MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 5 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2017-08-27 23:19:46 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2017-08-27 22:10:08, gromak napisał(a):
Cytat:

O to to!
Ja tez jakoś długo w związkach z Polakami nie mogłam wytrzymać. Przeraża mnie ich....tradycjonalnosc.

Posługujesz się stereotypami, przecież to samo mógłbym napisać o Polkach. Bo jeżeli dobrze Ciebie i @Grete zrozumiałem, to wystarczy, że jestem ateistą, jestem kreatywny w związku oraz że daję całkowitą wolność partnerce, żebym był super partią.
Cholera, to może ja jestem super partia? :-8

A pisz sobie co chcesz. Mnie nic do tego.
Byc może dla kogoś jesteś idealna partia, ja juz swoją znalazłam wiec dla mnie napewno nie jesteś.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2017-08-27 23:53:37 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-08-27 10:17:08, WaldemarBeer napisał(a):
w tutejszych to brak ustatkowania, rodzinnych wartosci, "skakanie z kwiatka na kwiatek", irytujace teksty z podtekstami (to na imprezach :)), higiena osobista, skapstwo (to u starszych), traktowanie siebie jak "pepek swiata", itd.

Ciekawe ze w Irlandii w porownaniu z Polska jest brak "rodzinnych wartosci", myslalam ze jestesmy podobni.

Powiedzialabym tez ze na sasiedniej wyspie Brytyjczycy na ogol bardziej dbaja o siebie niz Polacy przecietnie, wiec "higiena osobista" tez mnie zastanawia... A co, brudasy? :-]
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

greta

Post #3 Ocena: 0

2017-08-27 23:58:44 (8 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

w polakach czesto widze brak szacunku do kobiet
czesto slysze polakow rozmawiajacych z ich polskimi zonami jakos tak agresywnie bez szacunku,warczaco
znam kilka par gdzie maz jakby ciagle ta zone poniza w towarzystwie traktuje jak jakas idiotke
wydaje mi sie tez ze polscy panowie sa bardziej skapi szczegolnie tu za granica przeliczaja kazdego funta,dziaduja
nie lubie tego
lubie zyc na normalnym poziomie,pracuje to wydaje
znam faceta ktory chodzi w dziurawych skarpetach i je przez tydzien fasolke po bretonsku bo oszczedza na domek w polsce
zero szans
moj maz jest anglikiem,ma swoje wady,nie jest idealny ale nie zamienilabym go na zadnego polaka,napewno ma wiecej luzu,mniej wybrzydza i nie oczekuje ode mnie ze bede go obslugiwac bo on pracuje(ja tez pracuje zeby nie bylo na full time)
jeszcze dodam ze nie mial on swego mieszkania jak go poznalam,nie ma wysokiego stanowiska ale jest pracowity,zarabia wystarczajaco duzo,jest niewierzacy,nie napiera na posiadanie dzieci i ma gest i to mi wystarczy

Do góry stronyOffline

gromak

Post #4 Ocena: 0

2017-08-28 00:18:27 (8 lat temu)

gromak

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2015

Ciekawe z tym "więcej luzu", bo mi brytyjski luz kojarzy się bardziej z brakiem elementarnych zasad kultury i respektu dla innych ludzi, vide zatrzymywanie się na środku ulicy, bekanie czy ustawiczne śpiewanie/gwizdanie. Porównujesz tutaj ludzi, którzy przyjechali się tu dorobić i nagle jednak uświadomili sobie, że dobrze byłoby kogoś mieć, ale najchętniej to z tą kobietą siedziałby całe dnie w wynajmowanym pokoiku na piętrze do ludzi, którzy przyjechali tu po prostu żyć.

To ciekawe, co Wy kobiety tu piszecie o swoich męskich ideałach, bo ja doprawdy chciałbym znaleźć kobietę, która nie będzie napierała na dzieci, nie będzie krzewiła wiary, będzie szanowała moją wolność i nie będzie mnie traktowała, jakbyśmy byli starym małżeństwem i to pomimo starań nigdy mi się w 100% nie udało.

