MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Otwarcie konta bankowego w UK

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

plazaa

Post #1 Ocena: 0

2021-04-19 09:47:41 (4 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2016

Cytat:

2021-04-19 09:24:10, daavid napisał(a):
Revolut nie przejdzie, ewentualnie inne podobne do niego?
Możesz też mieć konto razem z żoną czyli do jednego konta będą dwie osoby. Sam z tego od lat korzystam.

Znam jednego Anglika, który pracował u mnie w firmie przez agencję. Zaoferowano mu pracę na kontrakcie, pod firmą to się okazało, że nie może adresu potwierdzić. Po paru miesiącach, jak już pouzupelniał braki w dokumentach to wyskoczył następny problem bo testu z matematyki nie zdał ;)

Moze wspolne konto to tez jakis pomysl ja mam konto w HSBC. Tylko jak za 5 lat zona będzie sie starala o settled status czy będą potrzebne wyciągi z banku? bo chyba nie były potrzebne jak ja składałem, już nie pamiętam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Maat17

Post #2 Ocena: 0

2021-04-19 11:20:35 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Plazaa....
Czekaj, czekaj.... Ja nie na temat konta a statusu...
Ten Family permit to trzeba wymienic na status tymczasowy.... Teraz to pre-settled. Odnosnie konta... dopisz Ja do swojego. Jak juz zacznie pracowac, to z payslipem otworzy swoje. Kwestia kilku tygodni.
Nie pomoge bardziej, mniej na uwadze to, ze Ty dalej jestes jej sopnsorem. Do tej pory bylo inaczej, poradz sie tego swojego adwokata....w dalszym ciagu jej prawo pobytu w UK uzaleznione jest od Ciebie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #3 Ocena: 0

2021-04-19 11:57:57 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Ja też mam konto w HSBC, wspólnie z żoną. Moim zdaniem konto w banku to najmniejszy problem, możesz zrobić cokolwiek nawet na siebie, żeby mogła np. robić zakupy. Musisz wyrobić jej NIN (National Insurance number).

Do góry stronyOnline

plazaa

Post #4 Ocena: 0

2021-04-19 12:18:08 (4 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Cytat:

2021-04-19 11:20:35, Maat17 napisał(a):
Plazaa....
Czekaj, czekaj.... Ja nie na temat konta a statusu...
Ten Family permit to trzeba wymienic na status tymczasowy.... Teraz to pre-settled. Odnosnie konta... dopisz Ja do swojego. Jak juz zacznie pracowac, to z payslipem otworzy swoje. Kwestia kilku tygodni.
Nie pomoge bardziej, mniej na uwadze to, ze Ty dalej jestes jej sopnsorem. Do tej pory bylo inaczej, poradz sie tego swojego adwokata....w dalszym ciagu jej prawo pobytu w UK uzaleznione jest od Ciebie.

No tak mozna sie ubiegac o pre-settled do konca czerwca i to raczej nie problem. A za 5 lat bedzie mogla aplikowac o normalny settled status.

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #5 Ocena: 0

2021-04-19 12:21:47 (4 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Cytat:

2021-04-19 11:57:57, daavid napisał(a):
Ja też mam konto w HSBC, wspólnie z żoną. Moim zdaniem konto w banku to najmniejszy problem, możesz zrobić cokolwiek nawet na siebie, żeby mogła np. robić zakupy. Musisz wyrobić jej NIN (National Insurance number).

No NIN wazna sprawa:) Ale z tego co czytałem to żeby wyrobic NIN obecnie trzeba mieć pre-settled status co najmniej? Na pewno wiem ze mozna pracowac bez NIN.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2021-04-19 14:21:21 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Plazaa... nie czekaj z NIN dzwon do nich juz dzis, lub jutro.
Umowcie sie na interview. Jako dokument ma vize, ktora jest wazna, jak przyjdzie list z urzedu, bedzie miala adres na nim. Im szybciej NIN dostanie tym lepiej.

Z tego co pamietam, to byl czas ze o NIN tylko z wizami, a EU mogli tylko ze statusem. To bylo aplikowanie online. Teraz biora pracuja juz.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 19-04-2021 15:09 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,