Przeglądaj forum |
Działem "On i Ona" opiekują się: frelcia, marcheweczka |
|
Strona główna » On i Ona » Zwiazek z obcokrajowcem |
| Autor | Strona: 4 z 12 |
|---|---|
| Dora231 | Post #1 2007-04-01 19:22 (rok temu) |
Z nami od: 01-12-2006 |
Nie do końca masz rację, bo skoro oni mają od małego wpajany brak szacunku do kobiet, to rozumiem, że przez to chciałaś podkreślić różnicę jaka jest między nimi a Polakami, którym ten szacunek się wpaja na odmianę. No cóż, z doświadczenia muszę delikatnie stwierdzić, że część naszych "panów Polaków" ma maksymalnie zmniejszoną zdolność percepcji, gdyż pojęcie szacunku jest im kompletnie obce. Poza tym zwróć uwagę, że nikt tu nie mówi ogólnie o narodzie tylko o jednostkach, negując w ten sposób powszechne na tym forum ouogólnianie. Ja tylko mówię o moim mężczyźnie, nic natomiast nie mogę powiedzieć o innych, bo na jakiejż to podstawie. I na koniec - jestem piękną, wartościową kobietą i wielu mężczyzn nadal o mnie zabiega, mimo że wiedzą że jestem w związku. Mieszane pary nie mają nic wspólnego z tym czy ktoś jest piękny czy nie. Zresztą to ponoć kwestia gustu. Jednak jakbyś była ciekawa prześlę Ci swoją fotkę. Bycie w mieszanym związku jest kwestią nie tylko samego uczucia, ale i odwagi. Niestety niekażdego na to stać. Wszystkich za to na obrażanie drugiej osoby nic o niej niewiedząc. Chcę tylko aby ludzie nie generalizowali.
Kwestia powodów, dla których muzułmanki nie wiążą się z Polakami może byc dyskusyjna, bo jak podejrzewam nikt tutaj nie ma aż takiej wiedzy na ten temat. Upraszczajac-bo kobiety te nie są tak wolne jak europejki (przynajmniej w tradycyjnym wychowaniu)i nie mogą sobie swobodnie dobierać partnerów,albo - może nasi panowie nie są wystarczająco atrakcyjni. Nie okłamujmy się, większość Polaków w UK pracuje fizycznie i wiele osób nie jest, delikatnie mówiąc, ucieleśnieniem dobrego wychowania. Ale jak już mówiłam, nie chcę uogólniać, bo w ten sposób obraziłabym wielu wartościowych osób.Pozdrawiam |
|
|
| Dora231 | Post #2 2007-04-01 19:29 (rok temu) |
swoją poprzednią wypowiedź odniosłam do Glabi, sądziłam że to kobieta. Jeśli sie pomyliłam to przepraszam
|
|
|
| Dora231 | Post #3 2007-04-01 19:48 (rok temu) |
uwaga do Marcinab - dlaczego uważasz, że ja sie unoszę? Ja napisałam tylko prawdę, że są tacy ludzie, którzy poprzez swoje rasistowskie nastawienie przynoszą wstyd całemu narodowi polskiemu. a gdzie ta staropolska gościnność -chyba ją sobie sami wymyśliliśmy i wpisaliśmy w historię:)Po raz drugi zarzucasz mi, że ja oczekuje od innych poparcia, a ja po raz drugi Ci mówię, że tak nie jest. Jest mi ono do niczego nie potrzebne. Skoro wszystko jest kwestią mentalności i kultury, a tak jest i tu się z Tobą zgadzam, to czemu ludzie operują tu tylko nacjami: a ten to ciapaty(nie mówią Pakistańczyk, no bo po co-lepiej kogoś poobrażać)albo ten czarny itd. W większości przypadków ludzie zabierają tu głos, najczęściej krytyczny, ale generalnie nie wiedzą na czym cała sprawa polega. Zwróć uwagę, że chyba nie ma związku Polka i radykał, chodzi mi tu o radykalizm społeczny i religijny, a jeśli jest - to niestety dziewczyna jest na straconej pozycji. mówisz, że te spory, które tu wiedziemy to nie przez kolor skóry itd. I tak powinno być, ale ludzie oceniają innych po wyglądzie, jak ktoś może ocenić mojego partnera skoro go nie zna - punktem odniesienia będzie jego wygląd, który pozwoli na zaszuwladkowanie i dalej poleci już wg stereotypów. I to jest przyczyna, dla której w ogóle się tu odzywam, a nie dlatego aby bronić całą ludzkość muzułmańską czy jakąkolwiek inną, pozdrawiam
|
|
|
| lizka | Post #4 2007-04-01 19:53 (rok temu) |
Z nami od: 08-03-2007 |
GLABI niewiem czy ty jestes mezczyzna czy kobieta,ale pamietaj jedno to ty jestes w obcym kraju,to ty jestes obca/y i zawsze tak bedzie.jesli masz uprzedzenia do ludzi innych ras to anglia nie jest miejscem dla ciebie.ja szanuje ludzi i jesli ktos nie lubi murzynow czy hindusow czy chinczykow -ok ,szanuje to ale nie rzucajcie kamieniami,bo to ludzie tacy jak wy,ktorzy maja uczucia. niewiem czy zauwazylas.es ile polskich dzieci jest gnebionych w szkolach w uk?na tle rasistowskim-podoba ci sie to?nie wymagaj od ludzi szacunku jesli ty nie umiesz sznowac innych.tak jak wspomnialam mieszkalam w usa,spotkalam sie z duza niechecia ze strony murzynow-ale i mam wsrod nich sporo przyjaciol,to nie sa gangsterzy ktorzy blakaja sie po ulicach,sprzedaja dragi-to ludzie ktorzy pracowali ze mna w sadzie,to ludzie pracujacy w bankach...niektorzy polacy mieszkajacy w tzw slumsach obracaja sie z ta gorsza strona dlatego widza murzynow ktorzy kradna ,bija itp-ale moi drodzy w polsce sa tez gangsterzy,mordercy itp-wszedzie jest tak samo...ja kiedy urodzila sie moja corka odwiedzilam znajomych w polsce niektorzy sa do dzis moimi przyjaciolmi niektorzy nie-ale ja nie zaluje bo to ludzie nie warci mojej przyjazni.pani doroto czas pokaze,jesli to wartosciowy czlowiek napewno bedzie pani szczesliwa,ale tak ja mowie dluga i ciezka droga przed pania,trzeba sie przyzwyczaic do ich kultury i zwyczajow ale to kwestia czasu...powodzenia i duzo szczescia zycze.
|
|
|
| lizka | Post #5 2007-04-01 20:05 (rok temu) |
zapomnialam dodac .jesli urazilam w jakis sposob polakow (ktorzy nie sa rasitami)to przepraszam,na codzien nie przeklinam ale krew mnie zalewa jak czytam niektore komentarze...co do glabi mowisz ze pakistanie maja po kilka zon i tylko bawia sie kobietami-no akurat wczoraj skonczyl sie w southamptom proces polaka ktory jest oskarzony o bigamie,mam nadzieje ze wiesz o czym mowie,jesli nie to szybki skrot-pan z polski ozenila sie z pania z anglii-majac zone i 2 dzieci w polsce...bardzo szczere podejscie czlowieka do zycia...
