MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Aroganccy", "bezwzględni" mężczyźni

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 15 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Jurny_Jurek

Post #1 Ocena: 0

2021-05-10 07:57:42 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2021-05-10 00:51:26, andypolo napisał(a):
Ja to omijam JJ-a wpisy. Długie, niewiele wnoszą.
Po za tym to on chyba sam ze sobą pisze.

Wcale mnie to nie dziwi. Nie na darmo trend jest taki, że ludzie czytają nagłówki a przy tekstach jest "przeczytanie artykułu zajmie ci 2 minuty i 40 sekund".

Rozumiem też, że przeczytanie czegoś troszkę dłuższego niż wpis o tym co dzisiaj na obiad może być trochę ponad siły a podane fakty i liczby niewiele wnoszą bo analiza też może ludziom nastręczać wiele kłopotów. Jak to mówią: "scroll down and do not bother".
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-05-10 08:00:54 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-05-10 07:41:10, Blamestorm napisał(a):
Cytat:

[B]2021-05-10 06:53:30, sqlserver

bo większość z tych dziwnych tworów nie rozpleni się na następne pokolenie, nie droga naturalna przez geny i oni to wiedza dlatego tyle czasu poświęcają na dzieci i ich "edukacje"

Ale a tego bije ogromny szacunek do kobiet.

Pewnie kobiety sluchajac podobnych tekstow, automatycznie owuluja I klada sie gotowe do lozka.

ja pisze o tych, którzy robią awantury i są agresywni gdy ktoś zwróci się do nich pan/pani jeżeli nie wiesz o czym pisze to chętnie wrzucę ci parę przykładów

jak możesz z taka pogarda mówić o kobietach , ja na miejscu innych użytkowniczek tego forum poczuł bym się obrażony
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #3 Ocena: 0

2021-05-10 08:12:47 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Wyraznie napisales emancypantki.

Wg wiki emancypantki to :

Emancypacja (łac. emancipatio, dosł. wypuszczenie z rąk) – wyzwolenie i obdarzenie kogoś pełnią praw. ... Najbardziej znane procesy emancypacyjne dotyczyły zniesienia niewolnictwa, równouprawnienia kobiet czy grup etnicznych i religijnych (Żydów, katolików w Wielkiej Brytanii).

Czy po przeczytaniu definicji, to dla ciebie taki godny potepienia twor? Ktos kto walczy o wolnosc? Nizaleznosc?

Kobiety nie sa nikomu winne dzieci. Tak boicie sie o przetrwanie ludzkosci? Jest nas 8 milliardow, jesli juz to nalezy 3 razy sie zastanowic zanim sie dziecko zrobi, niz plodzic na potenge.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-05-10 08:21:28 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

a ja głupi myślałem ze to te panie które siedząc w ciepełku rozdawały białe piórka facetom żeby ujmowali się honorem i zaciągali do wojska by ginąc za ciepełko w którym one siedzą

dodatkowo, jest taka figura literacka epitet, dodanie przymiotnika, w tym przypadku nowoczesne, zmienia znaczenie podmiotu. Chyba trzeba napisać artykuł w tematach niechcianych bo duże braki widzę tu jak by powiedział Joda
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2021-05-10 08:29:12 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2021-05-09 19:54:00, Blamestorm napisał(a):
Haha nie mozesz mnie scierpiec co? Wkurzam cie konkretnie ?😅 nawet wpis o Damienckim nie moze byc tylko nawiazaniem do Damieckiego,musisz o mnie wspomniec, choc ja nie mam nawet zdania na temat jego slow o lechtaczksch

Absolutnie mnie nie wkurzasz, zarzut o wpisy bazowane na emocjach, które z watku o wirusie wylewaja sie w tym wątku to tylko stwierdzenie faktu. O jak tutaj:

Cytat:

2021-05-03 19:54:17, Blamestorm napisał(a):
Kiedy kobiety mowia o rownosci,niektorzy faceci wyobrazaja sobie, ze to kobiety rzadzilyby facetami, tak jak mezczyzni rzadzili kobietami od zawsze. Wydaje mi sie ze niektorzy mezczyzni nie potrafia wyobrazic sobie rownosci a jedynie potrafia wyobrazic sobie dokladnie taka sama strukture wladzy jaka zawsze byla tylko odwrocona rolami. Trudno zatem nie zastanawiac sie nad tym, czy to niektorym mezczyznom brakuje wyobrazni, czy wrecz przeciwnie wiedza dokladnie jak niesprawidliwy byl/ bywa/jest to system w stosunku do kobiet I boja sie zeby te role sie nie odwrocily.

Ale powtarzam,to nie o to chodzi w rownosci. Oczywiscie ze sa miedzy nami roznice ale chodzi tylko o to by przyrownac kobiet I mezczyzn pozycje spoleczna, prawna i mozliwosci.
To chyba nie jest takie straszne?

Wiec ja podsumuję to tak:

Cytat:

2021-05-03 20:36:29, Blamestorm napisał(a):
Tyle generalizowania w jedym komentarzu.

