Str 2 z 24 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2021-05-03 14:05:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-03 10:32:32, PannaZMokraGlowa napisał(a):
"Cechy przypisywane mężczyznom to: przebojowość, agresja, arogancja, bezwzględność, racjonalizm."
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Jesli chodzi czasem o żarty, mnie samą bawią uogólnienia czy schematy i mam spory dystans do obrazków czy żartów wykorzystujacych właśnie te przerysowane cechy. Nieważne czy te żarty dotyczą kobiet, czy mężczyzn.
Kiedy jednak wgryzam się w temat i prowadzę poważną dyskusję, staram sie nie generalizować, bo takie generalizowanie jest krzywdzące. Wspomniane cechy widzę tak samo u mężczyzn jak i u kobiet.
Przychylam się do zdania Gosian, że w ostatnich czasach chyba bardziej dziewczęta postrzegam jako te przejawiające wyzej wymienione cechy. Też odnoszę wrażenie, że wspólczesne dziewczyny są bardziej wulgarne, bezczelne i na bakier z normami społecznymi. Może jeszcze inaczej. Nie tyle widzę, że dziewczeta wioda prym, ale w niczym nie ustepują mężczyznom.
Ogólnie to jak postrzegam ludzi i to co się dzieje na świecie coraz częściej mnie upewnia, że dobrze zrobiłam przenosząc się na zadupie, gdzie większy kontakt mam z przyrodą a mniej z ludźmi.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
jolantina |
Post #2 Ocena: 0 2021-05-03 14:22:49 (4 lata temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Cytat:
"Cechy przypisywane mężczyznom to: przebojowość, agresja, arogancja, bezwzględność, racjonalizm."
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Probowalam zagaic w watku o innym tytule ale przypuszczam ze byl to off-top i nikt nie podjal sie analizy tej teorii. Przenosze wiec do odrebnego watku. Tytul ma sklaniac do dyskusji.
Dla mnie brzmi to jak opis kogos o socjopatycznycej osobowosci...bez zwiazku z plcia Diabla oszukac nie grzech
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #3 Ocena: 0 2021-05-03 14:25:00 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ja osobiscie nie zgadzam sie z tym podzialem, i zadziwia mnie ze w Polsce temat wydaje sie kwitnac. (?) To jest chyba jakas strona apteki, wydawaloby sie ze strona powinna sie szanowac a takie tresci w UK by ja dyskredytowaly. Polska to dla mnie troche taki duzy skansen.
Natomiast widze ze czesc osob na forum zgadza sie z takim podzialem. Za moich nastoletnich czasow chyba wiecej osob sie zgadzalo.
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #4 Ocena: 0 2021-05-03 14:41:50 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-03 13:46:02, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Probowalam zagaic w watku o innym tytule ale przypuszczam ze byl to off-top i nikt nie podjal sie analizy tej teorii. Przenosze wiec do odrebnego watku. Tytul ma sklaniac do dyskusji.
Chcący być uczciwym, aby szczerze odpowiedzieć na pytanie zadałem sobie trochę trudu w odszukaniu tego artykułu, gdyż inicjująca temat nie udostępniła bezpośredniego linka. Zastanowiło mnie to dlaczego i czego nie chce nam ukazać, a co artykuł zawiera i co z tego wynika? Ano fakt, że:
1. Założenia postu zainicjowany przez Pannę jest jedną wielką manipulacją, która sobie stworzyła tylko w jej znanym celu.
2. Założenia tematu są oderwane od treści artykułu
3. Artykuł skupia się również na innych właściwościach o czym inicjatorką tematu nie wspomniała bo miała w tym celu, a może zapomniała.
Podsumowując: jedna wielka manipulacja tylko nie wiem w jakim celu. Nieładnie Panna.
A jeśli chciałaś podyskutować ze swoimi założeniami to niepotrzebnie podpierasz się autorytetem portalu.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 03-05-2021 14:24 ]
Przykro mi Gwontownik ze znalezienie artykulu na stronie sprawilo Ci trud. Najwazniejsze ze sobie poradziles i mozesz tu rozwinac wszelkie ukryte wczesniej tresci.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #5 Ocena: 0 2021-05-03 14:48:15 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-05-03 14:41:50, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Cytat:
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Chcący być uczciwym, aby szczerze odpowiedzieć na pytanie zadałem sobie trochę trudu w odszukaniu tego artykułu, gdyż inicjująca temat nie udostępniła bezpośredniego linka. Zastanowiło mnie to dlaczego i czego nie chce nam ukazać, a co artykuł zawiera i co z tego wynika? Ano fakt, że:
1. Założenia postu zainicjowany przez Pannę jest jedną wielką manipulacją, która sobie stworzyła tylko w jej znanym celu.
3. Artykuł skupia się również na innych właściwościach o czym inicjatorką tematu nie wspomniała bo miała w tym celu, a może zapomniała.
Podsumowując: jedna wielka manipulacja tylko nie wiem w jakim celu. Nieładnie Panna.
A jeśli chciałaś podyskutować ze swoimi założeniami to niepotrzebnie podpierasz się autorytetem portalu.
Przykro mi Gwontownik ze znalezienie artykulu na stronie sprawilo Ci trud. Najwazniejsze ze sobie poradziles i mozesz tu rozwinac wszelkie ukryte wczesniej tresci.
