MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Psychiczne ponizanie

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Emeryt56

Post #1 Ocena: 0

2018-10-25 16:46:55 (7 lat temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Autorkę tego postu chciałem zapewnić że nie miałem na myśli że ona jest "nimfomanką" tylko że jej partner z jakiś tam (urojonych) powodów może ją tak odbierać przez co myśli że go z kolegami zdradza.

Może to jest bolesne że na forum można się naczytać różnych teorii na swój temat nie znając prawdziwych faktów, ale taka jest natura forum że każdy coś napisze, byle nie obrażać, nie poniżać.

Ps. Przynajmniej wszyscy jesteśmy zgodni co do tego że nie możesz dalej pozostać w tym związku.
.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Szalona33

Post #2 Ocena: 0

2018-11-01 19:45:55 (7 lat temu)

Szalona33

Kobieta

Z nami od: 24-10-2018

Dziekuje za odp tak.ma.problem z alkoholem. On odszedl.od swojej partnerki ktora kiedys tam.przyprawiala.rogi abyl.jak twierdzi znia tylko bo bylo dziecko

Do góry stronyOffline

Szalona33

Post #3 Ocena: 0

2018-11-01 19:51:51 (7 lat temu)

Szalona33

Kobieta

Z nami od: 24-10-2018

Kazda odpowiedz szanuje. To dlaczego odeszlam.od meza to wiem.tylko ja i moj byly maz. Bylismy 13 lat razem a po slubie kazdy zyl swoim zyciem.
Obecny partner ma problem z alk i nie chce nic z tym robic. Przez to sa sprzeczki ponadto doswiadczenie z ostaniego z wiazku odbija sie na mnie on ma urijone ze kazda kobieta zdradza szuka przygody itd i nie rozumie ze ktos taki nie jest. Choc sam bedac zwiazku mial ssoje za uszami. Ja mu ufam w 100%nigdyvo nic go nie podejrzewalam ale ciagle oskarzanie mnie podejrzewanienponizanie jest okropne . A on twierdzi ze nix zlego nie robiba wszytko to moja wina

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2018-11-02 03:56:22 (7 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zacznij przygotowywac sie do samotnego zycia i przeprowadzki. Nic innego nie rozwiaze Twojego problemu. Mieszkasz z zazdrosnym alkoholikiem, ktory zneca sie nad Toba psychicznie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #5 Ocena: 0

2018-11-04 21:29:15 (7 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Uciekaj i nie obracaj się za siebie. Chorzy na zespół Otella rzadko podejmują leczenie (zazwyczaj problemu nie widzą), a nawet jeśli je podejmują to rokowania są słabe. Nawet jeśli partner zacznie żyć w trzeźwości to problem nie zniknie. Jeśli z nim zostaniesz, czeka Cię zniewolenie i depresja.
Piszę to z doświadczenia kogoś mi bliskiego.
Życzę siły i powodzenia!

Do góry stronyOffline

tom1980live

Post #6 Ocena: 0

2018-11-05 17:12:23 (7 lat temu)

tom1980live

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2017

Policja - najprostsze wyjscie. Oni sa czuli na punkcie domestic violence coercive control. Pisze ci to jako byly constable, ale musisz byc pewna, ze tego chcesz bo jesli sie tym zajma to on dostanie zakaz zblizania sie do ciebie. Jesli sie rozmyslisz to drugi raz juz ci tak ochoczo nie pomoga.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2018-11-05 18:03:37 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Policja ma taki sam obowiazek udzielenia pomocy przy pierwszym czy 10tym zgloszeniu, chyba ze oficerowie nie maja pojecia jak dziala przemoc domowa. Dziwne wydaje sie ostrzeganie, ze pomoc nie bedzie tak szczodra za kolejnym razem, szczegolnie jak publicznie krytykowane byly zachowania policji ignowrowanych zgloszen zajsc, ktore w koncu zakonczyly sie morderstwami, ale widac nauka idzie w las dalej, jesli takie zachowania sa praktykowane.

