MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 14 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

GiantGoram

Post #1 Ocena: 0

2017-09-03 10:33:44 (8 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Cytat:

2017-09-03 10:30:53, GiantGoram napisał(a):
Czyzbym dobrze przeczytala? Kobieta gruba=nie dba o siebie?
Rozumiem ze autor postu ma wokol siebie TYLKO szczuple kobiety, zadna z nich nie ma chorob ktore sprawiaja ze ta choroba lub skutki uboczne lekow powoduja przyrost wagi,zadna z nich wlasnie nie urodzila dziecka lub po prostu jest "gruba" bo tak lubi. Wow, musisz zyc w jakims raju !

Patrzac na kobiety ,roznych rozmiarow I wieku to widac ze to od niej samej zalezy jak dba o siebie,nie od rozmiaru ubrania. Widze duze kobiety w modnych,niekoniecznie drogich ubraniach,zadbane,co niekoniecznie znaczy pazury I rzesy na 5 cm ale tez widze te "atrakcyjne" szczyple panie co nie wiedza co to szampon do wlosow.co nie znaczy ze wszystkie kobiety wiedza jak sie ubrac-niektore nie maja fitra-I te szczuple I te grube.ale skoro im dobrze to kim ja jestem zeby oceniac.
Przestanmy oceniac po rozmiarze,wygladzie. Fakt,pierwsze wrazenie sie liczy ale tylko inteligentny czlowiek poswieci wiecej czasu na poznanie drugiego czliwieka.
Co do tematu to "przystojny" Polak to taki ktory zna swoja wartosc I nie stara sie byc kims innym. Niestety,na obczyznie,nikt nas nie zna I mozemy byc kimkolwiek chcemy.
Lepiej byc czlowiekiem prostym,szczerym,z tak zwanej wiochy niz prostakiem z miasta z 4 fakultetami (nie ujmujac niczego tym porzadnym faction) A takich "figo fago" poznalam kilku.
P.S.
Zeby nikt sie nie czepial-moj rozmiar jest posredni,pochodze ze wsi,tak-studiowalam I mieszkalam w wiekszym miescie-przeszlam wiec przez wszystko.

[ Ostatnio edytowany przez: GiantGoram 03-09-2017 10:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2017-09-03 10:56:02 (8 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2017-09-03 09:50:51, KatyD napisał(a):
Cytat:

2017-09-03 05:53:00, londonpool napisał(a):
A gotuję sobie sam, ja bym się brzydzi zjeść coś zrobionego przez inną osobę.

Czego to mozna sie dowiedziec o zwyczajach innych uzytkownikow

No. Ten tutaj szczegolnie cie moze swoja moralnoscia zadziwic. A skoro o obrzydzeniu mowa, mnie sie brzydza faceci puszczajacy sie po burdelach :-8

Cytat:
(...) podziwiam Cie Galadriel za tupet, szczerze :-] ja w licznym i dosc jednak przypadkowym meskim towarzystwie raczej nie czulabym sie dosc osmielona zeby mowic o byciu dobrym w lozku, nie przypuszczam. Twoi rozmowcy maja szczescie spotykajac na silowni osobe taka jak Ty :)

Oni chyba tak tego nie widza:-] Wyraz konsternacji na tych bezmyslnych twarzach- bezcenny; )

My sie tam wszyscy znamy, wielu facetow tam glupio szpanuje. Trzeba im po prostu takiego strzala prosto w ego. Ja jestem Alfa. Slabi faceci nie znosza takich kobiet:-]

@ odnoszac sie do "mila sexowna linia". Wlasnie o to chodzi, zeby z punktu widziec z kim masz do czynienia. Nie oplaca sie angazowac w faceta, jak sie za chwile okaze, ze jego ulubiona rozrywka beda sex linie albo milusie kolezaneczki ze strip klubow. Dlatego lepiej ich prowokowac. Otwarte karty. Widac z kim sie ma do czynienia; )

Na tej silowni jest pelno facetow, dla ktorych jedyna wartoscia sa pieniadze i rzeczy materialne. Nie ludzie albo inne istoty zyjace. Oni nie maja zadnych wyzszych wartosci, nie ma tak naprawde o czym innym z nimi gadac.
Dla nich ok jest laska pracujaca jako web cam, bo taka zaradna i sobie morgage splacila, 1500 dodatkowo miesiecznie, super. No jasne, ten typ jest DIY, wiec im pasuje taki uklad spraw;

Moj manager mi kiedys powiedzial, ze to miejsce przyciaga snobow. I mial racje, ale ja o tym nie wiedzialam, jak sie tam zapisywalam. Na razie tylko dwoch facetow tam spotkalam , ktorzy reprezentuja soba cos wiecej niz kark, miesnie, szesciopak, bmw i bezgraniczna glupota.