Ja już zrobiłem analizę rzekomego braku tych praw jak i generalizowaniu jak to facet rządzi kobietą (w związku). Znam wiele przypadków, gdzie to kobieta "wears trousers" jak i są kobiety, które preferują by facet był dowódcą, zarabiał pieniądze i ciężką pracą pracował na utrzymanie rodziny podczas gdy kobieta zajmuje sie domem. To żadne "uprzedmiotowianie i brak praw", jak dwoje ludzi się poznaje i chcą być razem to lepiej wyjaśnić cele, ambicje i podział ról a nie potem narzekać, że dziecko wstrzymało karierę.

Mój przykład może słaby ale ja tak uczyniłem ze swoją małżonką, mimo tego że mamy 3 dzieci moja żona skończyła tu studia i pracuje w szkole spełniając sie w życiu zawodowym. Gdy wychowywała dzieci gdy były małe jednocześnie studiując ja pracowałem na 1.5 etatu czesto po 60-70h w tygodniu. Gdy ona skończyła, ja cierpliwie odczekawszy na swoją kolej także poszedłem na uniwerek, dzieki czemu zamknąłem SE po godzinach etatowych i znalazłem pracę 40h na etacie, gdzie zarabiam tyle gdy robilem gorzej płatny wtedy etat + działalność. Mogłem być tym be "facetem od zawsze rządzącym kobietą" i "zabronić" jej studiować płacąc jej fees. Ale u nas wszystko było jasne i zrozumiałe.

Dlatego nie rozumiem kobiet, które są "rządzone i ograniczone" przez mężczyzn, może niech porzucą taki związek i szukają szczęścia.

Zreszta, wszystko ująłem w poprzednim zbyt długim dla niektórych poście. Mogłem napisać krótko i zwięźle: "hue hue to je bzdura" ale temat jest fajny a to nie jest XIX wiek by powielać te bzdury krzyczane przez wojujące feministki. Kobiety nie maja mniejszych praw - ba, w przypadku rozpadu małżeństwa kobiety są faworyzowane w sądach. To jest kolejny fakt a nie emocjonalny krzyk, że źli faceci maja tyle praw a kobiety nie.

Pozdrawiam i miłego dnia.

E: po wpisie SQL - teraz kobiety mogą nawet wstępować do wojska, zostać pilotami nowoczesnych samolotów bojowych czy służyć w elitarnych oddziałach bojowych. Policjantkami, strażaczkami i całą masą innych zawodów zarezerwowanych kiedyś dla mężczyzn. XXI wiek mamy, a czy kobiety na wojnie będą miały te sama wartość bojową co mężczyźni to już zupełnie inna sprawa. Jakiś mały % pewnie tak.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 10-05-2021 08:34 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2021-05-10 08:32:01 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Dobrze jednak, że ja nie czytam/ wchodzę we wszystkie tu wątki 😎

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2021-05-10 08:35:16 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Witam w wątku Złota Perła 😉

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2021-05-10 09:00:45 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-10 05:30:23, Gwontownik napisał(a):

Tak, piszę sam ze sobą bo zwolennicy jego poglądów nie mają nic do dodania, a przeciwnikom kontrargumentów brakuje.

Ja to widzę inaczej.Dla mnie to nie brak argumentów, tylko styl prowadzenia dyskusji. Mnie się nie chce pisać w takich tematach, bo to sa dla mnie tematy dla bicia piany. Częśc argumentów do mnie przemawia, część natomiast jest naciagana i pisana dla " zamieszania w kociołku i dolaniu oliwy do ognia" Jak mam inne zdanie i widząc jak prowadzona jest "dysuksja" mnie sie nie chce dzielic odmienną opinią, żeby nie zostać "zakrzyczaną" przez wiekszość uczestników tematu. Nie jestem wojującą feministką. Jestem gdzieś tam pośrodku, starając sie widzieć dwie strony medalu, ale w tym temacie nie widzę nic wypośrodkowanego. Tu jest czarno biało dla mnie i czasem zbyt radykalnie. Wolę zajać się innymi, ciekawszymi rzeczami niz prowadzenie rozmowy, której celem jak kiedyś wspomniałam nie jest chęć porozumienia sie a udowadnianie kto jest "mądrzejszy"
Wiem z rozmów z użytkownikami, że część właśnie dlatego nie chce zabierac zdania w takich tematach bo im szkoda nerwów na próbę przebijania się w tematach zdominowanych przez kila osób.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #9 Ocena: 0

2021-05-10 09:11:30 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2021-05-10 08:35:16, Jurny_Jurek napisał(a):
Witam w wątku Złota Perła 😉

JJ, można?
Krótko i na temat.
I przeczytałem do końca. 😀

[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 10-05-2021 09:18 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-05-10 09:28:06 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

😅👍 "przeczytanie tego zajmie tylko 3 sek".

Ja się zgadzam z Konefką i dodam, że bez dolewania oliwy do ognia jako kontrargumentów dla i tak już buchającego ogniska sprawiłoby, że wkradłaby się nuda a dyskusja wygladałaby tak:

- ja uważam, że jest x
- ja uważam, że jest y
- ja też, że x
- ja też, że y
- a ja uważam xy.
- dzięki za opinię, zamykamy temat.

A gdzie miejsce na wnioski, argumenty, statystyki, badania, opinie np.psychologów czy ekspertów (którzy różnią sie także w swoich wynikach) to już sprawa 2-rzędna.

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,