MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 20 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2017-09-09 11:09:01 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-09 01:51:33, Jurny_Jurek napisał(a):
No wlasnie, fajnie sie czyta te historie. Legia Cudzoziemska co nie pomaga swoim bylym najemnikom, zwlaszcza kiedy zdrowie naruszyli na sluzbie? A moze w UK?

Hej. Widze ze dyskusja nie schodzi z Kanoniera ostatnio. Jurny_Jurku a jakie sa Twoje informacje odnosnie Legii? Przyznaje ze ja nie mam zadnych ale myslisz ze oprocz pieniedzy cos jeszcze organizuja?
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2017-09-09 15:24:08 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

KatyD, nie podskakuj, Jury Jurek zna się na wszystkim, najlepiej ze wszystkich....:-U

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2017-09-09 15:40:44 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Fajnie sie czyta Kanoniera, ale musze przyznac, ze w soim zyciu mialam do czynienia ; ) z "wojownikami", w tym ze dwoch legionistow, i oni byli, ze sie tak wyraze with all due respect, troche mniej teges od kanoniera. Nie potrafiliby sie tak ladnie wyslowic, ze tak to ujme; ) To inny typ. Chyba, ze kanonier to taki wojownik- intelektualista/ mysliciel, ale to jakis niezwykle rzadki okaz pewnikiem:-]

Natomiast zgodze sie, ze do zwiazku to oni sie nie dawali.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-09-2017 15:41 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-09-09 22:50:46 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-09 15:24:08, andyopole napisał(a):
KatyD, nie podskakuj, Jury Jurek zna się na wszystkim, najlepiej ze wszystkich....:-U

:-]
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2017-09-09 23:04:10 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2017-09-09 11:09:01, KatyD napisał(a):
Cytat:

No wlasnie, fajnie sie czyta te historie. Legia Cudzoziemska co nie pomaga swoim bylym najemnikom, zwlaszcza kiedy zdrowie naruszyli na sluzbie? A moze w UK?

Hej. Widze ze dyskusja nie schodzi z Kanoniera ostatnio. Jurny_Jurku a jakie sa Twoje informacje odnosnie Legii? Przyznaje ze ja nie mam zadnych ale myslisz ze oprocz pieniedzy cos jeszcze organizuja?

Nie mam pojecia jak to bylo bo nie bylem nigdy w Legii Cudzoziemskiej.

Ale nic nie poradze, jak sie wersje kupy nie trzymaja. Raz sluzba w jednej z naj jednostek odbiera zdrowie a raz praca w UK odbiera to samo zdrowie.

Ale mamy XXI wiek i wujka google, pokaze wszystkie pros i cons sluzby w Legii. Albo temat o brexicie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2017-09-09 23:19:44 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Cytat:

2017-09-09 15:24:08, andyopole napisał(a):

Wreszcie lecisz LOT-em. Co za pech. Moglbys leciec Lufthansa i napychac kabze Niemcom. Lufthansa - to brzmi dumnie i europejsko.
,,
Jeszcze nie tak dawno, bo w 2013 roku, ówczesny premier Polski Donald Tusk twierdził, że PLL LOT jest "studnią bez dna", a jedyną realną alternatywą dla scenariusza ciągle powtarzających się kłopotów miała być prywatyzacja. Ledwie 3 lata później LOT przewiózł w ciągu roku rekordową w historii liczbę pasażerów (6,89 mln osób) i za cały rok osiągnął ok. 200 mln zł zysku. W tym roku, od stycznia do lipca osiągnął już ok. 150 mln zł zysku na czysto. Co takiego się stało, że ze "spółki specjalnej troski" LOT stał się wiodącym przewoźnikiem regionu?

Na początku kwietnia 2013 r. Rada Ministrów przyjęła nawet specjalny projekt ustawy umożliwiającej sprzedaż większościowego pakietu akcji PLL LOT. Ta zmiana prawa otwierała drogę do prywatyzacji naszego narodowego przewoźnika.

Na szczęście dla LOT-u nic takiego się nie stało. W 2016 roku doszło do istotnych zmian kadrowych w spółce. Nowe władze w LOT przyoszczędziły nieco pieniędzy, które przedtem przepadały w przepastnych kieszeniach różnych międzydepartamantowych grup interesu i skierowano je na niewielkie inwestycje. W listopadzie 2016 r. LOT przejął 49 proc. udziałów estońskiego przewoźnika Nordica. To, wraz z rekordową liczbą przewiezionych w ciągu roku pasażerów (6,89 mln osób) sprawiło, że spółka na swojej działalności podstawowej (tj. przewozie pasażerów) zarobiła w 2016 roku na czysto ok. 200 mln zł!

