Przeglądaj forum |
Działem "On i Ona" opiekują się: marcinb, marcheweczka |
|
Strona główna » On i Ona » Zwiazek z obcokrajowcem |
| Autor | Strona: 9 z 12 |
|---|---|
| kaka81 | Post #1 2007-04-07 15:55 (2 lata temu) |
Z nami od: 31-03-2007 |
a jezeli twoja laska jest sama na imprezie i to po dwoch glebszych?
|
|
|
| marcinb | Post #2 2007-04-07 16:43 (2 lata temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark |
dorosle kobiety odpowiadaja za swoje czyny. wie co robi a jak nie wie, to ja wiem ze nie zwiazek nie ma sensu. kobiety pilnuja sie same, chyba ze nie chca. a jak nie chca, to sie jeszcze taki facet nie urodzil, ktory moglby kobiete upilnowac. Chryste, co to za facet, ktory musi pilnowac kobiety? generalnie zazdrosc wynika z niskiej samooceny.
no, ale znowu odchodzimy od tematu... kobity - prosze o odpowiedzi na poprzednie pytania poz, Audaces Fortuna Iuvat
|
|
|
| karmacoma | Post #3 2007-04-07 16:44 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-03-2007 |
oj,ale sie narobilo,moze porozmawiajmy o filmie?
|
|
|
| no_wayy | Post #4 2007-04-07 18:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Zgadzam się, iż ta dyskusja nie prowadzi do niczego.
Kobiety będące w takich związkach (chyba faceta z muzułmanką tu nie ugościliśmy?) będą broniły swojego punktu widzenia. Złośliwie dodam, że często kobiety maltretowane przez mężów bronią ich zawzięcie przed światem - taka już potęga miłości :P Osoby sceptyczne wobec takiego układu będą starały się zwrócić uwagę na poważne różnice kulturowe, podejście do życia i możliwe problemy jakie mogą się pojawić skoro już zapytano wszystkich o zdanie. Ja osobiście uważam, że spróbować zawsze warto skoro uważasz że się uda. Swoją drogą interesująco będzie wyglądał fakt wychowywania w tak dwóch odmiennych religiach (dzieciak będzie miał cały rok w świętach obu religii) :) Ale skoro wybranek obiecał taką możliwość to spoko. Mój punkt widzenia wynika także z tego, iż uważam że wszystko co polskie jest najlepsze. Pozdrawiam. PS: Jak urodzi się Wam syn proponuję imię Tadzik! (Tadeusz). PS2: Moja żona nie rozdaje swojego numeru na lewo i prawo, ale nie zabraniam podania nr np. koledze. "opis" under construction...
|
|
|
| kaka81 | Post #5 2007-04-07 20:15 (2 lata temu) |
Z nami od: 31-03-2007 |
wiecie tez juz mam dosc tych dywagacji
marcin jestes bardzo meczacy e tam wracam do moich golabkow:) ps:typowo wielkanocne danie a co tam, jeden grzech wiecej a jakie dobre |
|
|
| zerro | Post #6 2007-04-10 11:28 (2 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2007 |
E tam, golabki to zaden grzech, tylko sama przyjemnosc! W dodatku chwalebna, bo promujaca polska kuchnie za granica!
|
|
|
| Dora231 | Post #7 2007-04-10 16:00 (2 lata temu) |
Z nami od: 01-12-2006 |
Witam wszystkich po świętach. Cieszę sie z tego co tu przeczytałam, przez pewien czas byłam poza zasięgiem
|
|
|
| lissos | Post #8 2007-04-18 19:56 (2 lata temu) |
Z nami od: 18-04-2007 Skąd: Warszawa |
Czesc,
Prowadze dokumentacje do scenariusza filmowego w ktorym wystepuje mieszana para : polska dziewczyna + obcokrajowiec. Chetnie rozmawiam z ludzmi, ktorzy maja takie doswiaczenia w przeszlosci lub obecnie. Jezeli ktos chcialby podzielic sie taka wiedza, to bede wdzieczny za kontakt. Moj mail kaclis@wp.pl. Sprawa dosc pilna. Pozdrawiam ! |
|
|
| Gazella | Post #9 2007-04-25 23:13 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-07-2006 Skąd: Luton |
Cytat: 2006-10-20 04:35, DUKE1 napisał(a): przykro mi ...ale mam jedno pytanie...dlaczego on ..Pakistanczyk ( powszechnie uzywa sie innego okreslenia ) a nie Polak albo nawet Anglik..ktokolwiek inny ale bialy... co za typowy przejaw rasizmu, jakikolwiek byle bialy Gazella
|
|
|
| Gazella | Post #10 2007-04-25 23:23 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-07-2006 Skąd: Luton |
dodam Marcin, ze osobowosc odgrywa duza role, jest swietna ksiazka nt Intercultural Marriages, oparlam na niej swoje badania. Ja sama naleze do tych ktorzy lubia wyzwania, poza tym im wiecej czlowiek widzial, podrozowal i mial kontaktu z innymi kulturami tym latwiej i chetniej wchodzi z nimi w zwiazki. to zapewne tez dobre lekarsto na ksenofobie ktora sie panoszy na tym forum. Moi najblizszi pochodza z Azji i Afryki i nie mam ochoty tego zmieniac.
Gazella
|
|
|