Chyba jednak te Polki są do kitu, trzeba szukać w innych nacjach ;)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2017-08-28 02:36:57 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-08-28 04:37:12 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2017-08-28 04:59:42 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2017-08-28 04:37:12, WaldemarBeer napisał(a):
Kontynuujac...zostawianie masakrycznego syfu w samochodzie, maniery przy stole (mlaskanie, cmokanie, mowienie z pelna buzia, wspomniane juz wczesniej siorbanie). Szczegolnie te ostatnie zachowania doprowadzilyby moja druga polowke do szalu ;)

Też mnie to wkurzalo. Teraz już nie.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: 0

2017-08-28 09:34:54 (8 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2017-08-27 23:58:44, greta napisał(a):
czesto slysze polakow rozmawiajacych z ich polskimi zonami jakos tak agresywnie bez szacunku,warczaco
znam kilka par gdzie maz jakby ciagle ta zone poniza w towarzystwie traktuje jak jakas idiotke
wydaje mi sie tez ze polscy panowie sa bardziej skapi szczegolnie tu za granica przeliczaja kazdego funta,dziaduja
nie lubie tego
znam faceta ktory chodzi w dziurawych skarpetach i je przez tydzien fasolke po bretonsku bo oszczedza na domek w polsce
zero szans
moj maz jest anglikiem,ma swoje wady,nie jest idealny ale nie zamienilabym go na zadnego polaka,napewno ma wiecej luzu,mniej wybrzydza i nie oczekuje ode mnie ze bede go obslugiwac bo on pracuje(ja tez pracuje zeby nie bylo na full time)
jeszcze dodam ze nie mial on swego mieszkania jak go poznalam,nie ma wysokiego stanowiska ale jest pracowity,zarabia wystarczajaco duzo,jest niewierzacy,nie napiera na posiadanie dzieci i ma gest i to mi wystarczy

Z ust mi wyjęłaś.
Moj maz podobnie. Chociaż o swoje wlasne miejsce zamieszkania postarał sie bardzo szybko po poznaniu mnie.
Co mnie jeszcze u Polaków odrzuca to takie wyrażanie sie bez szacunku o Brytyjczykach. Ze oni to tacy i owacy, ze dwulicowi, ze bez manier, głupi czy inni...
Sa rożne indywidua w każdym narodzie. Jeden będzie bekal i pierdzial przy wigilijnym stole a drugi nie. Sa naprawdę fajni Brytyjczycy i sa tacy zupełnie do dupy.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: +2

2017-08-28 09:51:43 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2017-08-28 09:34:54, NightFury napisał(a):
Cytat:

2017-08-27 23:58:44, greta napisał(a):
nie lubie tego
zero szans

Z ust mi wyjęłaś.
Moj maz podobnie. Chociaż o swoje wlasne miejsce zamieszkania postarał sie bardzo szybko po poznaniu mnie.
Co mnie jeszcze u Polaków odrzuca to takie wyrażanie sie bez szacunku o Brytyjczykach. Ze oni to tacy i owacy, ze dwulicowi, ze bez manier, głupi czy inni...
Sa rożne indywidua w każdym narodzie. Jeden będzie bekal i pierdzial przy wigilijnym stole a drugi nie. Sa naprawdę fajni Brytyjczycy i sa tacy zupełnie do dupy.

Wyglada na to ze w Polakach najbardziej ci przeszkadza dokladnie to co sama tutaj prezentujesz ...jeden bedzie bekal drugi pierdzial pamietasz czy juz zapomnialas? Trzymaj poziom slonko

Prawda jest taka ze fajne dziewczyny maja fajnych facetow a jak sie jest sredniakiem to wybor mniejszy i wspomnienia o bylych nie sa zaciekawe : )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 28-08-2017 10:41 ]

Do góry stronyOffline

karina1234

Post #10 Ocena: 0

2017-08-28 11:23:42 (8 lat temu)

karina1234

Z nami od: 12-06-2013

Sorry dziewczyny ale nie roznicie sie niczym od tych Polakow, ktorzy wrzucaja wszystkie Polki do jednego worka. Oczywiscie, ze beda Polacy, ktorzy beda krytykowac Brytyjczykow, tak jak sa tez Brytyjczycy, ktorzy krytykuja Polakow. Serio taka bezsensu paplanina.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,