MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mój partner mnie pobił

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

danuta67

Post #1 Ocena: 0

2016-12-08 15:38:39 (9 lat temu)

danuta67

Kobieta

Z nami od: 18-02-2009

Niewierz w jego dobre intencje to jest babski bokser i on nigdy sie nie zmieni a ty uciekaj jak najszybciej z tego domu i zerwij za wszelka cene kontakt,bo dojdzie do tragedii.On cie wykonczy psyhicznie .bedziesz tego zalowala jezeli tego nie przerwiesz teraz bo bedzie coraz gorzej i gorzej .Ja tak mialam przez 25 lat malzenstwa dawaam szanse i malo co nie doszlo do tragedi. az w koncu odwazylam sie drania zostawic.pomalu doszlam do siebie. a po roku poznalam super pana za ktorego wyszlam za maz.Razem jestesmy juz 12 lat i jest nam dobrze dogadujemy sie super bez przemocy.Ty masz jedno dziecko a ja mialam dwoje dzieci i brak pieniedzy i mieszkania .Dalam sobie rady.Ty tesz dasz sobie rady nie patrz na rodzine co powie to jest twoje zycie i tylko jedno masz zycie.On niedal ci zycia i nie ma pawa ci odbierac.musisz sie zdobyc na odwage i postanowienie co zrobic .i walczyc ze zlem. nie miej serca miekkiego dla niego, bo jak masz miekkie sece to miej dupe twarda. nie lituj sie nad draniem bo litosc to zbrodnia .mam 62 lata i swoje przezylam . teraz na stare lata mam dobrego meza i spokj. bo niema jak spokoj wewnetrzny w srodku w sercu. Zycze odwagi.dana

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Ewaa22

Post #2 Ocena: 0

2016-12-09 09:36:10 (9 lat temu)

Ewaa22

Kobieta

Z nami od: 29-11-2016

Cytat:

2016-12-08 13:48:45, dominikana36 napisał(a):
I nawet jak swietnie mowisz po angielsku, w sadzie popros o tlumacza.Maja obowiazek ci go zapewnic,bedziesz w stresie, boisz sie ,ze nie zrozumiesz czegos :) Zadawanie pytan za posrednictwem tlumacza uniemozliwi adwokatowi twojego ex-partnera 'bombardowanie' Cie tymi pytaniami. Bedzie musial zadac 1 pytanie, poczekac az tlumacz przetlumaczy, nastepnie twoja odpowiedz i znowu tlumaczenie :) nie ma nic szybko, zeby zdezorientowac swiadka :) I bedzie musial dac tlumaczowi czas na przetlumaczenie Ci kazde protokolowanego zdania. Oni tego nienawidza :).
I jesli tlumacz bedzie fizycznie obecny( czasem niestety jest przez telefon ale raczej nie na karnych) to popros o kobiete. Bedzie stala doslownie 1,5 m. od Ciebie, bedziesz miala kogos kto wie jak sie zachowac w sadzie i Ci pomoze i oprocz tego, jakby profesjonalna nie byla,zawsze bedzie 'sercem'po Twojej stronie :) A fajnie miec kogos przyjaznego pod reka w takiej sytuacji.

Właśnie chciałam poprosić o tłumacza nawet i z tego względu ze będę miała po prostu więcej czasu na odpowiedz . On nie będzie miał adwokata bo nie ma pieniędzy żeby wynająć ( prosił swoją mate o pieniądze z czego ona mu pow żeby sobie radził teraz sam) . A czy sąd będzie zadawał pytania tylko z momentów kiedy on podnosił rekę czy również będzie pytał o szczegóły z naszego życia ? Wiem że teraz 21 grudnia będzie miał jeszcze jedna rozprawę (4 jux od 21 listopada) i jeżeli się nie przyzna dalej wtedy ja będę zeznawać 13 stycznia .. Na sali będzie ze mną również obecna kobeta z tej organizacji DAVSS wiec będę mogła liczyć na jej wsparcie . Dziękuję Wam bardzo wszystkim za wsparcie i wytłumaczenie czego mogę się spodziewać na sali sądowej . :)

Do góry stronyOffline

KKDKKD

Post #3 Ocena: 0

2016-12-09 14:24:41 (9 lat temu)

KKDKKD

Mężczyzna

Z nami od: 09-12-2016

Zycze Ci spokoju i manifestuje, aby bylo tak jak chcesz. Jesli bedziesz w stanie, poinformuj nas jak Ci poszlo.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2016-12-09 14:58:02 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Moga pytac o poprzednie sytuacje i zapewne jego adwokat bedzie chcial wylazac ze brak zgloszen na policje o przemocy swiadczy ze takiej przemocy nie bylo. Zapewne beda chcieli pokazac ze on nie byl nigdy zagrozeniem dla ciebie czy dziecka. Odpowiesz zgodnie z prawda dlaczego wczesniej nie zglaszalas.

Duzy procent spraw konczy sie przed rozprawa albo przyznaniem sie do winy w dniu rozprawy bo licza ze albo ofiara wycofa zeznania co nie musi koniecznie powstrzymac sprawy, albo ze ofiara czy swiadek nie zglosza sie w dniu rozprawy. Wymuszenie przyjscia na rozprawe i zobaczenie ofiary to tez sa formy kontroli ofiary przez oskarzonego. Jak zrozumie ze nie bedzie mogl zobaczyc ofiary bo bedzie parawan w sadzie to moze zmieni zdanie. Pamietaj ze mozesz zlozyc wniosek o zakaz zblizania sie do ciebie czy do twojego adresu. Sad koronny czy magistracki nie bedzie ingerowal w kontakty z dziecmi.
Ada

Do góry stronyOffline

renia234

Post #5 Ocena: 0

2016-12-16 18:14:18 (9 lat temu)

renia234

Kobieta

Z nami od: 16-12-2016

Dziewczyno znajdz Women Aid na internecie telefon i tam zadzwon lub domestic violence help line.Skieruja cie do sxhroniska czyli refuge.zabierz dziecko i uciekaj z domu.Tam ci dadza pokoj lub apartament jedzenie ze wszystkim ci pomoga.powiedz ze chcesz tlumacza

Do góry stronyOffline

renia234

Post #6 Ocena: 0

2016-12-16 18:23:44 (9 lat temu)

renia234

Kobieta

Women aid 0808200024724 zadzwon oni ci podadza adres gdzie masz jechac dostaniesz pomoc dach nad glowa bezpieczenstwo.on was nie znajdzie.Pomagaja w znalezieniu wlasnego kata.Zakalatwiaja zasilki.tu jest duza pomoc jesli chodzi o przemoc domowa

Do góry stronyOffline

renia234

Post #7 Ocena: 0

2016-12-16 18:27:21 (9 lat temu)

renia234

Kobieta

Women aid 0808200024724 zadzwon oni ci podadza adres gdzie masz jechac dostaniesz pomoc dach nad glowa bezpieczenstwo.on was nie znajdzie.Pomagaja w znalezieniu wlasnego kata.Zakalatwiaja zasilki.tu jest duza pomoc jesli chodzi o przemoc domowa

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #8 Ocena: 0

2016-12-16 20:30:46 (9 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

renia234 - przestań przeżywać jak stonka wykopki o to już trochę czasu minęło... jeżeli zadzwoniła to jest na dobrej drodze... Masz jakąś przestrogę na przyszłość?

Do góry stronyOffline

renia234

Post #9 Ocena: 0

2016-12-17 06:23:10 (9 lat temu)

renia234

Kobieta

Przemoc domowa to nie sa zarty.Mialam znajoma w takiej sytuacji z 3 dzieci.Poobijana upodlona i raczej do siechu jej nie bylo.Obys Ty kiedys tego nie miala i wtedy ktos inny ci powie ze przezywasz jak Stonka Wykopki.A przemoc domowa moze sie zdazyc kazdemu

Do góry stronyOffline

ie2ox4-2b

Post #10 Ocena: 0

2016-12-17 08:02:26 (9 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2016-12-17 06:23:10, renia234 napisał(a):
Przemoc domowa to nie sa zarty.Mialam znajoma w takiej sytuacji z 3 dzieci.Poobijana upodlona i raczej do siechu jej nie bylo.Obys Ty kiedys tego nie miala i wtedy ktos inny ci powie ze przezywasz jak Stonka Wykopki.A przemoc domowa moze sie zdazyc kazdemu

Jej współczuję, inna sprawa że ja jej nie swatałem... kowalem swego losu...
O stonce to do Ciebie. Jeżeli chcesz pisać do mnie czy o mnie, no to pisz poprawnie używając odmiany męska/żeńska.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,