Nie pasuje tu teoria o spelcznym statusie, bo akurat wielu tych glabow jako taki status ma. Anglicy, albo Brytyjczycy, sianoscy.

Jeszcze wracajac do statusu i roznic etnicznych. Na socjologii pamietam mielismy o ronicach klasowych i statusie spolecznym przez pryzmat kontekstu kulturowego, hisorycznego i etnicznosci."Bialosc" jest zawsze taken for granted. Z perspektywy podoboju swiata, kolonizowania itd... Przywilej bycia bialym traci sie w momencie emigracji. Status emigranta jest w hierarchi spolecznej na samym dole drabiny spolecznej. Tego czesto gesto nie mogli tu Polacy zrozumiec, w tym multikulti tyglu.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

gromak

Post #3 Ocena: 0

2017-09-03 11:17:04 (8 lat temu)

gromak

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2015

@GiantGoram - tak zapytam: jak sądzisz, ile z tych otyłych kobiet na 10

a) bierze piguły które tak im rujnują zdrowie i gospodarkę hormonami
b) właśnie urodziła dziecko (no bo to, że urodziła dziecko 7 lat temu i dalej z tego powodu jest otyła, to wybacz)
c)żre za dużo ciastek i znajduje sobie wymówki

obstawiam, że max jedna odpowiedź a, jedna b i osiem c.

Być może wygląd przestaje się liczyć po 60-tym roku życia, bo tam to już albo ktoś o siebie dbał i wygląda dobrze, albo wygląda źle, ale nie jest już w stanie tego zmienić - nie wmówisz mi, że nie jak to "fajny facet" to wygląd jest dla Ciebie nieistotny.

Z tym pochodzeniem to niestety jest dużo prawdy, ja całe swoje "młodzieńcze" życie spędziłem na Śląsku, który jest jednym, wielkim miastem i zawsze miałem partnerki z miasta - ostatnia była ze wsi i tu niestety nastąpiło duże zderzenie z... pojmowaniem rzeczywistości. Mawiają, że chłop ze wsi wyjedzie, wieś z chłopa nigdy i dużo w tym jest prawdy - po prostu sposób wychowania i choćby dostępność infrastruktury w młodych latach rzutują bezpośrednio na to, kim jesteśmy w przyszłości.

Swoją drogą coś w tym jest faktycznie, bo wszystkie fajne dziewczyny, z którymi naprawdę dobrze mi się rozmawiało, mają jakieś mankamenty urody, te brzydsze są dużo też lepsze w sypialni. Oczywiście nie snuję tu żadnych teorii, ale tak wynika z moich doświadczeń.

Posiadanie szczupłej partnerki, takiej, która dba o siebie działa na mnie mobilizująco - jak będę z taką, jak byłem ostatnio, to dojdę tylko do wniosku, że te 4 piwa jednak mi krzywdy nie zrobią, bo ona też ma za dużo tu i ówdzie. Nie twierdzę, że jestem ideałem, bo kiedy ostatnio byłem w Holandii, to aż się wyróżniałem na ulicy, tam jak ulicą idzie ktoś z nadwagą, to na bank nie jest Holender - celnik na lotnisku spoglądając w paszport zapytał tylko zjadliwie czy to aby na pewno ja. Więc nigdy więcej nie wezmę sobie partnerki z nadwagą - bo z kim się zadajesz, takim się stajesz i to jest fakt.

[ Ostatnio edytowany przez: gromak 03-09-2017 11:45 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-09-03 11:55:17 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-03 10:56:02, galadriel napisał(a):
Status emigranta jest w hierarchi spolecznej na samym dole drabiny spolecznej. Tego czesto gesto nie mogli tu Polacy zrozumiec, w tym multikulti tyglu.

