MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Aroganccy", "bezwzględni" mężczyźni

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 12 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-05-05 07:33:10 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-05-04 23:17:36, Blamestorm napisał(a):
Admiral, ale odpowiedz na pytanie. Kobieta onkolog I mezczyzna onkolog.

I nie mowie ze slabo oplacane, tylko procentowo mniej.

I nie zachowujmy sie tak, jakbym to ja miala problem, do tego sama go sobie wymyslilam.
Mnie on nie dotyczy, zarabiam dobrze I rowno. Co nie znaczy ze mam byc glucha I niema.
Nie po to kobiety walczyly o swoj glos.

Twoja zona nie dozyje

107 lat.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Blamestorm</i> 04-05-2021 23:39 ]

artykuły które wklejasz nie maja nic wspólnego z rzeczywistością, to czysta inżynieria społeczna, kto i jak wyliczył te 107 lat, dlaczego nie 100, pewnie dlatego ze wtedy by było abstrakcyjne i oklepane jak urodziny babci. Ale 107, hmmm, ktoś to musiał policzyć na co wskazuje dosadność.Co się musi stać przez ten czas, biorąc pod uwagę szybkość zmian społecznych i to ze przyspieszają cały czas to za 107 lat będziemy mieli sytuacje niewyobrażalna z naszej perspektywy, więc ta liczba jest po prostu z doopy
Człowiek ma duża potrzebę akceptacji społecznej, znalezienia wspólnego celu działania w czasie którego nie będzie sam, ten sam mechanizm wykorzystują organizacje harcerskie, sportowe, kolka zainteresowań ale i religie czy sekty. Wiele z tych kobiet z zafarbowanymi na różowo czy fioletowo włosami nie miało by celu w życiu, niestety nie każdy jest modelka z tiktoka, nie każdy ma tyle odwagi , polotu, umiejętności interpersonalnych żeby znaleźć sobie chłopaka czy dziewczynę do pary i dla takich osób pojawia ze feminizm. Pojawiają się hasła, które powodują ze odnajduje się przyczyna niepowodzeń, nie jest to niesprawiedliwy podział genów czy problemy z nawiązaniem i utrzymaniem stosunków interpersonalnych z płcią przeciwna tylko GENDER GAP, to oni są winni i patriarchalny porządek świata.
Z racji mojego mojego wykształcenia i zawodu statystyka zajmowałem sie bardzo dużo i znam możliwości sterowania faktami poprzez zestawianie próbek albo wymuszanie odpowiednich przekrojów, można udowodnić każdą tezę.
Na potrzeby dyskusji zrobiłem badania i analizy nierówności zarobkowych. Do mich badan użyłem zawodników amerykańskiej ligi NBI i sprzedawców butów ze stanu Maine (możesz nie znać bo to mały stan ale ma 97% białej populacji ), obie próbki wynosiły po 1000 osób.
Wyniki badan są zatrważające, średnia mediana zarobków czarnoskórych obywateli USA to 2 663 090$ rocznie gdy biali w tym czasie zarobili 13 544$, co można z tym zrobić.

Rożnicę w zarobkach kobieta-mężczyzna nie biorą się z nierównego traktowania, po pierwsze mężczyźni w pracy spędzają więcej czasu (o okolu 4 godziny ), są fizycznie bardziej wydajni, kobiety maja dużo wyższa absencje w miejscu pracy a porównuje się zarobki specjalnie ignorując takie faktory
i potem okazuje się ze patriarchalny Jurek który przepracował na magazynie 2500 godzin i biedna Halina, która była nieobecna przez 4 dni każdego miesiąca i o 15 już musiała lecieć do przedszkola po bąbelka nie są równi,.Jurek który zgodnie z prawem nosił 50 kg worki i Halina która układając na polce półkilogramowe butelki nie zarobili tyle samo, może to się zmieni za 107 lat
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2021-05-05 07:35:12 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Z tymi zarobkami to też czysta teoria jest. Bo kto zabroni przedsiębiorcy ustalić własny poziom i procedury ustalania zarobków? Z tego co wiem to przynajmniej w teorii zarobki są negocjowane, a pracodawcy mogą zapłacić komuś więcej gdy chcą pozyskać koniecznie pracownika. Gdyy dotychczas zatrudnieni pracują na niższych wynagrodzeniach. Może to być formą np selekcji kadry celem pozostawienia najlepszych. Ci gorzej opłacani krzyczą o niskich i nierównych zarobkach zamiast tę energię spożytkować na swój rozwój. Ale to tylko moje zdanie.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #3 Ocena: 0

2021-05-05 08:12:58 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Sql, trudno mi sie odniesc do postu wyzej , przemysl go jeszcze, bo jest miejscami chamski.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-05-05 08:15:36 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

zwykle przyjęte jest ze starzy pracownicy maja problem z podwyżkami i najlepsza metoda na zwiększenie przychodów jest szukanie nowej pracy i renegocjacja,zamiast pisać ze zmieni się to za 107 lat można zastanowić się czy może kobiety są mniej przebojowe, rzadziej zmieniają prace (statystyki to potwierdzają). Znam wiele związków gdzie facet musi szukać, kombinować, brać nadgodziny żeby utrzymać dom na odpowiednim poziomie a kobieta, pracuje sobie na przysłowiowe waciki i jej to pasuje a to się przekłada na pieniądze
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-05-05 08:44:32 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-05-05 08:12:58, Blamestorm napisał(a):
Sql, trudno mi sie odniesc do postu wyzej , przemysl go jeszcze, bo jest miejscami chamski.

Chamski, nie wiem gdzie, ja po prostu wyolbrzymiam i przerysowuje żeby pomóc co po nie którym dostrzec niewygodne fakty.
Tak jak dla dzieci na początkowym etapie edukacji pomagają kolorowe obrazki i duże litery

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #6 Ocena: 0

2021-05-05 08:51:55 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Wiesz, ze wybor takiej formy dyskusji swiadczy tylko o Tobie?
Prawde mowiac spodziewalam sie troche wiecej po Tobie.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-05-05 09:05:35 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja nie pisze do Ciebie tylko do użytkowników forum, jeśli odnoszę się bezpośrednio to staram tylko w ramach wymiany opinii, co pozwala mi unikać tzw wycieczek osobistych. Ty za to widzę zaangażowałaś się i widzisz po miedzy nami jakieś fluidy, wykreowałaś sobie jakieś oczekiwania względem mojej osoby, może już snujesz fantazje . Nic takiego nie ma, to nie gra wstępna, idź szukać gdzie indziej ;)

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #8 Ocena: 0

2021-05-05 09:24:42 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Ale ja tez pisze ogolnie SQL, nie projektuj na mnie, nie pisze ze w stosunku do mnie tylko wszystkich, mialam nadzieje ze bedziesz mial ogolnie wiecej szacunku do uzytkownikow forum zeby nie uwazac ich za dzieci w poczatkowej fazie edukacji jak to sie wyraziles, I musiec dla nich przerysowywac sugerujac ze nie maja takiej pojemnosci intelektualnej zeby to ogarnac inaczej. Niefajnie 🙂

Ostatnie zdanie 🥴 bardzo niesmaczne, nie kazda kobieta ktora z Toba rozmawia, na ciebie leci.

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 05-05-2021 09:34 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2021-05-05 09:55:24 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-05 07:33:10, sqlserver napisał(a):

i potem okazuje się ze patriarchalny Jurek który przepracował na magazynie 2500 godzin i biedna Halina, która była nieobecna przez 4 dni każdego miesiąca i o 15 już musiała lecieć do przedszkola po bąbelka nie są równi

*ROFL*

Obrazek

Zakładam, że to latanie po bąbelka, to w ramach rekreacji, z uśmiechem na gębie, radością w oczach bo Halyna lubi ...a i zakładam, że to dziecko se sama była zrobiła, a nie z patriarchalnym Jurkiem, który teraz może dzieki Halynie naginać nadgodziny

Po edycji
jeszcze dopytam...te cztey dni wolne Halyny w miesiącu to z powodu menstruacji?
Tak to zrozumiałam, ale może zrobiłam złe założenie.

Jesli dotyczy to menstruacji to u mnie w pracy, gdzie byłam jedyna kobietą, to mnie, mimo duzych problemów z bólem, gdzie mdlałam itp sporadycznie zdarzało się miec wolne z tej okazji, ale miałam dwóch kolegów w pracy, którzy notorycznie przedłużali sobie weekend i nie przychodzili w poniedziałek, bo byli jeszcze za bardzo nawaleni. Ja zasuwałam normalanie, pomimo dolegliwości kobiecych, które notabene nie były moim wyborem, a siłą wyższą.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-05-05 10:34:12 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-05-05 09:55:24, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Zakładam, że to latanie po bąbelka, to w ramach rekreacji, z uśmiechem na gębie, radością w oczach bo Halyna lubi ...a i zakładam, że to dziecko se sama była zrobiła, a nie z patriarchalnym Jurkiem, który teraz może dzieki Halynie naginać nadgodziny

ze społecznego punktu widzenia masz zupełna racje, ale co to ma do płacenia za wykonana prace. Pracodawca prowadzi interes w celach zarobkowych a nie ochronkę.
Co do Haliny to jeszcze dopisz, że musi bo Jerzy to pijak a tak w ogóle to ja zostawił i poszedł do młodszej będzie więcej dramatyzmu i lepiej się sprzeda

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,