MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Aroganccy", "bezwzględni" mężczyźni

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 17 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 17 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Blamestorm

Post #1 Ocena: 0

2021-05-11 00:02:38 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Nie gniewam sie 🙂 moze zmienie sobie nicka na jakiegos bardziej piekielnego, zeby pasowalo. 😅
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2021-05-11 05:41:13 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-05-10 23:51:58, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2021-05-10 21:51:10, sqlserver napisał(a):
Nie specjalnie się z tobą Efka zgodzę

Nie pierwszy i nie ostatni raz ;-)

Patrząc na Wasze ostatnie wpisy, to mogę napisać: No proszę...jak chcecie to umiecie dyskutować i nawet Blame sie okazuje, że nie jest takim diabłem strasznym jak go malują ;-) Sorry Blame

Nie uważam, że powinniśmy się we wszystkim zgadzać. Nie uważam, że ludzie powinni mieć identyczne poglądy, bo byłoby nudno. Bardziej chodziło mi o sposób przekazywania swoich poglądów. Owszem mam swoje stanowisko na wiele tematów, jednak czasem patrząc na niektóre rozmowy jest tak jak napisała Sweet "Jest takie powiedzenie "nie wchodź w dyskusję z (...)", dalej każdy chyba zna, ale ja wstawiałbym tam zamiast idioty "z osobą o zamkniętych horyzontach myślowych”." Mnie się po prostu nie chce kopać z tzw koniem, bo nie widzę sensu przerzucania się poglądami, gdy nie dojdziemy do żadnego konsensusu.

Cytat:

2021-05-10 19:51:01, Kanonier30 napisał(a):
W tej chwili kultura wypowiedzi jest zupełnie inna. Stąd sądzę, że argumentacja o domniemanych próbach wypowiedzi, które mają kosztować zainteresowanego/zainteresowaną nieprzespaną noc z bólem głowy, to chyba nieco naciągane wyjaśnienie.

Moja argumentacja była oparta na opiniach wielu osób, które nie chcą tego pisać publicznie.

Cytat:

2021-05-10 21:51:10, sqlserver napisał(a):
...prawo i możliwość wypowiedzi ma każdy i jeżeli tylko ma coś do powiedzenia to powinien to robić bo jeżeli nie umie obronić swoich poglądów to kim jest.

Kimś, kto nie czuje już potrzeby udawadniania swoich racji. Do reszty sie nie odniosę, bo to nie o mnie :-)

Dużo w tym racji jest i wiele miejsc gdzie niezgadza się to z moimi obserwacjami. Specjalnie używam 'moimi' bo one są moje i takie być powinny.
W pierwszej kolejności należy ustalić sobie granicę pomiędzy życiem realnym a wirtualnym, aby nie doprowadzać do sytuacji, że powiedziała 'cos tam cos' i teraz ma stresa i cała noc nie śpi i życie się jej wali. Jeśli ktoś tego nie potrafi zrobić to najlepiej niech nie korzysta z pokus internetu bo on potrafi wciągnąć, uzależnić bardziej niż alkohol.
I teraz można pisać bez obaw. Ale trzeba mieć świadomość
(Nawiązanie do wypowiedzi o Blame), że nie ważne jesteś kim jesteś, jakie zajmujesz stanowisko, jakie są twoje zainteresowania bo to nie tworzy twojej postaci wirtualnej. Swoją postać tworzysz samodzielnie poprzez sterowanie wypowiedziami, ich treścią, merytoryka czy sposobem traktowania innych, ale to inni tę postać widzą poprzez jej odbiór. Nie będziesz nigdy uchodził za kulturalnego profesora z językiem rynsztokowe go chama. Ale odwrotnie to też działa.
Idąc dalej, forum jest jak życie i pomimo, że wybacza to w pamięci długo chowa. I jak w życiu najważniejsze jest pierwsze wrażenie, a wiemy wszyscy, że zrobić można je tylko raz. I jeśli było nijakie, to zawsze z czasem na tym fundamencie coś zbudujemy bo jest prosty, stabilny i bez wad. Gorzej, kiedy ten fundament jest bardziej zwichrowany od podstawy słynnej wieży z Pizy, bo prostego nic na tym nie wybudujemy. Zawsze możemy udawać twardziela wmawiając innym o zamiarach, bądź superbohatera i próbować go naprostować, co rzadko przynosi oczekiwany rezultat.
Sorry, ale na razie mój limit czasu dostępny na tę porę dnia się wyczerpał, więc muszę zakończyć swoją wypowiedź zdając sobie sprawę z jej niekompletności. Obiecuję dopisać.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 11-05-2021 06:32 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-05-11 07:17:42 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-05-10 23:51:58, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
"Jest takie powiedzenie "nie wchodź w dyskusję z (...)", dalej każdy chyba zna, ale ja wstawiałbym tam zamiast idioty "z osobą o zamkniętych horyzontach myślowych”." Mnie się po prostu nie chce kopać z tzw koniem, bo nie widzę sensu przerzucania się poglądami, gdy nie dojdziemy do żadnego konsensusu.
<ciach>
Kimś, kto nie czuje już potrzeby udawadniania swoich racji. Do reszty sie nie odniosę, bo to nie o mnie :-)

