2021-05-04 23:17:36, Blamestorm napisał(a):
Admiral, ale odpowiedz na pytanie. Kobieta onkolog I mezczyzna onkolog.
I nie mowie ze slabo oplacane, tylko procentowo mniej.
I nie zachowujmy sie tak, jakbym to ja miala problem, do tego sama go sobie wymyslilam.
Mnie on nie dotyczy, zarabiam dobrze I rowno. Co nie znaczy ze mam byc glucha I niema.
Nie po to kobiety walczyly o swoj glos.
Twoja zona nie dozyje
107 lat.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Blamestorm</i> 04-05-2021 23:39 ]
artykuły które wklejasz nie maja nic wspólnego z rzeczywistością, to czysta inżynieria społeczna, kto i jak wyliczył te 107 lat, dlaczego nie 100, pewnie dlatego ze wtedy by było abstrakcyjne i oklepane jak urodziny babci. Ale 107, hmmm, ktoś to musiał policzyć na co wskazuje dosadność.Co się musi stać przez ten czas, biorąc pod uwagę szybkość zmian społecznych i to ze przyspieszają cały czas to za 107 lat będziemy mieli sytuacje niewyobrażalna z naszej perspektywy, więc ta liczba jest po prostu z doopy
Człowiek ma duża potrzebę akceptacji społecznej, znalezienia wspólnego celu działania w czasie którego nie będzie sam, ten sam mechanizm wykorzystują organizacje harcerskie, sportowe, kolka zainteresowań ale i religie czy sekty. Wiele z tych kobiet z zafarbowanymi na różowo czy fioletowo włosami nie miało by celu w życiu, niestety nie każdy jest modelka z tiktoka, nie każdy ma tyle odwagi , polotu, umiejętności interpersonalnych żeby znaleźć sobie chłopaka czy dziewczynę do pary i dla takich osób pojawia ze feminizm. Pojawiają się hasła, które powodują ze odnajduje się przyczyna niepowodzeń, nie jest to niesprawiedliwy podział genów czy problemy z nawiązaniem i utrzymaniem stosunków interpersonalnych z płcią przeciwna tylko GENDER GAP, to oni są winni i patriarchalny porządek świata.
Z racji mojego mojego wykształcenia i zawodu statystyka zajmowałem sie bardzo dużo i znam możliwości sterowania faktami poprzez zestawianie próbek albo wymuszanie odpowiednich przekrojów, można udowodnić każdą tezę.
Na potrzeby dyskusji zrobiłem badania i analizy nierówności zarobkowych. Do mich badan użyłem zawodników amerykańskiej ligi NBI i sprzedawców butów ze stanu Maine (możesz nie znać bo to mały stan ale ma 97% białej populacji ), obie próbki wynosiły po 1000 osób.
Wyniki badan są zatrważające, średnia mediana zarobków czarnoskórych obywateli USA to 2 663 090$ rocznie gdy biali w tym czasie zarobili 13 544$, co można z tym zrobić.
Rożnicę w zarobkach kobieta-mężczyzna nie biorą się z nierównego traktowania, po pierwsze mężczyźni w pracy spędzają więcej czasu (o okolu 4 godziny ), są fizycznie bardziej wydajni, kobiety maja dużo wyższa absencje w miejscu pracy a porównuje się zarobki specjalnie ignorując takie faktory
i potem okazuje się ze patriarchalny Jurek który przepracował na magazynie 2500 godzin i biedna Halina, która była nieobecna przez 4 dni każdego miesiąca i o 15 już musiała lecieć do przedszkola po bąbelka nie są równi,.Jurek który zgodnie z prawem nosił 50 kg worki i Halina która układając na polce półkilogramowe butelki nie zarobili tyle samo, może to się zmieni za 107 lat