MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Co mam o tym myslec?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 9 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PannaZMokraGlow

Post #1 Ocena: 0

2022-01-16 20:46:06 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2022-01-16 19:27:23, dominikana36 napisał(a):
Dla mnie dotkniecie ramienia to dotkniecie ramienia...zazwyczaj kogos dotykam do ramienia czy reki w gescie "uspokajajacym" albo wzmacniajac slowna perswazje, okazujac aprobate lub tez wyrazajac wspolczucie...bez roznicy jesli chodzi o plec.

A to mnie sie przypomnialo ze kiedys mlody nieznajomy czlowiek tu w Anglii trzymal mnie za reke w czasie mojego badania ginekologicznego, ale najpierw sie mnie spytano czy wyrazam zgode na obecnosc studenta plci meskiej, a potem on mnie zapytal czy chce zeby mnie trzymal za reke i ja powiedzialam tak. Jakos nawet razniej mi bylo, nie byl juz taki obcy. A innym razem nieznajomy facet na ulicy zapytal czy chce zeby mi towarzyszyl w drodze bo chyba jestem smutna i tez powiedzialam ze chce. Ale gdyby ktos bez pytania sie do mnie doczepil na ulicy to nie byloby mi milo, i podobnie nikt nigdy z opieki medycznej nie chwytal mnie za reke bez potrzeby lub bez wyjasnienia i mojej zgody. I na tym chyba polega roznica, dla mnie.

Oczywiscie, kazdy jest inny.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2022-01-16 20:53:20 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Panna, nie obraz sie, takie luzne skojarzenie.
Tylko i ciagle faceci Cie lapia za reke, cos sugeruja, daja do zrozumienia?
Szczegolnie ci w pracy?

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #3 Ocena: 0

2022-01-16 21:18:19 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2022-01-16 20:53:20, karjo1 napisał(a):
Panna, nie obraz sie, takie luzne skojarzenie.
Tylko i ciagle faceci Cie lapia za reke, cos sugeruja, daja do zrozumienia?
Szczegolnie ci w pracy?

Prawda? Dlatego myslalam spytac czy jestem nienormalna i jestem.

Nie tylko mnie dotykaja, aczkolwiek zazwyczaj w pracy jestem jedyna kobieta. Kiedys bylysmy we dwojke i ta druga trzymala sie z zonatym szefem za rece regularnie.
Ja jestem zadowolona ze tu napisalam bo mi sie duzo wyjasnilo. Natomiast piszac wiedzialam ze sie to nie spodoba bo powinnam raczej pisac jak wiekszosc ciagle o szczepionkach... ale ja mam swoj styl i bredze o zachowaniach w pracy. Dobranoc.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2022-01-16 21:32:14 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dobrze, ze piszesz. Ja sie natomiast w swoich analizach posune dalej. Nie nie jestes nienormalna, natomiast po rozmowach z toba mogl "wyczuc" ze nie jestes typem ktory mu walnie zaraz czy to z piesci czy jakims tekstem z grubej rury. Badal teren,doszedl do wniosku ze jestes naiwna, i mozna sciemniac dalej.

Zgadzam sie, ile mozna o szczeponkach; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #5 Ocena: 0

2022-01-16 21:56:09 (3 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Zgadzam sie, zreszta od poczatku pisalam ze small cholewy. A gadki o żonie to dla zmyľki, żebyś poczuła sie bezpiecznie, że on tak po przyjacielsku...z dobrego serduszka.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2022-01-17 17:08:00 (3 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przykro mi, ze poczulas sie urazona, nie to bylo moim zamiarem.
Mialam wrazenie, ze juz kilka razy wspominalas o podobnych sytuacjach w roznych okolicznosciach?

Po mojemu nie ma co sie doszukiwac w zwyklych, drobnych, ludzkich gestach przygrywki do romansu na skale Wichrowych Wzgorz, tylko potraktowac to jak zwykly odruch, ludzka rzecz.
Owszem, moga sie takie gesty przerodzic w cos wiecej, ale to juz przy aktywnym , zaangazowaniu obu stron.

Moze mam takie wrazenie, bo zawsze bylam w mieszanym towarzystwie, czesto dosc zazylym, gdzie takie drobiazgi nawet nie byly zauwazane.
A szkola obecnie wrecz likwiduje 'elektrycznosc' czlowiecza, jak sie dzieciarnia przewali po stopach, przyklei do plecoww pospiechu do kantyny, czy wymaga pociechy z racji xxx nieszczesliwej milosci ;).

Inna sprawa, ze nie widze sie w postaci pacjenta pod studentow, a jeszcze jak ktorys by zaproponowal mi trzymanie za lapke w czasie przegladu kobiecego, to chyba bym smiechem dobila biedaka.
Bo nie wiedzialabym, komu to wsparcie lapkowe bylyby potrzebne, mi czy studentowi.

PS.Pisz, pisz, wrecz przydaje sie cos innego niz temat ostatnich 2 lat.
Zarzut zupelnie nietrafiony :)

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #7 Ocena: +1

2022-01-17 17:15:49 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Mialam taki przypadek w angielskiej szkole, gdzie 6-letni chlopiec przytulil dziewczynke. Dostal uwage, ze takie rzeczy to moze robic tylko w swojej rodzinie. Dodam, ze dziewczynka nie protestowala bo to byli najlepsi przyjaciele. Dla mnie to chore, bardzo drastyczny sposob oswajania z roznicami plciowymi. Niektorzy ludzie potrzebuja dotyku aby wyrazic swoje emocje, jak tego nie rozumiemy, to potem powstaja takie dziwne sytuacje, ze wzywa sie policje do ojca, ktory daje buziaka swojej corce.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #8 Ocena: 0

2022-01-17 18:12:54 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

I na dodatek Iwona uczymy dzieci od malenkosci, ze dotyk, bliskosc fizyczna ma/musi miec jakis podtekst i cel, jest dziwna i co najmniej podejrzana. I tak rosna nam kaleki emocjonalne i seksualni frustraci. A dotyk jest jak najbardziej naturalna forma wyrazania emocji- wystarczy poobserwowac rozne zwierzeta i to nie tylko ssaki.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #9 Ocena: 0

2022-01-17 18:34:24 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

To prawda. Zauwazylyscie, ze nigdzie nie uczy sie juz dzieci empatii? Niedlugo takie uczucie bedzie calkiem obce. Wogole mam wrazenie, ze chce sie zlikwidowac wszystkie uczucia oprocz nienawisci.

Panna a tak z ciekawosci, dlaczego dotyk kolegi z pracy sprawil, ze poczulas sie zle? Czy on mial jakis podtekst seksualny, erotyczny, czy poprostu wydalo Ci sie to podejrzane?
Podejrzane w sensie, ze nikt tak nie powinien robic np. Ale w sumie nie wiesz czy to jest zle.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #10 Ocena: 0

2022-01-17 20:09:22 (3 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

O, fajnie ze temat zyje swoim zyciem. :) Karjo, przepraszam ja wiem ze potrafie byc impulsywna.

A facetowi dzisiaj sie w koncu przysluchalam i jego anegdota domowa byla o tym jak cos zle zrobil i zona nie byla zachwycona. No i tez przypomnialo mi sie od razu jak sie smialam gdy opowiadal ze cos mu nie wyszlo i zona kazala mu wypierdalac. Czyli klasyka, Jolantina wygrala strzalem w samo bullseye.

No i tyle opowiesci. :)

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,