Rok 2017 nie będzie gorszy. Władze LOT-u właśnie ogłosiły, że po siedmiu miesiącach spółka osiągnęła z tytułu działalności podstawowej wynik 150 mln zł zysku na czysto. To o 63 mln zł więcej niż w analogicznym okresie ub.r. Zdaniem prezesa LOT Rafała Milczarskiego, spółka w tym roku "zamierza utrzymać tytuł jednej z najszybciej rozwijających się linii lotniczych w Europie".

Pamietaj, przy odprawie obowiazkowy pacierz, rozaniec i akt chrztu. To linie pisoskie teraz. Tak mialo byc przeciez (sluze prognozami i trafnymi spostrzezeniami z przeszlosci)

Witaj w Polsce Jaroslawa Kaczynskiego, w ktorej dyskryminuje sie kobiety bo sa kobietami! (Google, google, google)

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-09-09 23:30:49 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-09 23:04:10, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2017-09-09 11:09:01, KatyD napisał(a):
Cytat:

Nie mam pojecia jak to bylo bo nie bylem nigdy w Legii Cudzoziemskiej.

Ale nic nie poradze, jak sie wersje kupy nie trzymaja. Raz sluzba w jednej z naj jednostek odbiera zdrowie a raz praca w UK odbiera to samo zdrowie.

Ale mamy XXI wiek i wujka google, pokaze wszystkie pros i cons sluzby w Legii. Albo temat o brexicie.

Zasiegnelam wiec rady wujka google ale pisza tylko o zarobkach a nie o opiece na emeryturze. I ze obecnie 700 Polakow tam sluzy. A gdzie Kanonier pisal ze zostal niesprawny w wyniku ran w walce? Pisal chyba ze bardzo ma zuzyte stopy, sorry, przeciez to jest anonimowe w wiekszosci przypadkow forum gdzie sie gawedzi a nie spowiada czy przysiega. Po co ktokolwiek mialby dowodzic ze nie jest wielbladem? Ja mam tu swoje zdjecie I imie ale kiedys mialam inne konto do wywnetrzania sie z prywatnych zmartwien - Dwunasty mnie wygadal w innym watku. A co Ty Jurku biografiami sie zajmujesz?

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2017-09-09 23:58:02 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Rozumiem, ze masz ochote na randke z kanonierem ale ja jestem inzynierem hue hue hee. I jak mi sie 2+2 nie dodaje to zwyczajnie sprawdzam. Czasem sprawdzam choc zaczne czesciej.

,,Moge powiedziec, ze - jesli chodzi o wojsko - to byl dobry czas mojego zycia. Niestety, sluzbe zakonczylem juz z ciezkimi problemami zdrowotnymi (nogi), a slad na psychice zawsze zostaje.''

,, Piszę z własnego doświadczenia. Gdzie jestem w UK dość długo i tutaj "sypnęło" mi się zdrowie.''

Tam jeszcze kolega kanonier (watek brexit) opisuje, jak to sobie swietnie radzil w {Polsce, pracowal i wyjechal z powodow osobistych a nie ekonomicznych. I dopiero tutaj sypnelo mu sie zdrowie.

I nie zajmuje sie biografiami, inaczej nie podjalbym sie popelnienia tego malego spostrzezenia. Polecam wiec rowniez uzyc google i dowiedziec sie kim jest biograf i czym jest biografia.

Do góry stronyOffline

Przesmaczny

Post #9 Ocena: 0

2017-09-10 00:35:57 (8 lat temu)

Przesmaczny

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-09 23:19:44, Jurny_Jurek napisał(a):

Witaj w Polsce Jaroslawa Kaczynskiego, w ktorej dyskryminuje sie kobiety bo sa kobietami! (Google, google, google

Na szczęście Polska' "jaroslawa kaczynskiego" to chwilowe otumanienie..

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2017-09-10 07:21:57 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-09 23:58:02, Jurny_Jurek napisał(a):
Rozumiem, ze masz ochote na randke z kanonierem ale ja jestem inzynierem hue hue hee. I jak mi sie 2+2 nie dodaje to zwyczajnie sprawdzam.

I nie zajmuje sie biografiami, inaczej nie podjalbym sie popelnienia tego malego spostrzezenia. Polecam wiec rowniez uzyc google i dowiedziec sie kim jest biograf i czym jest biografia.

Dla mnie biografia to wlasnie historia zycia no ale nie jestem inzynierem wiec pewnie pomylilam. I poniewaz nie jestem wiec sie poddaje w tym nurcie niniejszego watku.

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,