MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przystojnego Polaka spoleczny status w UK & Odrzucanie kandydatow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 12 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2017-09-02 16:28:39 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-02 16:11:03, cris82 napisał(a):
Mmmuuuuuuuu!!!!! : D

*ROFL*
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2017-09-02 17:04:24 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2017-09-02 15:42:33, gromak napisał(a):
Cytat:

Na szczescie trafila na mnie i po jednym spontanicznym wieczorze s
musiala zamowic nowe wyro bo ktore sie rozlecialo

Mawiają, że krowa co dużo muczy, mało mleka daje :-8

@Turefu - doczepiać sobie sztuczne rzęsy nie jest tożsame z dbaniem o siebie, skoro jest gruba = nie dba o siebie i w nosie mam jej uzależnienie od ciastek. Właśnie to mnie odrzuca najbardziej w Angielkach - obojętnie jak wielkiego doopska nie ma, i tak je uciśnie w miniówkę i idzie taki potwór ze sztucznymi rzęsami i dziesięciocentymetrowymi tipsami, wymalowana jak klaun. Normalnie klękajcie narody, kto by takiej nie chciał?

Co do obowiązków i tej toalety czy kuchni - mieszkam sam, kibelek sprzątam raz na 2 tygodnie, kuchnie codziennie po tym, jak ją użyję - ile mi to zajmuje? Dziesięć minut, może kwadrans. Podziel to teraz na dwie osoby.

Moim zdaniem kobieta w związku ma być stroną motywującą do działania, mężczyzna ma te działania podejmować. Jednym słowem, skoro oczekujesz, że bez słowa wymienię przebitą oponę, to nie każ mi prosić o zacerowanie roztarganej kieszeni. Moim marzeniem jest kobieta, która będzie rozumiała różnicę między płciami, skoro oczekuje ode mnie, żebym rozumiał, że gdy ona płacze to chce tylko, żebym ją przytulił, to niech zrozumie, że ja chce czasem być po prostu sam i pierdzieć sobie w krzesło z puszką piwa w ręce. Tak już nas natura stworzyła, że to my, mężczyźni mamy zdobywać, a kobiety mają wybierać. Tyle tylko, że wiele z przedstawicielek płci przeciwnej ma Bóg wie jakie oczekiwania wobec nas, nie wymagając jednocześnie zbyt wiele od siebie samych.

Tu juz schodzimy na indywidualne oczekiwania, jakie masz standardy czystosci. To , co dla Ciebie jest czysto, nie musi byc czysto dla drugiego. Wynika, ze tego, co piszesz, ze kurze scierasz tez raz na dwa tygodnie. Dla mnie to zdecydowanie za rzadko.
Ciebie odrzuca miniowka na grubej kobiecie, a jednak znajduja one partnerow. Mnie sie ta angielska pewnosc siebie, dobre samopoczucie w swojej skorze. Jesli kobitka lubi ciastka, miniowki i sztuczne rzesy, to je nosi, a nie slyszy, ze jej nie wypada. Jakis czas temu zobaczylam artykul na polskim portalu, zatytuowany: "Sa puszyste, ale..." To byly zdjecia kobiet "puszystych, ale ciagle atrakcyjnych". Jedna z tych kobiet byla Coleen Rooney, zona Wayne'a. Ja inaczej rozumiem slowo "puszysta".
Wysokie oczekiwania wobec partnerow przy jednoczesnym malym wymaganiu od siebie to jest problem u obu plci.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2017-09-02 17:21:43 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-02 17:04:24, Turefu napisał(a):
Jakis czas temu zobaczylam artykul na polskim portalu, zatytuowany: "Sa puszyste, ale..." To byly zdjecia kobiet "puszystych, ale ciagle atrakcyjnych". Jedna z tych kobiet byla Coleen Rooney, zona Wayne'a. Ja inaczej rozumiem slowo "puszysta".
Wysokie oczekiwania wobec partnerow przy jednoczesnym malym wymaganiu od siebie to jest problem u obu plci.

Ja chyba juz dawno nie widzialam Coleen albo oni normalna sylwetke nazywaja puszysta?... To chore.

O tych oczekiwaniach to prawda :-]

Gromak przyjacielu wedlug mnie nie bierz az tak na powaznie czy spelniasz wymagania piszacych tu pan :) Albo wybierz jedna, bo wszystkim sie nie spodobasz! *YAHOO*
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese

Do góry stronyOffline

gromak

Post #4 Ocena: 0

2017-09-02 17:31:44 (8 lat temu)

gromak

Mężczyzna

Z nami od: 13-12-2015

Jasne, niech każdy ubiera się jak chce, ja nikomu nic nie narzucam ani narzucać nie mam zamiaru - ale jak reagujesz jak widzisz faceta w koszuli, której guziki są tak napięte, że aż wołają "ratunku" ? Nie wiem co ma za związek ubieranie nieodpowiednich dla siebie ubrań z pewnością siebie, ale jak kto woli - dla mnie to po prostu brak samokrytyki i tyle.

Kurze ścieram faktycznie raz na dwa tygodnie, bo blaty w kuchni ścieram codziennie, biurko kilka razy w tygodniu no i więcej powierzchni oprócz parapetów, komody i szafy nie mam - ale nie jestem aż takim czyściochem, żeby co chwilę wchodzić na krzesło i tą szafę od góry wycierać. Tu chyba właśnie leży pies pogrzebany - dla mnie ten "luz" oznacza, że jeżeli ty chcesz mieć tą szafę odkurzoną raz na tydzień, to droga wolna, ale nie każ mi tego robić.

Pewnie, że znajdują partnerów - w myśl zasady, że każda potwora znajdzie swego amatora. Pytanie, czy zdobędzie takiego partnera, jakiego faktycznie chciałaby i mogłaby mieć, gdyby tylko o siebie faktycznie zadbała?

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #5 Ocena: 0

2017-09-02 18:25:42 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Z nami od: 03-09-2016

Turefu świete słowa ( o angielskiej pewności siebie)
Niczyja to sprawa czy ktoś waży 40 czy 100 kilo, dlaczego tyle waży i w co się ubiera. Czy jest samokrytyczny, czy też nie.
Lysy czy lokaty, w habicie czy miniówce.
Oni to mają w nosie, może dlatego taka ilość dzieciaków się tu nie wiesza ze względu na brak akceptacji- nie dlatego, że jej nie ma ale dlatego, że mają to w nosie.
Ostatnio usłyszałam od koleżanki- nieestetycznie fe, jak ona może tak publicznie się pokazywać. No cóż jak Ci się nie podoba nie patrz to proste.
Jak zaczniemy ludzi dyskryminować ze względu na szeroko pojęte gusta to źle się to skończy nie tylko dla grubych.
Gdy ja nie pracuje- mąż oczekuje ode mnie wypełniania obowiązków domowych.
Jak pracowałam- też wymagał;) ale po 15 latach doszliśmy do porozumienia i osiągnęliśmy kompromis.
Myślę, że najzdrowsy związek to taki w którym nie ma wymagań, albo ludzie są spasowani albo zgrzyty będą sie pojawiać.
Dlatego też nie jest głupim pomysłem, dobieranie się na podstawie podobieństw a nie różnic.
Dwójka domatorów i wielbicieli dobrej kuchni, albo dwójka wolnych duchem którzy kichają na stanie przy garach bo im życie ucieka.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 02-09-2017 18:29 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2017-09-02 18:36:54 (8 lat temu)

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2017-09-02 18:25:42, lulilu1 napisał(a):
Oni to mają w nosie, może dlatego taka ilość dzieciaków się tu nie wiesza ze względu na brak akceptacji- nie dlatego, że jej nie ma ale dlatego, że mają to w nosie.

Taka ilosc dzieciakow jak gdzie?..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2017-09-02 18:53:50 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Tylko droga lulilu ten brak akceptacji wzgledem czyjegos ubioru czesto plynie wlasnie ze strony naszych piknych Pan ; )
Kilka postow wstecz pisalem o braku luzu ktory objawia sie strojeniem nawet przy wyjsciu po przyslowiowe bulki do sklepu

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #8 Ocena: 0

2017-09-02 19:26:49 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

A tak to prawda, kobiety potrafią być dla siebie nawzajem bezlitosne.
Odnosze jednak wrażenie, że pewna siebie i swojej atrakcyjności kobieta nie pluje jadem po koleżankach;)

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2017-09-02 19:32:04 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Nie chodzi o kolezanki tylko krytykowanie ubioru angielek przez Polki to jest powszechne tutaj

Do góry stronyOffline

lulilu1

Post #10 Ocena: 0

2017-09-02 19:39:33 (8 lat temu)

lulilu1

Kobieta

Słowa koleżanki nie należy w tym kontekście rozumieć dosłownie.
Atrakcyjna i pewna siebie kobieta, nie pluje jadem (teoretycznie rzecz jasna) po innych przedstawicielkach płci pięknej, innych kobietach, koleżankach.

[ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 02-09-2017 20:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,