2017-09-03 18:53:50, MajaCardiff33 napisał(a): Ja natomiast slyszlam od kolezanek - Polek,ze to Anglicy sa kiepscy jesli chodzi o sprawy lozkowe. Z ich opowiadan wynikalo,ze sa czesto leniwi i maja male libido...ale ogolnie to ''zaslyszane zdanie''. Ja sama nie mam zadnych doswiadczen na tym polu- I nie zgodze sie,ze wyglad nie jest wazny. Mysle,ze jest wazny dla obu plci. Oczywiscie,ze nie jest najwazniejszy....Ja zakochalabym sie w srednio wygladajacym, ale madrym chlopaku duzo szybciej i mocniej niz w takich typach jakich opisala Gal- Zgodze sie tez,ze ogolnie piekno nas przyciaga. I jest w tym cos bardzo pierwotnego.
Calkowicie nieprawdziwe informacje, wiem, co mowie
2017-09-03 19:39:21, Turefu napisał(a): wiem, co mowie
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
KatyD dużo w nas pierwotnych instynktów ale co to ma do rzeczy?
To, że mam ochotę zaliczyć szalona noc z seksownym, napakowanym łośkiem ,bogato wyposażonym przez naturę ,nie oznacza , że chcę z nim budować długotrwałą relacje czy zakładać rodzinę.
Ja piszę o niedoskonałościach.
Ja mówię nadwaga- kolega mówi 150 kilo.
Tak KatyD znalazłam partnera który kocha mnie od 15 lat bez względu na mój wygląd- bywałam bardzo bardzo chora i przez to bardzo bardzo brzydka i niesamodzielna, bywałam gruba, bywałam chuda, łysa i z długimi włosami i on miał to serdecznie w dupie, bo chociaż moja aparacja ,jak się poznawaliśmy pomogła mu podjąc decyzję,nie była czynnikiem decydującym.
Nie wiem też do końca na czym polega ten fenomen ale po przekroczeniu pewnego wieku, uroda nie jest już czynnikiem niezbędnym żeby wzbudzić moje pożądanie.
Poza tym spójrzmy na Hugh Jackmana seksowny skurczybyk zona...coż powiedzmy kolega gromak by się nie połasił, Pierce Brosnan - symbol seksu swego czasu- żona daleko odbiegająca od standardów piękna- obydwa małżeństwa długoletnie i udane.
Nie ma reguły.
Moja tesciowa zaś mawiała- z pięknej miski nie pojesz i to miało być ostrzeżenie dla mojego męża
''Ja tego nie slyszalam, a rodowitego Anglika nigdy nie mialam (moj facet jest Szkotem). ''- Mam przyjaciolke, ktora ma meza Szkota i takze nie narzeka- Dziekuje slicznie za komplement- A co do Szkotow to moj maz ma kolege w pracy, Szkota wlasnie i powiem nieskromnie,ze jest na czym ''zawiesic oko''
''znalazłam partnera który kocha mnie od 15 lat bez względu na mój wygląd- bywałam bardzo bardzo chora i przez to bardzo bardzo brzydka i niesamodzielna, bywałam gruba, bywałam chuda, łysa i z długimi włosami i on miał to serdecznie w dupie, bo chociaż moja aparacja ,jak się poznawaliśmy pomogła mu podjąc decyzję,nie była czynnikiem decydującym. ''- To jest pieknie napisane. I ja sie z tym zgadzam. Owszem uroda bywa czyms waznym - czesto gdy jestesmy mlodzi. Ogolnie rzecz ujmujac naturalnie - instynktownie ''wybieramy'' ludzi atrakcyjnych....natomiast MILOSC gleboka to juz zupelnie ''inna bajka''. I osoba prawdziwe kochjaca bedzie z partnerem w takich sytuacjach jak to opisalas- gdy bedzie on grubszy, chudszy, chory, zdrowy...a na koniec przeciez sie zestarzejemy..i mysle,ze pomimo tego bedziemy patrzec na siebie z czuloscia. Mysle,ze to o tym Ty piszesz, to chcesz zaakcentowac ( jesli sie nie myle ) to fakt,ze kocha sie za ''rzeczy wewnetrzne'' w glownej mierze- za charakter, osobowosc, wrazliwosc duchowa, glebie emocji i zwykla madrosc. Jest jeszcze taka zasada, w ktora ja akurat wierze- mozna to nazwac kosmiczna regula-ze ''podobne '' przyciaga ''podobne''- ponoc jest to na poziomie wibracyjnym...
