Str 8 z 26 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2017-08-28 21:11:45 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ja to widze tak: nie wazne czy Polak czy nie, wazne jaki jest. Nie smialabym generalizowac i wrzucac ludzi jednej narodowosci do duzego wora. Czasami w jednej rodzinie moze byc dwoch braci diametralnie innych od siebie, a niby wychowani przez tych samych rodzicow w takich samych warunkach. Jesli w tak malej probie sa dwa odmienne przypadki, to co dopiero w wiekszej?
Carpe diem.
|
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2017-08-28 21:20:59 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat: 2017-08-28 18:14:20, Adacymru napisał(a): Cytat: dla Brytyjczyka wyrwać Polkę, to taki sam wyczyn, jak dla Polaka wyrwać Ukrainkę
Wyrywa to sie chwasty w ogrodzie. Ile macie lat, ze szacunek dla kobiet taki macie? A ty, przepraszam (ale skoro już o wiek pytamy...) ile masz lat, że się czepiasz współczesnego słownictwa? Przecież nikomu nie chodzi o "wyrywanie" dosłowne tylko o podrywanie... Takie rzeczy trzeba tłumaczyć, serio ![]() Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2017-08-28 21:45:23 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Jaka kultura, takie slownictwo, i wiek z tym nie ma nic wspolnego. Szanowac siebie trzeba w kazdym wieku.
Ada
|
gosian | Post #4 Ocena: 0 2017-08-28 21:54:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat: 2017-08-28 21:20:59, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-08-28 18:14:20, Adacymru napisał(a): Cytat: dla Brytyjczyka wyrwać Polkę, to taki sam wyczyn, jak dla Polaka wyrwać Ukrainkę
Wyrywa to sie chwasty w ogrodzie. Ile macie lat, ze szacunek dla kobiet taki macie? A ty, przepraszam (ale skoro już o wiek pytamy...) ile masz lat, że się czepiasz współczesnego słownictwa? Przecież nikomu nie chodzi o "wyrywanie" dosłowne tylko o podrywanie... Takie rzeczy trzeba tłumaczyć, serio ![]() Ewa, idziesz ulicą i facet do faceta mówi. ..patrz jaka niezła dupa idzie. ...albo. .. zobacz jaka ładna dziewczyna. .. Widzisz różnicę w slownictwie? Niby to samo ale ile kultury jest w jednym a ile w drugim? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2017-08-28 22:46:33 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Wyrwac... Omg ale brak kultury az rece opadaja ile wy macie lat ?; ) powiedz do anglika pick up a girl to popatrzy na ciebie jak na emeryta
Ja nie mowie ze Polacy nie pija ale zarzucac nam to w anglii jest zabawne malo kogo w pl byloby stac na tak chmielowy tryb zycia jaki potrafi prowadzic spory % anglikow Bedac tu w 2006 poznalem Polaka zeby bylo smieszniej z mojego rodzinnego miasta w pl przystojny dobrze zbudowany stal na bramkach juz wtedy dobrze mowil po angielsku i mial branie u angielek przepraszam wrazliwych chodzilo mi oczywiscie o wziecie ; o Kontakt sie urwal ale mamy wspolnego znajomego rok temu mowil mi ze ze jest w zwiazku z angielka ktora jest lekarzem a on dalej stoi na bramkach Ale jezeli sie nie zmienil to pewnie kolejny epizod w jego zyciu bo niezly urwis z niego byl |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-08-28 23:02:11 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-08-28 21:54:41, gosian napisał(a): Widzisz różnicę w slownictwie? Niby to samo ale ile kultury jest w jednym a ile w drugim? Moj facet mawia ze it's not about what is said but about how it is delivered. Nie chodzi o to co sie powie ale jak sie to powie. Ja do tej pory pamietam niektore komplementy przypadkowo uslyszane, np na parkingu przed centrum handlowym jak czekalam na owczesnego swojego faceta w RPA podszedl do mnie siwy pan, sklonil glowe i powiedzial z angielskim akcentem: "May I compliment you on your hair and your outfit?" ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Post #7 Ocena: 0 2017-08-29 00:51:11 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-08-28 21:11:45, Richmond napisał(a): Ja to widze tak: nie wazne czy Polak czy nie, wazne jaki jest. Nie smialabym generalizowac i wrzucac ludzi jednej narodowosci do duzego wora. Czasami w jednej rodzinie moze byc dwoch braci diametralnie innych od siebie, a niby wychowani przez tych samych rodzicow w takich samych warunkach. Jesli w tak malej probie sa dwa odmienne przypadki, to co dopiero w wiekszej? Zgadzam sie. Aczkolwiek pewne punkty sa wspolne. Kiedys w pociagu na trasie Londyn - Birmingham Azjatyckie dziecko opowiadalo czego nie lubi. "Niektorych rodzajow jedzenia tez nie lubie, na przyklad nie lubie ryzu." Na to matka az podskoczyla. "Ryz to najwspanialszy rodzaj jedzenia na swiecie, wszyscy lubia ryz."-mowi. A dziecko, "Ale ja nie lubie. Nie lubie ryzu." Mama na to ostro "Wszyscy lubia ryz." Przeciez to kwestia przynaleznosci do grupy kulturowej wlasnie. ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
andyopole | Post #8 Ocena: 0 2017-08-29 02:36:58 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-08-28 21:54:41, gosian napisał(a): Cytat: 2017-08-28 21:20:59, SweetLiar napisał(a): Cytat: 2017-08-28 18:14:20, Adacymru napisał(a): Cytat: dla Brytyjczyka wyrwać Polkę, to taki sam wyczyn, jak dla Polaka wyrwać Ukrainkę
Wyrywa to sie chwasty w ogrodzie. Ile macie lat, ze szacunek dla kobiet taki macie? A ty, przepraszam (ale skoro już o wiek pytamy...) ile masz lat, że się czepiasz współczesnego słownictwa? Przecież nikomu nie chodzi o "wyrywanie" dosłowne tylko o podrywanie... Takie rzeczy trzeba tłumaczyć, serio ![]() Ewa, idziesz ulicą i facet do faceta mówi. ..patrz jaka niezła dupa idzie. ...albo. .. zobacz jaka ładna dziewczyna. .. Widzisz różnicę w slownictwie? Niby to samo ale ile kultury jest w jednym a ile w drugim? Dlatego już za moich czasów w UK na widok ladnych dziewczym trzeba było się pilnować i nie chwalić glosno a nieprzyzwoicie po polsku. Najladniejsze na ulicy zawsze byly Polki. ![]() ![]() |
Post #9 Ocena: 0 2017-08-29 09:07:30 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2017-08-29 10:11:49 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|