Głupi rządzą mądrymi. Bo mądrzy ustępują im miejsca.

Wymówka o nieodzywaniu się bo jestem ponad to i nie będę się kopać to sprytny argument w dyskusji,
nie ujawnię ze nie mam nic do powiedzenia a jednocześnie pokaże swoja wyższość nad oponentem

gdyby nie to ze jestem leniwy to bym Ci Efka napisał taka odpowiedz ze byś ze dwie noce nie przespała
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2021-05-11 07:24:40 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-11 07:17:42, sqlserver napisał(a):

gdyby nie to ze jestem leniwy to bym Ci Efka napisał taka odpowiedz ze byś ze dwie noce nie przespała

W sensie, że w piety by mi poszło ? :-] Nie wątpię *ROFL*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2021-05-11 07:42:45 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

Głupi rządzą mądrymi. Bo mądrzy ustępują im miejsca.

O, to akurat bardzo spostrzegawcze. Zgadzam sie.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2021-05-11 08:51:17 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

Zrobię jeszcze mały dopisek, bo wcześniej nie miałam czasu. Widzisz, mnie przed pisaniem odpowiedzi komuś tak, żeby po niej dwie noce nie przespał powstrzymuje nie lenistwo a kultura osobista.
Ja nie czuję potrzeby w ten sposób odpowiadać ludziom. Wolę moja energię, zamiast na przepychanki w necie poświęcic na realną pomoc innym.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #7 Ocena: 0

2021-05-11 08:53:13 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-11 08:51:17, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

Zrobię jeszcze mały dopisek, bo wcześniej nie miałam czasu. Widzisz, mnie przed pisaniem odpowiedzi komuś tak, żeby po niej dwie noce nie przespał powstrzymuje nie lenistwo a kultura osobista.
Ja nie czuję potrzeby w ten sposób odpowiadać ludziom. Wolę moja energię, zamiast na przepychanki w necie poświęcic na realną pomoc innym.

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-05-11 08:56:03 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

podumała, podumała i odpisała, niekoniecznie potrzebnie bo tamto podsumowanie było takie z przekąsem i pokazało ze masz poczucie humoru

a te jest takie miałkie, patetyczne i sugeruje ze nie zrozumiałaś adwersarza
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2021-05-11 13:33:26 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dobra, napiszta że chodzi o mnie i wkurzam tu ludzi jakimiś światopoglądami z zapiecka i wielu przez to nie chce dyskutować bo jak Jurek uprze przy swoim zdaniu to jak taki XIX wieczny chłop zaprzęgający swoją żonę w homonto mimo, że mu sanacja konia dawała..

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 11-05-2021 13:44 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-05-11 13:44:17 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Nie chodzi o nikogo konkretnego, a raczej o to, że każda strona ma swoje argumenty, których broni, racja nie jest ani czarna ani biała, a dyskusja pisana wiąże się z pewnymi ograniczeniami.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 17 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 16 | 17 | 18 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,