Autorka - jak juz ci doradzili, planuj droge ewakuacyjna, ta na krotka mete (jak sie wydostac z domu w razie zajscia) i na dluzsza (samodzielnego zycia (po odejsciu pd [artnera, jak on nie ma zamiaru szukac pomocy juz teraz). Narazie to masz jeszcze syna, ktory to nabiera nawykow jak traktowac swoja przyszla partnerke biorac wzor z twojego partnera, za chwile (jesli jest to dziecko) mozesz nawet i dziecka nie miec. Ty mozesz sie poswiecic i pozostac w zwiazku, ale nie ma powod dla ktorego twoj wybor musialby obejmowac i dziecko. Wybor bedzie nalezal do ciebie, albo dziecko albo zwiazek z ta osoba.
Ada

Do góry stronyOffline

KatyCider

Post #8 Ocena: 0

2018-12-13 20:52:33 (6 lat temu)

KatyCider

Konto usunięte

Szalona33 ufac w 100% nie zawsze jest dobrze.

Do wiadomosci, jesli sytuacja uniemozliwia telefoniczna rozmowe z policja, jest jeszcze opcja Wybierz nr 999 a po zgloszeniu sie operatora zakaszlec lub cicho wybrac nr 55
To daje operatorowi sygnal ze nalezy wyslac patrol

Cytat:

2018-11-01 19:51:51, Szalona33 napisał(a):
Kazda odpowiedz szanuje. To dlaczego odeszlam.od meza to wiem.tylko ja i moj byly maz. Bylismy 13 lat razem a po slubie kazdy zyl swoim zyciem.
Obecny partner ma problem z alk i nie chce nic z tym robic. Przez to sa sprzeczki ponadto doswiadczenie z ostaniego z wiazku odbija sie na mnie on ma urijone ze kazda kobieta zdradza szuka przygody itd i nie rozumie ze ktos taki nie jest. Choc sam bedac zwiazku mial ssoje za uszami. Ja mu ufam w 100%nigdyvo nic go nie podejrzewalam ale ciagle oskarzanie mnie podejrzewanienponizanie jest okropne . A on twierdzi ze nix zlego nie robiba wszytko to moja wina

Do góry stronyOffline

tom1980live

Post #9 Ocena: 0

2018-12-31 13:06:32 (6 lat temu)

tom1980live

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2017

Teoretycznie policja powinna interweniowac tak samo, ale to tylko teoria. Pomoc policji ogranicza sie do areztowania faceta I sporzadzenia notatek dla crown presecution service. Reszta zajmuje sie sad, social services I organizacje charytatywne. I nie sa one skore pomoc, jesli osoba wraca do oprawcy.

Jesli kobieta ma dzieci to znam przypadki, gdzie social services odbieraly dzieci. Bo kobieta wraca do oprawcy...

Mozesz sie klocic, ale tak skonstruowane jest prawo w UK. Facet dostaje bail condition - nie moze zblizyc sie dajmy na to na 200 jardow. Ale kobieta sie godzi a pozniej znow dostaje lomot. Facet znowu zaczyna sie podchody I historia zaczyna sie of poczatku. Po kilku powtorkach kobieta dzwoni z oskarzeniem o harassment. I to zostaje odrzucone. Pani sie burzy, jak to to co on robi to nachodzienie, harassment itp. I wtedy nastepuje odpowiedz sedziego - Harassment is when someone behaves in a way which offends you or makes you feel distressed or intimidated. Pani dopuszcza go do siebie, wiec nie sila rzeczy nie czuje sie intimidated or distressed bo ma to character cykliczny.

Wierz mi, przechodzilem, przez takie sprawy.

Do góry stronyOffline

rafi76

Post #10 Ocena: 0

2019-05-06 18:44:21 (6 lat temu)

rafi76

Mężczyzna

Z nami od: 06-05-2019

Uciekaj póki możesz, z tego toksycznego związku i tak nic nie będzie.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,