Str 4 z 26 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
|
Post #1 Ocena: 0 2017-08-27 12:46:49 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-08-26 21:09:42, galadriel napisał(a):
Dla mnie "classy" oznacza zachownie/ maniery/ dobre wychowanie, elokwencja i wiedza w jakims sensie tez, a nie ile kto ma pieneidzy, albo pochodzenie.
A moze elokwencja i wiedza czesto lacza sie z wyksztalceniem, ktore w Polsce czesto oznacza niskie dochody a tutaj w UK wysokie? Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2017-08-27 14:06:44 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2017-08-27 12:46:49, KatyD napisał(a):
Cytat:
Dla mnie "classy" oznacza zachownie/ maniery/ dobre wychowanie, elokwencja i wiedza w jakims sensie tez, a nie ile kto ma pieneidzy, albo pochodzenie.
A moze elokwencja i wiedza czesto lacza sie z wyksztalceniem, ktore w Polsce czesto oznacza niskie dochody a tutaj w UK wysokie?
Tez mi to przyszlo do glowy. Generalnie chodzi o caloksztalt. I to wszystko nie zawsze idzie w parze ze soba tu na wyspach. Nie wiem, kwestia wychowania, wzorcow...
@cris82, @ Turefu,
Jakby faktycznie stracil prace to mozna go popchnac, pomoc czy zmotywowac do znalezienia nowej. Wsparcie duchowe.
@Wielim,
Faceci ogolnie sa latwi. Skoro potrafia miec sex z kompletnie obca osoba i jeszcze za to placic, to trudno ich szanowac albo wogole zwracac uwage na to co bredza
@Ada,
100% racji.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Turefu |
Post #3 Ocena: 0 2017-08-27 14:32:29 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
@cris82, @ Turefu,
Jakby faktycznie stracil prace to mozna go popchnac, pomoc czy zmotywowac do znalezienia nowej. Wsparcie duchowe.
Tak, mozna I w wiekszosci zwiazkow takie wsparcie jest. A jesli ktos mowi: "Jestem z mezem/zona, bo ma duzo pieniedzy, swietnie zarabia I jest mi z tego powodu wygodnie" , no to gratuluje uczciwosci. Ludzie dobrze zarabiajacy sa przewaznie ambitni, nastawieni na sukces, to pewna postawa zyciowa, dla wielu bardzo atrakcyjna.
|

|

|
|
gromak |
Post #4 Ocena: +1 2017-08-27 15:27:46 (8 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Manchester |
Pomimo, iż doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że ładną miską się nie najem, to pierwszą rzeczą na jaką zwracam uwagę jest uroda oraz wzrost (w moim wypadku max 180). Nie chodzi mi tu o jakąś brutalną selekcję, ale zwyczajnie fakt, że kobieta musi mi się podobać - uznaję (a może bardziej tak podpowiada mi doświadczenie), że nie warto wkładać wysiłku w transformację wyglądu kobiety - bo to jak wyglądamy i jak się czujemy dzięki temu wyglądowi determinuje nasze zachowanie (i tak na przykład kobieta z nieśmiałej po 3 latach stała się zwyczajnie próżna). Drugą rzeczą na jaką zwracam uwagę to sposób w jaki kobieta rozmawia i się wyraża oraz poczucie humoru - mam wrażenie, że z tą elokwencją jest trochę lepiej u kobiet niż u facetów, tak czasem myślę, że płeć piękna jest jakoś lepiej wykształcona i bardziej przykłada uwagę do sposóbu i formy przekazu. Dobra rozmowa to dla mnie czynnik decydujący - rozmowa z wieloma kobietami często wygląda jakbym robił z nimi wywiad do jakiejś gazety, nie wiem czy tak było zawsze, czy tego nie zauważałem, ale dzisiaj dużo więcej jest "attention whores". Kwestia światopoglądu jest dla mnie kwestią drugorzędną - ważne, żeby kobieta miała swoje zdanie i wiedziała, co się w świecie dzieje.
Eliminuję kobiety bez zainteresowań (chociaż to zazwyczaj dopiero wychodzi w praniu) i amatorki M jak miłość czy innych Ukrytych prawd, posiadaczki miliona fotek na FB oraz te, dla których mieć jest ważniejsze niż być. [ Ostatnio edytowany przez: gromak 27-08-2017 15:55 ]
|

|
 |
|
|
Post #5 Ocena: 0 2017-08-27 19:35:44 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-08-27 14:06:44, galadriel napisał(a):
Cytat:
2017-08-27 12:46:49, KatyD napisał(a):
Cytat:
A moze elokwencja i wiedza czesto lacza sie z wyksztalceniem, ktore w Polsce czesto oznacza niskie dochody a tutaj w UK wysokie?
Tez mi to przyszlo do glowy. Generalnie chodzi o caloksztalt. I to wszystko nie zawsze idzie w parze ze soba tu na wyspach. Nie wiem, kwestia wychowania, wzorcow...
Piekne to zdjecie. Uwielbiam "Nad Niemnem". Ale ludzie wtedy w Polsce byli tez chyba zwariowani na punkcie statusu spolecznego bo zauwaz ze ukochany Justyny byl jednak szlachcicem chociaz ubogim. Czytelnicy pewnie nie "przelkneliby" historii z chlopem w roli amanta panny ze dworu...
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-08-27 21:14:01 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-08-27 15:27:46, gromak napisał(a):
Drugą rzeczą na jaką zwracam uwagę to sposób w jaki kobieta rozmawia i się wyraża oraz poczucie humoru
Czyli tak jak w badaniach - idealy takie same u kobiet jak u mezczyzn. Elokwencja, poczucie humoru... U nas na forum te same wyniki. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
Chillileaf |
Post #7 Ocena: 0 2017-08-27 21:34:07 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Ehhh. Badania.
Nie trzeba wielkich badan. Wszystko od wiekow wiadomo.
We krwi mamy, w istocie bycia, instynkcie wyryte.
Kobiety, od zawsze, musialy wybierac faceta, ktory je I potomstwo wykarmi gdy same beda w jaskini pilnowac gromadki. To nam zostalo, instynktownie facet zaradny jest atrakcyjny.
Facet oczywiscie zwraca uwage na wyglad wybranki, bo symetryczna twarz, dobre ksztalty podpowiadaly dobre geny, co za tym idzie zdrowe I silne potomstwo. I im tez to zostalo.
W czasach nowoczesnych podobna selekcja jest uwazana za plytka, niesprawiedliwa. Trudno zmienic cos co przyciaga nas do drugiej osoby.
|

|
 |
|
NightFury |
Post #8 Ocena: 0 2017-08-27 21:52:12 (8 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat:
2017-08-27 10:02:33, greta napisał(a):
Mnie kompletnie nie pociagaja inne kolory skory niz bialy
Patrzac na zdjecie wstawione w tym temacie przypomnialo mu sie jeszcze ze nie lubię religijnych panów
Myślę że u przeciętnego Polaka nie miałabym szans.nie lubię gotować i nie chodzę do kościoła
O to to!
Ja tez jakoś długo w związkach z Polakami nie mogłam wytrzymać. Przeraża mnie ich....tradycjonalnosc. Tez nie jestem religijna, przywiązana do tradycji raczej ogólnie i nie tolerują ograniczeń w które większość polskich panów próbowała mnie wtłoczyć.
Inne kolory skory mnie nie interesują. Lubię białych, nie tęsknie do egzotyki. Ale lubię tez wolność i oryginalność i to znalazłam w swoim angielskim partnerze. Music leads me through my life
|

|
 |
|
gromak |
Post #9 Ocena: 0 2017-08-27 22:10:08 (8 lat temu) |
Z nami od: 13-12-2015 Skąd: Manchester |
Cytat:
O to to!
Ja tez jakoś długo w związkach z Polakami nie mogłam wytrzymać. Przeraża mnie ich....tradycjonalnosc.
Posługujesz się stereotypami, przecież to samo mógłbym napisać o Polkach. Bo jeżeli dobrze Ciebie i @Grete zrozumiałem, to wystarczy, że jestem ateistą, jestem kreatywny w związku oraz że daję całkowitą wolność partnerce, żebym był super partią.
Cholera, to może ja jestem super partia?
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2017-08-27 22:33:29 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-08-27 21:34:07, Chillileaf napisał(a):
Ehhh. Badania.
Nie trzeba wielkich badan. Wszystko od wiekow wiadomo.
A mnie sie wydaje ze wiele sie zmienilo przez wieki, rowniez w obyczajowosci i mentalnosci ludzkiej, wiec zawsze warto badac, co sie zmienilo a co nie?
Teraz w dobie poprawnosci politycznej jest parcie na zrownanie plci wiec dla mnie ciekawie jest wiedziec ze pewne mechanizmy psychologiczne jednak sa... niezmiennie - odmienne
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|