Str 5 z 12 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
cris82 |
Post #1 Ocena: 0 2022-01-16 10:51:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ja klepie po plecach tylko tych co sa godni zaufania i sobie na to zasluzyli po prostu traktuje ich jak dobrych przyjaciol
sql heheh uruchamia sie odruch ale w efekcie koncowym moze konczy sie wpisem na mw co : )nie wiem dlaczego tak reagujesz moze ma to jakies podloze typy szef-pracownik : P gdzie kto wskazuje ci miejsce w szeregu
ja jak kogos klepie to dlatego ze go lubie po ramieniu albo takie dwa szybkie klepniecia w miejscu gdzie nerki
czasami taki scisk w okolicy karku lub ramienia
za to anglicy i tutejsza higiena wyleczyli mnie z uscisku dloni wiadomo w Polsce to nie wypada nie uscisnac komus dloni chociaz ciesze sie ze dozylismy czasow gdzie zolwik moze go zastapic
to w anglii bardzo cenie sobie to ze ten zwyczaj nie jest tak mocno zakorzeniony
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-01-2022 10:56 ]
|

|
 |
|
|
PannaZMokraGlow |
Post #2 Ocena: 0 2022-01-16 10:54:26 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2022-01-16 00:59:30, iwona38 napisał(a):
Serio myslicie, ze jak facet poklepie was w pracy po rece to chce was przeleciec?
Moim zdaniem to nadinterpretacja.
Czy tak samo reagowalybyscie gdyby to byla kobieta?
Moim zdaniem wystarczy powiedziec, ze mi sie to nie podoba i bedzie po sprawie.
Kiedys trzymala mnie za reke kobieta ktora bala sie przejsc sama przez kladke dla pieszych, ale to mialo sens. Poza tym moze Cie zdziwie ale od wielu wielu moich doroslych lat osoby ktore nie chca ode mnie czulosci po prostu nie trzymaja moich rak. Ciesze sie ze jednak innym sie to najwidoczniej zdarza.
Ciesze sie Gal ze fachowo to jednak nie na miejscu, ale rzeczywiscie moze po prostu sie cieszyl ze poprawiaja sie nam wyniki w pracy, a wczesniej przez rok byl sfrustrowany. Nie ma juz sprawy, a rowniez milo widziec ze forum tetni zyciem!
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: 0 2022-01-16 11:08:08 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Panna ja to powiem nawet wiecej. U mnie w biurze potrafimy dac buziaka w policzek na przywitanie, tak jak daje sie na przywitanie psiapsiolom (a przynajmniej tak jak sie robilo jeszcze calkiem niedawno) i to wszystko bez zadnych podtekstow. Prawdziwa rodzinna atmosfera. Wszystko zalezy od tego jak ludzie sie traktuja dlatego ja daleka jestem od wyciagania wniosku, ze kazdy facet mysli tylko o naszych tylkach. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #4 Ocena: 0 2022-01-16 11:13:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
U mnie w biurze inzynieryjnym bylam jedyna osoba ktora kiedykolwiek dostala buziaka bo faceci nawzajem sie nie cmokaja u nas wiec mnie moje buziaki irytowaly i cieszylam sie jak sie skonczyly z pandemia.
Kwestia indywidualna.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #5 Ocena: 0 2022-01-16 11:20:29 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2022-01-16 10:51:41, cris82 napisał(a):
ja klepie po plecach tylko tych co sa godni zaufania i sobie na to zasluzyli po prostu traktuje ich jak dobrych przyjaciol
sql heheh uruchamia sie odruch ale w efekcie koncowym moze konczy sie wpisem na mw co : )nie wiem dlaczego tak reagujesz moze ma to jakies podloze typy szef-pracownik : P gdzie kto wskazuje ci miejsce w szeregu
ja jak kogos klepie to dlatego ze go lubie po ramieniu albo takie dwa szybkie klepniecia w miejscu gdzie nerki
czasami taki scisk w okolicy karku lub ramienia
za to anglicy i tutejsza higiena wyleczyli mnie z uscisku dloni wiadomo w Polsce to nie wypada nie uscisnac komus dloni chociaz ciesze sie ze dozylismy czasow gdzie zolwik moze go zastapic
to w anglii bardzo cenie sobie to ze ten zwyczaj nie jest tak mocno zakorzeniony
[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 16-01-2022 10:56 ]
A po wódce wyznajesz męska miłość, dobrze ze nie mamy okazji na żywo bo był byś na mojej czarnej liście. Wole ludzi zrównoważonych emocjonalnie nie potrzebujących dodatkowego źródła aprobaty. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
|
iwona38 |
Post #6 Ocena: 0 2022-01-16 11:24:20 (4 lata temu) |
Cris a ja czuje, ze prywatnie my bysmy mogli sie zaprzyjaznic, mimo twoich pogladow, w niektorych sprawach.😀
Ja lubie ludzi otwartych, nie kontrolujach zawsze i wszedzie swojego zachowania. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2022-01-16 11:44:55 (4 lata temu) |
Dla mnie takie zachowania jak radzieckich przywódców są oznaka dwulicowości. Nie wiem czy to tylko mój wewnętrzny sąd i czy ma to jakieś oparcie w psychologi ale odbieram poklepywaczy jako osoby nieszczere. Ja jestem introwertykiem wiec może to się po prostu kłócić z moim ładem świata moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|
daavid |
Post #8 Ocena: 0 2022-01-16 12:07:30 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Niektórzy ludzie tak mają, że bardzo lubią przełamywać i bywać zbyt blisko drugiej osoby, wtedy gdy okoliczności tego nie wymagają
To jest trochę innego typu sytuacja jak w zatłoczonej komunikacji miejskiej dwa ciała się z sobą dotykają a co innego w przestrzeni która nas do tego nie zmusza. Mnie to bardzo irytuje. U mnie w pracy jest człowiek, który jak do kogoś coś mówi to staje przed nim w odległości kilkudziesięciu centymetrów najwyżej. Pomijam kwestie higieny bo często można poczuć ślinę z jego ust. Rozmawiałem ze znajomymi na jego temat. Irytuje tym chyba wszystkich. Do tego nieszczepiony więc ktoś go tam ostatnio zwyzywał za to zachowanie.
Gdybym kładł rękę na ręce koleżanki z pracy to chyba jednak byłoby to z jakimś podtekstem. Niekoniecznie wprost seksualnym, ale jednak. Nie robię tego bo od długich lat jestem w stałym związku.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #9 Ocena: 0 2022-01-16 12:20:46 (4 lata temu) |
Ja tez nie lubie gdy ktos rozmawia ze mna stojac zbyt blisko. Ale to jest zupelnie inna sytuacja. Niestety prawda jest, ze w dzisiejszych czasach wiecej czasu spedza sie w pracy niz w domu. Tak naprawde to prawdziwy zwiazek tworzysz z ludzmi, z ktorymi wiecej czasu przebywasz. Nie wyobrazam sobie kontrolowac swojego zachowania przez tyle godzin dziennie. U nas klocimy sie i godzimy prawie jak w malzenstwie. Dla mnie to jest zdrowsza sytuacja. I pozwala nam czuc sie na rownym poziomie, czy to menager czy pracownik szeregowy. Gdybym musiala sztywno trzymac sie regul zmienilabym prace albo pracowalabym na wlasny rachunek. Taka juz jestem, dom przenosze pracy i odwrotnie. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2022-01-16 12:26:03 (4 lata temu) |
Nie ma większej tragedii, może być tylko odwleczona czasie niż rodzinna atmosfera w pracy gdzie pracownicy kłócą się z przełożonym jak w rodzinie
W rodzinie kłócisz się bo jesteś na takim samym poziomie hierarchii
Czyli jak manager ochrzani cię jak śmiecia to tez jest ok, w rodzinie tez się to zdarza
[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 16-01-2022 12:28 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|

|
 |
|