MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 7 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2017-08-28 17:24:17 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-28 15:52:30, MajaCardiff33 napisał(a):
Mi osobiscie Anglicy podobaja sie srednio ( nie lubie waskich ramion i rudego zarostu).

Z Anglikow ktorych ja znam, niektorzy faktycznie maja rudawy zarost. Natomiast uwagi o waskich ramionach nie rozumiem.
Ja w rodzinie mam dwoch braci Polakow i mojego faceta Szkota i cala trojka to szczesliwymi posiadacze szerokich ramion, co tyczy sie przynajmniej polowy moich/naszych kolegow - Angoli
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2017-08-28 18:14:20 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
dla Brytyjczyka wyrwać Polkę, to taki sam wyczyn, jak dla Polaka wyrwać Ukrainkę 

Wyrywa to sie chwasty w ogrodzie. Ile macie lat, ze szacunek dla kobiet taki macie?

Ten co "wyrwal" to ma spryt a ta ktora "wyrwal" dostaje tylko pogarde, a w sumie to ten "wyrywajacy" musi byc tepy albo bez zadnego polotu chyba ze szuka seksu zza okladki paszportu.

To ze kobieta wyjdzie za maz za obcokrajowca nie znaczy ze robi to dla podniesienia statusu.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2017-08-28 18:56:30 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-28 17:07:07, galadriel napisał(a):
Moj ex maz jest przystojny, wrecz piekny i zawsze mial/ ma powodzenie u Angielek (i nie tylko zreszta pewnie; ) Pomimo, ze ma status emigranta, czyli jak nas na socjologii uczyli, co z tego ze kaucasian, status spada. Dopoki sie nie "dorobi". Pewnie garba.
Angielki to za nim szalaly. Ze taki wspanialy, szarmancki, piekny i ogolnie jak to Polacy, dobrze wychowany; )

Brawo za nie podazanie za tendencja ogolnej krytyki osob innej narodowosci niz obecny obiekt fascynacji.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #4 Ocena: 0

2017-08-28 19:17:11 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Wlasnie po raz kolejny pieknie mi udowodniono na co polskich panow stac.
Jesli mam kiepskie wspomnienia po zwiazkach z Polakami to jestem sredniakiem. Ok, niech bedzie. 😄
Większość panien jest z Anglikami dla obywatelstwa/ paszportu.
Dla Anglika "wyrwanie" Polki jest łatwiejsze niż za przeproszeniem odlanie sie.
Z kolei ja ze strony Anglików nie spotkałam sie nigdy z aż tak oceniającym podejściem. Zreszta pracowałam tez u muzułmanów i tam rownież nikt Polaków, Anglików czy innych nacji nie oceniał.
I jak tu w ogóle rozważać polskich panów jako potencjalnych kandydatów do związku?

Każdy człowiek jest produktem własnych doświadczeń. Moje jeśli chodzi o Polaków sa niestety niedobre. Wolałabym zeby było inaczej ale na zachowanie innych ludzi wpływu nie mam.

Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

gromak

Post #5 Ocena: 0

2017-08-28 19:34:37 (8 lat temu)

gromak

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2015

Cytat:

Wyrywa to sie chwasty w ogrodzie. Ile macie lat, ze szacunek dla kobiet taki macie?

Ten co "wyrwal" to ma spryt a ta ktora "wyrwal" dostaje tylko pogarde, a w sumie to ten "wyrywajacy" musi byc tepy albo bez zadnego polotu chyba ze szuka seksu zza okladki paszportu.

A co ma słowo "wyrywać" za związek z szacunkiem do kobiet jako ogółu?

Ja nie twierdzę, że ten który zdobywa to maczo, a ta zdobywana to nie zasługuje na nic innego niż pogardę - ja tylko twierdzę, że moim zdaniem co niektóre forumowiczki zbyt idealizują obraz super-partnera z UK i zbyt demonizują obraz partnera Polaka. Niektóre z tych kobiet zdają się być wręcz dumne z faktu posiadania zagranicznego partnera - bo Polacy to przecież sam zsyp.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2017-08-28 19:47:36 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Fury ten nick do ciebie bardzo pasuje ja rozumiem ze mamy wady jak kazdy ale trzeba o tym pamietac bo jak narazie twoje wpisy sa o obrzydzeniu do Polskich facetow gdybym ja mial myslec tak ogolnikowo to powiedzialbym ze Polki nie potrafia byc na luzie nawet po bulki do sklepu idac musza sie wymalowac wystroic nie mowiac o fluidzie i solarze obowiazkow pl sklepy upadna ale solaria beda mialy sie dobrze
Pamietam slowa ciotki pielegniarki na intensywnej wszystkie pielegniarki tam pracujace ze wiekszych brudasow od mlodych dziewczyn to nie ma : ) ja np na zadna swoja byla zlego slowa nie powiem trzeba umiec dobierac sobie odpowiednich partnerow

