Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

On i Ona » Zwiazek z obcokrajowcem

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "On i Ona" opiekują się: frelcia, marcheweczka

Strona główna » On i Ona » Zwiazek z obcokrajowcem

Nowy tematTemat zamknięty

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 5 z 12
lizka

Post #1

2007-04-01 21:47 (2 lata temu)

lizka

Z nami od: 08-03-2007

tak na marginesie to sztucce trzyma sie w rekach-nieprawada?chyba ze ty trzymasz miedzy palcami u nog-boze czemu ludzie pytaja o cos co jest oczywiste...:-] tu dalas popis swojej inteligencji-:-o

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaka81

Post #2

2007-04-01 22:09 (2 lata temu)

kaka81

Z nami od: 31-03-2007

moj Kurd jak to powiadasz,slub by chcial wziasc i dzisiaj tylko zbiera pieniadze na otworzenie biznesu,zeby zapewnic nam dostatnie zycie, madralo.
Do Kurdystanu pojechalabym i jutro jak juz tak chcesz wiedziec.zdziwilabys sie jaki poziom zycia prowadzi jego rodzina,poogladaj sobie zdjecia z Irbil-Nie jest to pustynia z wielbladami i dzikimi ludzmi pustyni,jak moze ci sie zdaje.

Naprawde nie wydajesz sie byc osoba zbyt inteligentna,o szerokich horyzontach i dobrym wyksztalceniu.Twoje wywody przemawiaja same za siebie.

Anglia jest krajem wielonarodowosciowym i wszelkie przejawy rasizmu sa sa traktowane jak przestepstwo,wiec powinnas uwazac na to co mowisz.

Moge sie zalozyc,ze nigdy nie odwazylabys sie tego wszystkiego powtorzyc mi prosto w twarz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaka81

Post #3

2007-04-01 22:16 (2 lata temu)

kaka81

moj chlopak nosi siatki z zakupami i robi wszystko o co go poprosze

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #4

2007-04-01 23:35 (2 lata temu)

marcinb

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 20-05-2006

kaki, dora

1. kurdystan nalezy do najbiedniejszych regionow europy czy tez bliskiego wschodu, i ty o tym dobrze wiesz. wierze ze twoj Kurd/Pakistanczyk jest juz na tyle zeuropeizowany ze rozumie pojecie Cywilizacji Zachodniej, w tym rownych praw dla kobiet i mezczyzn, akceptuje swobode przekonan i wypowiedzi, i chwala mu za to. w koncu mieszka w UK a to sa standardy, ktore musimy zaakceptowac jesli chcemy zyc w multikulturowym spoleczenstwie.
chociaz zamachowcy 7/7 byli brytyjczykami urodzonymi juz w UK.

2. argument ze twoj facet nosi za toba siatki z zakupami rzeczywiscie jest bardzo przekonywujacy ;-)

3. rasizm jest glupota i kwintesencja strachu przed nieznanym.

4. stereotypy sa bardzo wygodnym i prostym sposobem przyswajania otaczajacego swiata. choc jednoczesnie mocno ograniczaja mozliwosci poznawcze.

5. kraje bliskiego wschodu jak i kraje europy wschodniej so krajami homogenicznymi. zamieszkujace je narodowosci moga byc zroznicowane wewnetrznie ale NIE w sposob w jaki to sie dzieje w UK czy w USA. stad tez latwosc operowania schematami.

6. obie macie szczescie jezeli mimo powyzszych wasi mezczyzni sa odpowiedzialnymi czlonkami spoleczenstwa brytyjskiego. statystyczni rzecz biorac, szanse na sukces sa mniejsze niz w wypadku zwiazkow z przedstawicielami wlasnej grupy etnicznej.

7. sam preferuje sosbniki plci zenskiej z krajow jak najbardziej odleglych od PL glownie ze wzgledu na egzotyke. przy zawieraniu zwiazku malzenskiego... hmmm... bede sie mocno zastanawial, chyba ze piorun z nieba trafi i wtedy zmienie zdanie, co sie moze zdarzyc kazdemu.

pozdrawiam i zycze powodzenie, to wasze zycie w koncu...