Mnie to uderzylo najbardziej tuz po przyjezdzie w 2003 r jak szukalam pracy i spedzalam czas pomagajac w centrum dla bezdomnych jako wolontariuszka. Kiedys spotkalam naszych dwudziestoparoletnich bezdomnych facetow, ogolonych i po prysznicu w centrum dziennym i w swiezych ciuchach z centrum, jak za zasilki szli sobie wspolnie do pubu przed noca na ulicach - i zapraszali mnie zebym weszla z nimi, a mnie stac nie bylo wtedy :-] bo i tak szlam pieszo z Liverpool Street do mojego hostelu na Kings Cross - i wlasnie ten moment utkwil mi w pamieci jako dobitne przypomnienie ze bylam w strukturze spoleczno-finansowej ponizej nich.
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2017-09-03 12:07:17 (8 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-03 10:56:02, galadriel napisał(a):
Cytat:

2017-09-03 09:50:51, KatyD napisał(a):
Cytat:

2017-09-03 05:53:00, londonpool napisał(a):
A gotuję sobie sam, ja bym się brzydzi zjeść coś zrobionego przez inną osobę.

Czego to mozna sie dowiedziec o zwyczajach innych uzytkownikow

No. Ten tutaj szczegolnie cie moze swoja moralnoscia zadziwic. A skoro o obrzydzeniu mowa, mnie brzydza faceci puszczajacy sie po burdelach :-8

Moze juz nawet nie tyle puszczajacy sie po burdelach, co chwalacy sie tymi wyczynami w wiekszosci watkow, w ktorych sie udzielaja :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #6 Ocena: 0

2017-09-03 12:13:12 (8 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Tak Jak mowilam Ewa-na obczyznie nikt nas nie zna-mozna sprzedac kazda historie,czy to z Polski czy to z Uk. Opowiesci z drzewa sandalowego ciagna sie u niektorych w kaxdym watku/imprezie/przerwie w pracy/pubie. Kazdy moze byc kim chce.
Szczerosc I godnosc nie ma wartosci,szpan za to jak najbardziej

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2017-09-03 12:26:20 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-03 12:13:12, GiantGoram napisał(a):
Tak Jak mowilam Ewa-na obczyznie nikt nas nie zna-mozna sprzedac kazda historie,czy to z Polski czy to z Uk.

Hm. Ja jestem na tzw obczyznie ale nie zauwazylam ze ludzie mnie znaja mniej niz z ostatniego adresu w ojczyznie. A przy przeprowadzce ze wsi do miasta nie mozna bylo "sprzedac kazdej historii"? Zna czy nie zna, od przedszkola raczej nie. Ja w Polsce sie przeprowadzalam i tutaj rowniez ale czy nikt mnie nie zna? Wiedza jak sie zachowuje jako sasiadka, jako pracownik, policja wie czy mam kartoteke czy nie. To jaka historie mam sprzedac szczegolnie z UK? Przepraszam jesli wyszlo zaczepnie ale nie bardzo rozumiem.

---
Za moim mieszkaniem na prawo mieszka Sarah ktora jest bardzo cicha i wlasciwie jej nie slychac. Jest bardzo niesmiala wobec sasiadow i skryta ale czasem zaprasza bliska kolezanke albo (chyba nowego) chlopaka wiec ma jakies towarzystwo jest po prostu cicha z natury. Za to niedawno wybrala sie do Australii wiec lubi przygody. Na lewo dalej mieszka Dean ktory jest bardzo wylewny aczkolwiek powtarza sie z dowcipami wiec ktos moglby powiedziec ze jest nudny. Dean jest singlem, poza praca jezdzi motocyklem wiec uwielbia skorzane kurtki o ktorych gawedzil kiedys z moim facetem. Blisko po lewej mieszka Eric ze swoim partnerem. Tez sa cisi aczkolwiek czasem zagadaja wiec wiem ze byli w Manchesterze w dlugi weekend ostatnio. Wszyscy nawzajem przechowujemy sobie paczki jesli kogos nie ma w domu. Nikt nikogo nie zna z przedszkola ale kazdy wie kto jakim jest sasiadem, czy introwertyk czy ekstrawertyki czy nie rozrabia. To znamy ich czy nie znamy?

[ Ostatnio edytowany przez: KatyD 03-09-2017 12:36 ]

Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #8 Ocena: 0

2017-09-03 12:29:25 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Ja to chyba mam pomysł, gromak dlaczego nie możesz sobie satysfakcjonującej partnerki znaleźć.
Nie dość, że jesteś skupiony na fizycznej stronie ( wbrew własnym doświadczeniom - co świadczy o mentalności nastolatka , bo zwiekiem jednakuczymy się polegać na wiedzy którą posiadamy, które mówią, że z mniej idealną nie tylko lepij Ci się rozmawiało to jeszcze w łóżku było lepiej.
Dodatkowo wymagasz od drugiej polówki żeby równała w górę - bo z kim przestajesz takim się stajesz.
Ja bym chciała żeby partner był dla mnie inspiracją, przykładem, a nie tylko wymagał ode mnie ustanawiania standardów, do których on się będzie dostosowywał.
Dla mnie to swiadczy o słabości charakteru i nijakości- żadne inne zalety tego niestety nie są w stanie wynagrodzić.
Wygląd przestaje być dla człowieka mniej wazny nie po 60, ale wtedy, kiedy zaczyna w drugiej istocie ludzkiej dostrzegać coś więcej niż jędrne cycki, jedwabiste włosy czy rosłą klatę.
Nie wiem,może trzeba być szczęściarzem zeby spotkać pięknego wewnętrznie człowieka raz i potem już szukać tylko tego w drugiej osobie , wygląd stawiając na podrzęnym miejscu.
P.S.1
Jedno drugiego nie wyklucza- żeby nie było- chociaż nie spotkałam .;)
P.S.2
Nie mam też na myśli zaniedbania, a jedynie niedoskonalosci czy ulomnosci zwał jak zwał.

Do góry stronyOffline

londonpool

Post #9 Ocena: 0

2017-09-03 13:05:26 (8 lat temu)

londonpool

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-05-2016

Piszcie co chcecie, pocieszajcie się, a prawda jest taka, u kobiety liczy się uroda, a u nężczyzny kasa. Dzisiaj zainwestujo 3000 koron👉👌

Chwalić to ja się mogę tym co wyrywam ma sympatii:-P:-/

[ Ostatnio edytowany przez: londonpool 03-09-2017 13:17 ]

Da ya think I'm sexy?

Do góry stronyOffline

gromak

Post #10 Ocena: 0

2017-09-03 15:40:51 (8 lat temu)

gromak

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2015

@Lulilu - Ty widzę nie do końca rozumiesz o co chodzi, więc wyjaśnię. Nie dlatego nie mogę (chociaż być może już znalazłem, czas pokaże) znaleźć swojej kobiety - ideału, bo takich nie ma, tylko dlatego, że kobiety które spotykałem są namiętnymi kłamczuchami, które używają push-upów, a na siłownie chodzą do pierwszego seksu - potem uznają najwyraźniej, że już "mój ci on" i odpuszczają zwalając wszystko na coś innego niż samą siebie. U byłej partnerki wiecznie w plecaku widziałem paczkę ciastek, ale jak ją pytałem, czy zjada, to zaprzeczała - tyle tylko, że mi te kilka ponad normatywnych kilogramów nie przeszkadzało, ale skoro sama wpierniczasz pół kilo ciastek na dobę, to nie oburzaj się o to, że od piątkowego piwa z kolegami rośnie mi brzuch, proste, prawda? Dlatego, gdy już pozbyłem się tego chodzącego raka, to zabrałem się w końcu za siebie i mej radości nie ma końca, bo jak powiedziała mi kiedyś lekarka - nie każda choroba postępuje tak szybko jak grypa, może pan nawet tego nie zauważyć. A niektóre kobiety są gorsze niż rak i to bynajmniej nie z powodu rozstępów czy cellulitu na tyłku.

Tak, powiedziałem, że mi się dobrze z niektórymi rozmawiało, a najlepiej rozmawiało mi się z kobietą-karłem (serio) - ale nie odnajdę sobie aż tak wielkich pokładów empatii ani nie będę się oszukiwał, że ona mi się podoba, bo mi się nie podoba - a kobieta, żebym był z nią szczęśliwy musi mi się podobać i mnie podniecać (czytaj: dba o siebie, typy urody są różne). Jak bardzo Wy, kobiety nie chcecie czarować rzeczywistości, to fakt jest jeden - jeżeli nie cierpisz na żadne schorzenia czy deformacje, to każdy jest na swój sposób ładny, to kwestia gustu - Ci którzy za ładnych nie uchodzą, są zwyczajnie zaniedbani.

Nie oczekuję, że kobieta będzie równała w górę - mi wystarczy, że utrzyma to, co było na początku, bo pokładów kreatywności we mnie jest niewyczerpany zasób, ale jak widzisz taką, która ubiera fioletowe adidasy i na ramię wrzuca brązową, skórzaną torebkę, to jak nazwiesz taką kobietę? Ja chodzącym demotywatorem.

Główną cechą, której szukam u partnerki jest nic innego niż kobiecość. Jeżeli partnerka jest kobieca, to już nic więcej mi nie potrzeba.

[ Ostatnio edytowany przez: gromak 03-09-2017 15:47 ]

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,