|
|
|
| Dora231 | Post #6 2007-04-01 20:06 (rok temu) |
Jestem silną kobietą, nikt nigdy mnie do niczego nie zmusi. Moją dewizą jest brać los w swoje ręce. Nie chcę iść jak jagnię za innymi, tylko dlatego że ciinni to większość. Przecież jest tyle nie udanych związków między Polakami, stąd co to za różnica. Jak ma być dobrze to będzie, a jak ma być niedobrze to będzie niedobrze i z Polakiem. Wiem, że taki związek to jak wyzwanie dla losu, ale chcę to sprawdzić. Niestety nie można kupić gwarancji na szczęście, zarówno na te tylko polskie jak i międzynarodowe. Pozdrawiam
|
|
|
| glabi | Post #7 2007-04-01 21:27 (rok temu) |
Z nami od: 03-12-2006 |
Dora jak ty jestes skromna piekna i madra-gratuluje!Jestem ciekawa czy tak ufasz swojemu ukochanemu Kurdowi ze bys z nim pojechala do jego kraju a tak przy okazji to przeciez krdy to jak cyganie wszedzie ich pelno
Przy okazji bedac w Polsce nigdy zle sie nie wypowiedzialam na odcokrajowca wrecz przeciwnie nie rozumialam rasistow ale niestety to capaci we mne wyrobili ta nie chec.jestem ciekawa jak dlugo mieszkasz w Angblii bo ja 6 lat i troche juz widzialm !!!! i uwierz ale mieszkajac tutaj w czasach kiedy tu bylo bardzo malo Polakow a tym bardziej Polek sama nie wychodzilam nawet po zakupy do popliskiego sklepiku bo jak raz sie odwazylam to idac 10 min zaczepilo mnie 7 ciaptych i byli nachalni z nastawieniem ze jak on chce sie umowic to ja tez musze chciec.wtedy bylo ciezko spotkac biala kobiete w miejscowosci gdzie mieszkalam a oni sie zachowywali jak zwierzeta jak bylas sama a juz nie daj Boze idac w spodnicy a ja w przeciwiennstwie do ciebie nie jestem piekna tylko normalna dziewczyna! p.s Ja pisze tylko o ciapatych do murzynow absolutnie nic nie mam mam kilku przyjaciol z Jamajki!!!! Aczkolwiek Dora Zycze ci szczescia a moze juz masz ustalona date slubu choc nie sadze bo pewnie twoj ukochany jak by uslyszal o slubie to by sie wycofal powodzenia |
|
|
| glabi | Post #8 2007-04-01 21:31 (rok temu) |
a moze jeszcze mi wytlumaczysz jeden fakt twierdzisz ze oni tak szanuja kobiety to czemu one nosza zakupy jeszcze dziecko po reka a maz idzie obok nie niosac nic
ja pracuje z ciapatymi takze widze jaki oni maja stosunek do kobiet |
|
|
| glabi | Post #9 2007-04-01 21:34 (rok temu) |
I jeszcze jedno pytanko czy Twoj ukochany umie jesc przy pomocy sztuccow czy wystarczaja mu rece jak wiekszosci ale ewnie on jest doskonaly jedyny zcalego narodu Ty to mialas szczescie ze go spotkalas
|
|
|
| lizka | Post #10 2007-04-01 21:42 (rok temu) |
glabi tak jak juz wczesniej pisalam poniewaz mieszkam od lat w uk,niewiem w jakiej dzielnicy ty mieszkasz ale musi byc bardzo uboga jesli boisz sie wychodzic do sklepu bo cie ktos napadnie.po drugie twoje slownictwo tez ma wiele do zyczenia "ciapaty"kobieto jakbys reagowala jakby ciebie ktos wyzywal?mam kilka pytan,napisz szczerze czym sie zajmujesz i gdzie mieszkasz-to wtedy wszystko wyjasni czemu jestes taka a nie inna..tylko nie pisz ze jestes na wysokim stanowisku i ze mieszkasz w jakies dobrej dzielnicy bo w to nie uwierze..sadze tez ze jestes bardzo mloda -bo starsze kobiety ktore maja troche w glowie nie pisza takich rzeczy...albo jest jeszcze jedno wyjasnienie poprostu pochodzisz z jakiegos zascianka z polski dlatego wszystko cie przeraza a prawdziwych murzynow ,pakistanczykow i innych znasz z opowiadan.daj zyc tej kobiecie przeciez nie musisz wychodzic za maz za cudzoziemca.
|
|
|