[ Wiadomość edytowana przez : marcinb on 01-04-2007 23:36 ]

Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Dora231

Post #5

2007-04-02 06:33 (2 lata temu)

Dora231

Z nami od: 01-12-2006

Kilka słów do Glabi - jak już chcesz zabieraż na forum głos to szanuj forumowiczów i zanim coś napiszesz sprawdź/przeczytaj wypowiedź, do której sie zamierzasz odnieść. Mój chłopak jest z Pakistanu, z nie z Kurdystanu. Zarzucasz, że Kurdów jest wszędzie pełno, o Polakach zagranicą mówią to samo i co z tego. Nie Twoją rzeczą obdzielać innych dobrodziejstwem wyjazdu za granicę w poszukiwaniu lepszego życia. Sama jesteś w obcym państwie, więc nie bądź hipokrytką. Nie napisałam nic o szanowaniu kobiet, tylko, że mój chłopak jest dobrym człowiekiem. Prawdę powiedziawszy nie interesuje mnie kto za kim chodzi z zakupami i kto dźwiga dzieci, mnie interesuje moje własne życie i związek. Może Ty też powinnaś się zająć swoim, bo coś mi się tu wydaje, że masz jakieś kompleksy..... I tak na marginesie Twoje złośliwości są naprawdę zbędne, bo co chcesz przez to osiągnąć; ze względu na Twoje cenne rady powinnam zostawić tego człowieka, a może chcesz mnie ukarać za związek z cudzoziemcem. W obu przypadkach tok Twojego myślenia jest chybiony. Raz, że nikt Cie o to nie prosił, a dwa, że kim jesteś aby oceniać innych? Nie zaprzeczam Twoim historiom, chociaż sama nigdy tego nie doświadczyłam, ale to nie znaczy, że każdy jest taki. Jedyne skojarzenie to takie, że miszkałaś w dzielnicy tzw. elementu, ludzi niejwyższych lotów i wartoścci, ale tacy zdarzają się wszędzie. W Polsce też. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dora231

Post #6

2007-04-02 06:40 (2 lata temu)

Dora231

Słowo do Marcinab - może i Kurdystan jest jednym z najbiedniejszych państw świata, ale co to ma do rzeczy? Sama Polska jest ubogą krewną Europy i tak naprawdę nie ma wiele do powiedzenia, wystarczy prześledzić historię naszej akcesji do UE i negocjacji w tym temacie. Z drugiej strony jesteśmy kukłą Amerykanów, bo jako bidota uważamy za zaszczyt, że takie pństwo jak USA uważa nas za sojusznika. No jasne, że uważa, bo robimy wszystko czego oni chcą. I to jest drogi Marcinieb ta potęga-Polska, więc może nie oceniajmy innych po "portfelu". Sam wiesz, że jescze kilka lat temu ludzie na Zachodzie myśleli, że u nas nie ma telewizji i pralek:-D Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaka81

Post #7

2007-04-02 09:47 (2 lata temu)

kaka81

mowiac o Kurdystanie mam na mysli ten autonomiczny Iracki.To ze region ten jest najbiedniejszy na bliskim wschodzie to brednia wyssana z palca i ty dobrze o tym wiesz,bo kraj ten ma nawieksze pola naftowe a w gorach potezne zloza zlota 28karatowego.Kraj zostal zaniedbany bo za swojego zycia Saddam chcial wymordowac wszystkich Kurdow z tych terenow,by sie nie buntowali o odzyskanie niepodleglosci i za pieniadze z ropy kupowal ogromne ilosci broni i budowal coraz to nowe palace dla siebie.Teraz Kurdowie odbudowuja swoje tereny i zdziwilbys sie jacy sa bogaci.

Nie mozna powiedziec o kraju ze jest biedny jezeli co miesiac kazda rodzina dostaje od rzadu duze ilosci jedzenia,papierosow,bony na ubrania,wszystkie dzieci dostaja ksiazki i przybory szkolne kazdego roku.
Nikt tam nie spi na ulicy i nie przymiera glodem.
Popatrz sobie na swoje panstwo marcin,na swoich rodakow
Masz zaleglosci w edukacji,zajzyj sobie na strony internetowe

I nie tworz stereotypow,bo tak wlasnie robisz

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kaka81

Post #8

2007-04-02 09:54 (2 lata temu)

kaka81

Marcinb

wiesz, co to Dubaj?

Tez moze jest najbiedniejszy na polwyspie arabskim?

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

marcinb

Post #9

2007-04-02 18:46 (2 lata temu)

marcinb

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 20-05-2006

Drogie Panie,

ciesze sie ze przeczytalyscie punkt 1. mojego posta, szkoda ze tylko pierwsze wersy - co z pozostalymi? i wersami i punktami?

Gwoli scislosci:
region kurdyjski czy to w Iraku, Iranie, Syrii czy w Turcji nalezy do jednych z najbiedniejszych i to mimo zlozy ropy naftowej, zlota czy innych mineralow - natomiast ma przed soba swietlana przyszlosc, nie watpie.
No, ale nie w tym rzecz - zaperzanie sie i dyskusja z oczywistymi faktami prowadzi tylko do ugruntowania stereotypu ze nie wszyscy sa w stanie zrozumiec sens wypowiedzi. szukacie wrogow tam gdzie ich i temu poswiecam ten wpis.

Rasizm:
mysle ze moje poprzednie wpisy wyjasniaja dokladnie moj stosunek do zwiazkow miedzykulturowych czy miedzyrasowych - proponuje je przeczytac uwaznie i wtedy zarzucic mi rasizm czy polityczna niepoprawnosc.

Zloto:
a co do wielkich zloz 28 karatowego zlota - hmm, brzmi to troche jak belkot zlotnika i geologa-hobbysty w jednym ;-)
o ile wiem to zloto wystepuje w rudzie a wartosc podana w karatach odnosi sie do wyrobow jubilerskich z czym najwyzsza to 24 karaty i oznacza czyste zloto.

Sarkazm:
no ale jak juz ustalilismy jestem nieukiem i tworze stereotypy. chociaz musze przyznac ze rowniez nosze zakupy, gotuje, sprzatam, nie boje sie odkurzacza. a takze wyrzucam smieci oraz opuszczam klape w toalecie. i ustepuje miejsca staruszkom oraz kobietom w ciazy.

Konkluzja:
Mysle ze rozsadnym tematem byloby poruszenie klopotow przez jakie sie przechodzi podczas zwiazkow z obcokrajowcami prezentujacymi odmienne kultury i taki post jest mile widziany - jak rozwiazalyscie problemy religii, praw kobiet, wolnosci slowa, zamachow 9/11 czy 7/7.
drobne porady plynace z doswiadczenia zamiast inwektyw z braku argumentow.

pozdrawiam i zycze powodzenia - ponoc kazdy znajduje taka polowke na jaka zasluguje ;-)
Grant me serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom to know the difference.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Dora231

Post #10

2007-04-02 19:49 (2 lata temu)

Dora231

Marcinb- dotychczas sądziłam, że jesteś bardziej inteligentny, ale Twoja ostatnia uwaga na temat połówek i zasługiwania powaliła mnie z nóg!!!! Pomijam Twoje poprzednie nauki panie mądraliński, ale mogłeś na koniec wymyslić coś sam, zamiast powtarzać jakiś utarty frazes. Każdy znajduje taką połówkę, na jaka zasługuje, tak? To co z maltretowanymi kobietami w domowym zaciszu albo z poniewieranymi przez mężów-pijaków i sadystów? zasłużyły sobie co??? Może Ty też wyznajesz zasadę "jak mąż żony nie bije to jej wątroba gnije", przecież to głupi żart, a życiu bardzo żałosne. Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony