Str 43 z 55 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
|
Post #1 Ocena: 0 2018-09-07 23:20:45 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-07 22:27:27, autor65 napisał(a):
ja jestem po...tak przynajmniej mi się wydaje. Trwał 16 lat! Było super.
Pytajcie
Hej, jak cudownie cos takiego przeczytac  Szczegolnie jesli jednak bylo super.  Autor65 prosze opowiadaj.
-----
A swoja droga te 16 lat daly mi do myslenia. Moze moj 36-latek wszedl wlasnie juz w ten kryzys i dlatego cos mu sie przestawilo i chce ze mna gadac.
-----
Autor65 jak juz kiedys dojdziesz do siebie po tym wielkim romansie ktory tak szybko sie skonczyl to tez nie zapomnij opowiedziec.  No chyba ze juz wszystko minelo oczywiscie  👱♀️
[ Ostatnio edytowany przez: KatyD 07-09-2018 23:32 ] Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
|
autor65 |
Post #2 Ocena: 0 2018-09-08 00:03:33 (7 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
haha wszystko się zmienia...na lepsze!
moje najnowsze zainteresowania to fizyka kwantowa i dostęp do świadomości ... a co kto mi zabroni?...
a kobiety?
no cóż, powtarzając za mądrzejszymi: "kobiet się nie rozumie, kobiety się kocha"
dam znać jak tylko się otrząsnę po krótkim pobycie w Polsce po bardzo długim czasie
Jak może być jeszcze lepiej? człowiek się zmienia za ...granicą
|

|

|
|
|
Post #3 Ocena: 0 2018-09-08 01:18:13 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-05 23:31:46, 4ary napisał(a):
Ja tak w trakcie obiadu załapałem sie na to zdjęcie i muszę powiedzieć ,że słabe te kafelki były w tej łazience. Odcień taki nijaki i fuga krzywa.
Wszystko jednak to kwestia smaku i odpowiedniego miejsca. Na polskich plażach na ten przyklad w tym roku pelno półnagiego luda i to cieszy ale w wielu pobliskich kawiarniach i restauracjach klienta w gaciach nie obslugują bez względu na to jak kształtnie jest zbudowany. I to też cieszy.
Drugie moje podejscie do opublikowania tu wlasnego elektronicznego calusa z miesiaca moich 45 urodzin, juz okrojone bez kafelkow i bez gaci o ktore pewnie byla awantura. Jesli teraz mnie ktos wygna to uznam ze wymagany jest na tym portalu brak makijazu i zakryte wlosy. Bo rzeczywiscie dziwnym uczuciem jest zakaz publikacji gaci w dzisiejszych czasach wedlug mnie. No zobaczymy ile tym razem sie utrzyma.
---
Swoja droga, szminke dostalam z drogerii w prezencie jako rekomendacje do mojego odcienia skory. Zrobilam zdjecie ust z ta szminka i zamiescilam na facebooku dla kolezanek ktore przyznaly ze to bardzo dobry kolor, ze najwyrazniej dobor kolorow tej firmy dziala. I dopiero jak co poniektorzy dawni koledzy z pracy na drugi dzien powiedzieli ze mam superowa szminke to zdjecie calusa z facebooka usunelam. Ale chyba jest OK jako zdjecie bez reszty twarzy na MW.
[ Ostatnio edytowany przez: KatyD 08-09-2018 01:37 ] Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2018-09-08 14:53:26 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cool; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #5 Ocena: 0 2018-09-08 19:03:50 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-08 14:53:26, galadriel napisał(a):
Cool; )
Jestem rzetelnie informowana, ze to wyrazenie przeszlo byc cool ponad 10 lat temu  ale zycie moze byc oznaka kryzysu wieku sredniego.
Ada
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #6 Ocena: 0 2018-09-08 19:11:10 (7 lat temu) |
Moze byc wicked. Ale ja wole cool. Juz taka staroswiecka jestem  Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
|
Post #7 Ocena: 0 2018-09-08 20:25:27 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-08 19:03:50, Adacymru napisał(a):
Cytat:
2018-09-08 14:53:26, galadriel napisał(a):
Cool; )
Jestem rzetelnie informowana, ze to wyrazenie przeszlo byc cool ponad 10 lat temu  ale zycie moze byc oznaka kryzysu wieku sredniego.
O, zagadnienia lingwistyczne.  Uwielbiam. Jesli chodzi o mody jezykowe to sa bardzo zmienne wsrod kolejnych rocznikow nastolatkow wiec jesli planujesz znac wszystkie niuanse roznych lokalnych nastoletnich trendow Ada to zycze Ci powodzenia. Na przyklad, jedna Angielka mowila mi ponad 20 lat temu ze jej siostrzency zamiast mowic "cool albo "nice, mowia ze cos jest "safe". No ale po dwudziestu latach juz chyba nikt nie mowi w tym kontekscie "safe" a "cool jakos przetrwalo nawet jesli Twoje super zrodlo uwaza je za staroswieckie. Innym slowem ktore nie przetrwalo bylo "dig". Jako nauczycielka angielskiego mialam w podreczniku piosenke Dancing Queen a w niej slowa "digging the dancing queen". Nie bylo tego nigdzie w slownikach a moi natywni anglojezyczni nauczyciele orzekli ze tekst jest bez sensu. Jakie wiec bylo moje zdziwienie kiedy pozniej zauwazylam te slowa w innej piosence - "I really dig disco music" czyli tak sie kiedys po prostu mowilo moze w latach 60s lub 70s a potem wyrazenie umarlo. No wiec "cool" znowu wygrywa w porownaniu bo nadal jest zrozumiale. A jak Twoje zrodlo mowi zamiast "cool"? Tez jakies zwariowane slowko jak "safe" czy juz moze nie mowi w ogole tylko przesyla skroty i emotikony?
Na przyklad w mojej szkole 25 lat temu moglabys skrytykowac mnie jako pasciare a nie wiem czy ktos jeszcze uzywa w Polsce tego slowa wiec ja nie ekscytowalabym sie az tak bardzo wyrzucaniem ze slownika wyrazen nie lubianych obecnie przez Twoje zrodlo.
Z moich mniej odleglych wspomnien, mialam tu dyrektora ktory mnie rozbrajal wyrazeniami w stylu nazywanie siebie w zlosci silly sausage podczas gdy wiekszosc firmy klela jak szewcy i mysle ze po prostu kazdy ma swoj idiolekt do tego sie wszystko sprowadza. Tenze dyrektor starl sie kiedys z mloda Angielka odpowiadajac na email ktory ona wyslala do wszystkich przeklinajac, ostrzegajac ze wyciagnie wobec niej konsekwencje jesli jeszcze raz uzyje foul language w firmowym emailu i potem moi mlodzi wspolpracownicy stale opowiadali mi jaki jest z niego d*ck ale ja go wlasnie lubilam. Ja tez staroswiecka jestem.
No to pochwalisz sie jakiego zastepczego slowa uzywa Twoje zrodlo czy tez nie wiesz?
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2018-09-08 20:28:50 (7 lat temu) |
safe funkcjonuje do teraz (wiek 13-15 lat; )
a w pracy (mlodziez 20-30) mowia wicked; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 08-09-2018 20:30 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2018-09-08 20:44:32 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-09-08 20:28:50, galadriel napisał(a):
safe funkcjonuje do teraz (wiek 13-15 lat; )
a w pracy (mlodziez 20-30) mowia wicked; ) [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 08-09-2018 20:30 ]
Wicked to akurat chyba nie jest nowosc autorstwa tej mlodziezy
Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2018-09-08 21:08:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak bede w domu to zapytam jakie teraz jest okreslenie na tobie, po cool bylo kilka innych okreslen, miedzy innym sick.
PS
Cos mi sie wydaje KatyD, ze ja zmienilam "moja" szkole na inna profesje pare lat przed "twoja" szkola. Jesli chodzi o mlodziezowe okreslenia, to pobieram je z domowego podworka. BTW, dziwne ze twoje zrodla nie znaly pojecia "dig".
Ada
|

|
 |
|