Jednak jest ogromna roznica pomiedzy gorszymi etapami w zyciu, choroba czy jakimis trudnymi doswiadczeniami i zwiazanym z tym wygladem a tym,ze ludzie w ogole nie dbaja o siebie bedac w zwiazkach, czy tez nie. Ja kiedys mieszkalam w malenkim walijskim miasteczku i ciezko mi sie patrzylo na te kobiety- wszystkie wagi bardzo ciezkiej..chodzace od rana do wieczora w rozciagnietych dresach. One byly w wiekszosci samotnymi mamami. Nie wygladaly niestety na szczesliwe
2017-09-03 18:53:50, MajaCardiff33 napisał(a): Ja natomiast slyszlam od kolezanek - Polek,ze to Anglicy sa kiepscy jesli chodzi o sprawy lozkowe. Z ich opowiadan wynikalo,ze sa czesto leniwi i maja male libido...ale ogolnie to ''zaslyszane zdanie''. Ja sama nie mam zadnych doswiadczen na tym polu- I nie zgodze sie,ze wyglad nie jest wazny. Mysle,ze jest wazny dla obu plci. Oczywiscie,ze nie jest najwazniejszy....Ja zakochalabym sie w srednio wygladajacym, ale madrym chlopaku duzo szybciej i mocniej niz w takich typach jakich opisala Gal- Zgodze sie tez,ze ogolnie piekno nas przyciaga. I jest w tym cos bardzo pierwotnego.
czy to znaczy ze mieszkalas po sasiedzku z facetami jej kolezanek? ; )
czy to znaczy ze mieszkalas po sasiedzku z facetami jej kolezanek? ; )
Nie da sie isc z kims na raz i wszystko bedzie pieknie, fajnie. To po prostu tak nie dziala. Mysle, ze slowem klucz tu jest: namietnosc. I znow, nie z kazdym to zadziala. Chemia.
W nawiazaniu do innego tematu, dlatego, ja obstaje przy tym, ze jesli to wlasciwy "match" to mozna do tego lozka wskoczyc od razu. Natomiast to potrwa kolejne tygodnie zeby sie wszystko zgralo. Sex zabawki sa z cala pewnoscia lepsza opcja niz facet na 1 night stand. Satysfakcja gwarantowana
Ogolnie to ja jestem za rozwiazloscia. Czyz swiat nie bylby lepszy, gdyby cala ta hipokryzja wokol seksu nie istaniala? Rozwiazlosc zreszta wcale nie musi oznaczac braku moralanosci czy etyki. Zgadzacie sie?
Sciezka dzwiekowa:
Cytat:
To jest pieknie napisane. I ja sie z tym zgadzam. Owszem uroda bywa czyms waznym - czesto gdy jestesmy mlodzi. Ogolnie rzecz ujmujac naturalnie - instynktownie ''wybieramy'' ludzi atrakcyjnych....natomiast MILOSC gleboka to juz zupelnie ''inna bajka''. I osoba prawdziwe kochjaca bedzie z partnerem w takich sytuacjach jak to opisalas- gdy bedzie on grubszy, chudszy, chory, zdrowy...a na koniec przeciez sie zestarzejemy..i mysle,ze pomimo tego bedziemy patrzec na siebie z czuloscia. Mysle,ze to o tym Ty piszesz, to chcesz zaakcentowac ( jesli sie nie myle ) to fakt,ze kocha sie za ''rzeczy wewnetrzne'' w glownej mierze- za charakter, osobowosc, wrazliwosc duchowa, glebie emocji i zwykla madrosc. Jest jeszcze taka zasada, w ktora ja akurat wierze- mozna to nazwac kosmiczna regula-ze ''podobne '' przyciaga ''podobne''- ponoc jest to na poziomie wibracyjnym...
Tez sie zgadzam. Dobrze napisane, dobrze wytlumaczone. Tak, i to jest ten poziom, "na tych samych czestotliwosciach/ falach".
'Lu...1
Cytat:
obydwa małżeństwa długoletnie i udane.
Nie ma reguły.
Wedlug Psychologii, recepta na dlugotrwaly i szczesliwy zwiazek jest:
podobny system wartosci
namietnosc
podobny poziom intelektualny
wspolne cele w zyciu
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
2017-09-03 20:49:27, galadriel napisał(a): Sex zabawki sa z cala pewnoscia lepsza opcja niz facet na 1 night stand. Satysfakcja gwarantowana
Ogolnie to ja jestem za rozwiazloscia.
A w jakim sensie rozwiazlascia? Ja np jestem tzw seryjna monogamistka, mialam juz wczesniej troche facetow wiec dla niektorych jestem wlasnie rozwiazla.
Ale calkowita rozwiazlosc to wlasnie na jedna noc nieustannie, jakby, i powiadasz ze to nie dziala
...ja tez mysle ze nie dziala.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese