz potem jadł pożywny obiad przyrządzony przez moja matkę

Ja tylko jestem ciekaw, jak wg "inżynierów nowej równości" powinna wyglądać przedstawiona przez SQLSERVER sytuacja, tak aby robota zrobiona była i każdy czuł się spełniony swej roli? Czekam na odpowiedzi.

Cytat:

2021-05-03 17:29:23, Blamestorm napisał(a):
Aha, czyli jak zawsze nawijanie makaronu.zero konkretow.
Przeciez zapytalam Ciebie, co ty masz na mysli. Skad ja moge wiedziec co Ci w glowie siedzi. Ja sobie nie projektuje co kto mysli.

A co mogę innego mieć na myśli niż to o czym mówiłem? Przecież to dziecko w podstawówce wie. Nie schodź do tego poziomu Blame?

Cytat:

2021-05-03 17:29:23, Blamestorm napisał(a):

Mam nadzieje ze sprawdziles sobie co to jest przedmiotowe traktowanie kobiet, I ze nie ma z partnerstwem nic wspolnego &

Nie, nie sprawdziłem, bo nie mam takiej potrzeby. Sugerujesz, że nie wiem o czym piszę? To było słowo użyte celowo dla właściwego oddania sytuacji.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-05-2021 18:13 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #6 Ocena: 0

2021-05-03 18:19:16 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

No jednak nie wiesz o czym piszesz. Inaczej nie zwrocilabym Ci uwagi. Radze jednk sprawdzic, gadanie z zona jak z kumplem w pracy, to nie jest przedmiotowe traktowanie kobiet. Chyba ze ludzi ogolnie traktujesz przedmiotowo, kumpli w pracy tez, to nie mam pytan.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #7 Ocena: 0

2021-05-03 18:20:05 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

U mnie w domu rodzinnym ciezsze prace fizyczne wykonywal tato a dzieci rodzila mama a nie na odwrot. To wynika wlasnie z *anatomii* bo tato mial wiecej tkanki miesniowej a mama macicę, tak sie urodzili. Nikt z tego powodu jednak nie kazal mi wsluchiwac sie w moj ulegly instynkt, na szczescie.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2021-05-03 18:38:37 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2021-05-03 18:19:16, Blamestorm napisał(a):
No jednak nie wiesz o czym piszesz. Inaczej nie zwrocilabym Ci uwagi. Radze jednk sprawdzic, gadanie z zona jak z kumplem w pracy, to nie jest przedmiotowe traktowanie kobiet. Chyba ze ludzi ogolnie traktujesz przedmiotowo, kumpli w pracy tez, to nie mam pytan.

To jednak ci wytłumaczę co autor miał na myśli aby nie wyrażać się dosadnie i bezpośrednio.
Cytat:

2021-05-03 16:12:45, Gwontownik napisał(a):

Jedno jest pewne. Kiedy dojdzie do zrównania kobiet i mężczyzn pod wzgledem emocjonalnym, egzystencjonalnym i innymi to kobieta dla mężczyzn nie bedzie już jako atrakcyjna partnerką życiową. I odwrotnie również. Wtedy to kobiety zaczną krzyczeć, że są traktowane przedmiotowo.

Chciałem pominąć szczegółów o seksie i przedmiotowym traktowaniu kobiety jak lalki z sexshopu, ale widzę, że niektórym to trzeba dosadnie powiedziedziec. I proszę mi tej wypowiedzi nie wyrywać w żaden sposób, bo to zdanie jest w kontekście do reszty.
Wystarczy takie wyjaśnienie, czy może mam bardziej rozwinąć te wypowiedź?
Cytat:

2021-05-03 16:12:45, Gwontownik napisał(a):

Bo co za różnica będzie pogadać z kobietą czy z kumplem z pracy?

Tu przyznaje się do błędu. Powinno być w nowym akapicie.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-05-2021 18:42 ]

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-05-03 18:43:27 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Czekaj czekaj, mozesz rozwinac? Jak rownosc I partnerstwo moze prowadzic do przedmiotowego traktowania kobiet? Totalnie nie rozumiem? Bo jest dokladnie odwrotnie.

Cale zalozenie partnerstwa jest szacunek dla obu patrnerow, rowne traktowanie ich mysli, pomyslow, slabosci, potrzeb. Porozumienie, ze nikt nie jest wazniejszy lub gorszy w zwiazku. To jest dokladnie partnerstwo. W nim nie ma miejsca na cos tak ohydnego jak przedmiotowe traktowanie.

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 03-05-2021 18:53 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #10 Ocena: 0

2021-05-03 18:55:40 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2021-05-03 18:43:27, Blamestorm napisał(a):
Czekaj czekaj, mozesz rozwinac? Jak rownosc I partnerstwo moze prowadzic do przedmiotowego traktowania kobiet? Totalnie nie rozumiem? Bo jest dokladnie odwrotnie.

Tak właśnie myślałem. Czemu mnie to nie dziwi?
Dlaczego kobieta jest atrakcyjna dla faceta, a facet interesujący dla kobiety? Dlatego, że są różni. Różnie myślą, różnie czują, różnie odbierają swiat itd. w sumie można mieć interesujące życie. Kiedy wszystko sprowadzimy do jednego poziomu to żadna atrakcją nie będzie poderwać faceta (specjalnie nie używam kobiety) bo to taka sama atrakcja jak z koleżanką pogadać, jak dla faceta z kumplem iść na piwo. Bo co za atrakcje poza seksem zostają mając wszystkie emocje i odczucia na tym samym poziomie. To nawet partnera czym zaskoczyć nie ma, a i interesujące być przestaje. Stąd uprzedmiotowienie do roli sexshopowej lalki. Ale to nie tylko kobiet. Obu płci, zaznaczyłem tylko, że kobiety będą o to miały pretensje tak, jak teraz o nierówne traktowanie.

Chciałem uniknąć tych opisów, pisząc najprościej jak można. Moja żona zrozumiała tę skróconą wypowiedź dokładnie tak jak chciałem. Nie wiem dlaczego innym sprawiło to tyle problemów.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-05-2021 19:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,