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-08-28 20:01:02 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-28 19:17:11, NightFury napisał(a):
Z kolei ja ze strony Anglików nie spotkałam sie nigdy z aż tak oceniającym podejściem. Zreszta pracowałam tez u muzułmanów i tam rownież nikt Polaków, Anglików czy innych nacji nie oceniał.

Ciekawe, bo u naszych Muzulmanow bardzo sie ocenialo inne nacje - i stad oni trzymaja sie bardzo razem wsrod swoich. A co konkretnie mowili o przedstawicielach innych nacji, chwalili?

Az mi sie nie chce wierzyc ze to moi Muzulmanie tylko tacy wybrakowani. Podejrzewam ze po prostu Twoi nigdy sie nie otwierali.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2017-08-28 20:31:48 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Brawo za nie podazanie za tendencja ogolnej krytyki osob innej narodowosci niz obecny obiekt fascynacji.

he, he Czytam 3-ci raz i nie rozumiem:-] No, ale dzieki; )

Co do muzulmanow, to tak jakby nas tu nazwac chrzescijanami. I do jednego worka wrzucic koptow egipskich, Ameryke Poludniowa i wspolczesna, zlaicyzowana, aczkolwiek wciaz chrzescijanska Europe. Na upartego moze by i mozna, ale w rzeczywistosci roznice sa proporcjonalne do odpowiednika pt. "swiat muzulmanski".

Wcale tak wielce za soba nie przepadaja. Pakistanczycy nawet miedzy soba sie kloca, zalezy czy sie urodzili tu, czy w Pakistanie, jaka jest ich pozycja spoleczna itd. Oni sa bardzo zorientowani na kasty, Indie, Pakistan i Punjab. Jedni drugich nie lubia.

Nikt nie "lubi" Saudow, potem nikt nie lubi Pakistanczykow. Znajomi z Ghany i Kurdowie sie odcinaja od Pakistanu jak moga. Mowia, ze tamci sa zacofani, 100 lat za nami.

O Polakach mowia, ze pija, ale Ruscy pija bardziej. Kultura zachodnia jest zdegenerowana a wiec i upasc musi (to ci pobozni). Anglicy nie maja zadnych wartosci. Anglicy nie sa tacy jak my (to sie odnosilo do stosunku do rodziny i do starszyzny, kwestia opiekowania sie kontra domy opieki). Komentuja, komentuja wszyscy wszystkich. Tylko tzreba zdobyc ich zaufanie, zeby komentowali w naszej obecnosci.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2017-08-28 20:52:48 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-28 20:31:48, galadriel napisał(a):
Cytat:

he, he Czytam 3-ci raz i nie rozumiem:-] No, ale dzieki; )

alez prosze. chodzilo mi o to ze podobno podoba Ci sie ostatnio nie-Polak a jednak piszesz dobrze o Polakach. Bo wedlug standardow wielu wypowiadajacych sie tu osob powinnas powiedziec, podoba mi sie nie-Polak wiec Polacy sa brzydcy i glupi. Albo: podoba mi sie Polak, wiec nie-Polacy sa beznadziejni.

Cytat:

2017-08-28 20:31:48, galadriel napisał(a):
Komentuja, komentuja wszyscy wszystkich. Tylko tzreba zdobyc ich zaufanie, zeby komentowali w naszej obecnosci.

Tak tez myslalam.

A odnosnie Brytyjczykow rozniacych sie pod tym wzgledem, The Guardian pisze: "Most Britons have been hostile to immigration for decades, long before the waves of EU migration in the last decade." tutaj Tylko ze mnie to nie przeszkadza, bo ja od 2003r. spotkalam wielu zagranicznych przybyszy tutaj ktorzy siedzac na brytyjskich zasilkach wieszaja codziennie psy na Brytyjczykach. Takie zycie.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2017-08-28 20:57:04 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Aha to teraz rozumiem:-]
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,