Najwyrazniej znalezienie tego sprawilo mi mniej trudu, niz tobie zamieszczenie wlasciwego odnośnika. A to, że napisalem " zadalem sobie trudu" nie oznacza, że jest dla mnie czymś trudnym. Niemniej jednaj jak zamierzasz prowadzic dyskusje w oparciu o .... to podajesz źródło, tak dla ułatwienia i aby wszyscy o tym samym mówili. Prawda? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
PannaZMokraGlow |
Post #6 Ocena: 0 2021-05-03 14:58:04 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-05-03 14:48:15, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2021-05-03 14:41:50, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
Cytat:
/www.doz.pl/
Czy ktos sie zgadza?
Najwyrazniej znalezienie tego sprawilo mi mniej trudu, niz tobie zamieszczenie wlasciwego odnośnika. A to, że napisalem " zadalem sobie trudu" nie oznacza, że jest dla mnie czymś trudnym. Niemniej jednaj jak zamierzasz prowadzic dyskusje w oparciu o .... to podajesz źródło, tak dla ułatwienia i aby wszyscy o tym samym mówili. Prawda?
Tekst ktory cytowalam wyskoczyl mi na gorze przegladarki i bezposrednio stamtad kopiowalam. Podalam tez adres strony dla zainteresowanych jakby ktos chcial zglebiac tamto zrodlo. Fajnie ze podales dokladniejszy odnosnik.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2021-05-03 15:38:32 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-05-03 14:25:00, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Ja osobiscie nie zgadzam sie z tym podzialem, i zadziwia mnie ze w Polsce temat wydaje sie kwitnac. (?) To jest chyba jakas strona apteki, wydawaloby sie ze strona powinna sie szanowac a takie tresci w UK by ja dyskredytowaly. Polska to dla mnie troche taki duzy skansen.
Natomiast widze ze czesc osob na forum zgadza sie z takim podzialem. Za moich nastoletnich czasow chyba wiecej osob sie zgadzalo.
Cechy które wymieniłaś są cechami przyjętymi za pożądane w stosunku do przedstawicieli płci by jak najlepiej spełnić swoje biologiczne przeznaczenie czyli spłodzić i wychować następne pokolenie. Samiec ma zapewnić bezpieczeństwo i stabilizację zewnętrzna a samica wewnętrzna. Wychowanie następnego pokolenia może być problematyczne gdy samiec nie jest w stanie stworzyć i obronić gniazda a samica jest pełna agresji ale nie dba o porządek. Oczywiście warunki jakie stworzyła cywilizacja powodują ze nie jest to już takie niezbędne bo facet może nie wstawać od telewizora albo nie być go wcale a kobieta może kolekcjonować bałagan i być agresywna do pociech a dzieci i tak, najwyżej z pomocą socjalna się wychowają. Nie zawsze tak było I nie zawsze tak będzie i wtedy kobiety które wysłuchały swoich pierwotnych instynktów będą miały łatwiej. Dla jednych Polska to zaścianek, co nie wynika z tego artykułu, bo nie widzę tam niczego kontrowersyjnego a dla innych nie boja się powiedzieć, że król jest nagi moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #8 Ocena: 0 2021-05-03 16:01:30 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Masz racje, duzo sie zmienia. Kobiety juz nie zgadza sie zeby ich rola w spoleczenstwie byla zredukowana do poziomu obywatela drugiej kategorii ( jak nasze babcie chocby, facet to byl krol, co powiedzial swiete, nikt nie mial prawa sie sprzeciwic) nic ponizej prawdziwego partnerstwa nie przejdzie, mysle ze nasze dzieci juz nie beda potrzebowac wiazac sie w zwiazki zaleze, rownosc na swiecie ( przynajmniej w krajach rozwinietych, zachodnich) wreszcie bedzie na poziomie, kiedy ludzie beda ze soba z wyboru I przyjemnisci , nie jakichs uwarunkowan historycznych,czy tradycyjnych. Uwielbiam patrzec jak wiele zmienilo sie za mojego zycia w tej kwestii😀
Troche wspolczuje szczerze rodzicom, ktorzy za zagorzalymi tradycjonalistami, bo raczej wasze dzieci juz nie beda. Ciezko bedzie to przelknac. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 03-05-2021 16:02 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2021-05-03 16:04:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ale to nie tylko historia i tradycja. To tez biologia, a na tę ani zwyczaje, ani sposob wychowania wpływu nie mają.
Cytat: Biologiczne różnice między płciami polegają głównie na innej gospodarce hormonalnej, trochę odmiennej anatomii, niewielkich różnicach w budowie mózgu. W mózgu kobiet jest więcej połączeń między dwiema półkulami. Lewa półkula odpowiada przede wszystkim za zdolności werbalne i szczegółowe, uporządkowane przetwarzanie informacji (mówienie, czytanie, pisanie). Uszkodzenia lewej półkuli powodują wszelkiego rodzaju problemy językowe.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-05-2021 16:08 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #10 Ocena: 0 2021-05-03 16:06:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Biologia nie wyklucza mozliwosci stworzenia zwiazku calkowicie partnerskiego.
Ok, to moze inaczej, bo ja nie potrafie niczego wymyslic. Wiec pytanie do tradycjonalistow:
- w jakiej kategori mezczyzna musi dominowac nad kobieta w zwiazku, zeby ten byl udany?
Skoro idea partnerstwa I rownosci, jest tak nie do przyjecia, to gdzie w zyciu przykladowego zwiazku to partnerstwo nie jest mozliwe?
[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 03-05-2021 16:17 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|