Str 5 z 5 |
|
---|---|
esem18 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-28 10:11:48 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-09-2006 Skąd: Carlton-in-Lindrick |
tak na dzieciach mu zalezy maja wsystko co tylko chca a Byla dostaje alimenty i przwala na swoje zakupu a potem blaga o kolejna rate
sad byl slepy jak przyznawal dzieci matce ktora sprowadza sobie facetow do domu w celach zarobkowych i zostawia dzieci same w domu na pare dni znikajac a le jak tesciu che dzieci zabrac do siebie to niema takiej opcj odrazu jest grozba polcja ze niby porwie albo co |
Mieszko | Post #2 Ocena: 0 2012-10-28 11:02:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat: 2012-10-28 10:11:48, esem18 napisał(a): tak na dzieciach mu zalezy maja wsystko co tylko chca a Byla dostaje alimenty i przwala na swoje zakupu a potem blaga o kolejna rate sad byl slepy jak przyznawal dzieci matce ktora sprowadza sobie facetow do domu w celach zarobkowych i zostawia dzieci same w domu na pare dni znikajac a le jak tesciu che dzieci zabrac do siebie to niema takiej opcj odrazu jest grozba polcja ze niby porwie albo co Skoro matka jest aż tak nieodpowiedzialna, że zostawia dzieci same na pare dni to dlaczego ich ojciec nie wystąpi o przyznanie mu opieki nad nimi? |
radzik77 | Post #3 Ocena: 0 2012-10-28 11:17:32 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-10-28 11:02:40, Mieszko napisał(a): Cytat: 2012-10-28 10:11:48, esem18 napisał(a): tak na dzieciach mu zalezy maja wsystko co tylko chca a Byla dostaje alimenty i przwala na swoje zakupu a potem blaga o kolejna rate sad byl slepy jak przyznawal dzieci matce ktora sprowadza sobie facetow do domu w celach zarobkowych i zostawia dzieci same w domu na pare dni znikajac a le jak tesciu che dzieci zabrac do siebie to niema takiej opcj odrazu jest grozba polcja ze niby porwie albo co Skoro matka jest aż tak nieodpowiedzialna, że zostawia dzieci same na pare dni to dlaczego ich ojciec nie wystąpi o przyznanie mu opieki nad nimi? Dlatego ze wtedy mama stanie wzorem do nasladowania i w sadzie zrobi z bylego meza pijaka i damskiego boksera... i g...no mozna w tym temacie zrobic. Na wlasnym przykladzie: Moja byla dostala opieke nad dziecmi i rok po rozwodzie zostawila je z 70 letnia matka. Wyjechala za granice pozostawiajac je samym sobie bez zadnego wsparcia. Na chwile obecna smialo moge powiedziec, ze zyja na jakims poziomie tylko dzieki mnie, mama ... nawet nie dzwoni zapytac jak sie czuja... Pozostaje tylko zal gdzies w srodku, ze sedzina potraktowala mnie jak zbrodniarza, zadajac glupie pytania w sposob wrecz obrazliwy, zakladajac z gory ze bede probowal wykrecic sie od alimentow. Utwierdzila mnie jedynie w przekonaniu, ze nawet nie mam co probowac starac sie o opieke, bo to matce naleza sie dzieci nawet jezeli z jej winy rozpadl sie zwiazek. Zreszta w obecnej chwili to nawet nie mam mozliwosci o nie walczyc ... trzeba na nie zarobic, a z pracy jakos wolnego na niekonczace sie rozprawy nie dostane. [ Ostatnio edytowany przez: radzik77 28-10-2012 11:18 ] |
staryznajomy | Post #4 Ocena: 0 2012-10-28 12:24:31 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-10-28 11:17:32, radzik77 napisał(a): Cytat: 2012-10-28 11:02:40, Mieszko napisał(a): Cytat: 2012-10-28 10:11:48, esem18 napisał(a): tak na dzieciach mu zalezy maja wsystko co tylko chca a Byla dostaje alimenty i przwala na swoje zakupu a potem blaga o kolejna rate sad byl slepy jak przyznawal dzieci matce ktora sprowadza sobie facetow do domu w celach zarobkowych i zostawia dzieci same w domu na pare dni znikajac a le jak tesciu che dzieci zabrac do siebie to niema takiej opcj odrazu jest grozba polcja ze niby porwie albo co Skoro matka jest aż tak nieodpowiedzialna, że zostawia dzieci same na pare dni to dlaczego ich ojciec nie wystąpi o przyznanie mu opieki nad nimi? Dlatego ze wtedy mama stanie wzorem do nasladowania i w sadzie zrobi z bylego meza pijaka i damskiego boksera... i g...no mozna w tym temacie zrobic. Na wlasnym przykladzie: Moja byla dostala opieke nad dziecmi i rok po rozwodzie zostawila je z 70 letnia matka. Wyjechala za granice pozostawiajac je samym sobie bez zadnego wsparcia. Na chwile obecna smialo moge powiedziec, ze zyja na jakims poziomie tylko dzieki mnie, mama ... nawet nie dzwoni zapytac jak sie czuja... Pozostaje tylko zal gdzies w srodku, ze sedzina potraktowala mnie jak zbrodniarza, zadajac glupie pytania w sposob wrecz obrazliwy, zakladajac z gory ze bede probowal wykrecic sie od alimentow. Utwierdzila mnie jedynie w przekonaniu, ze nawet nie mam co probowac starac sie o opieke, bo to matce naleza sie dzieci nawet jezeli z jej winy rozpadl sie zwiazek. Zreszta w obecnej chwili to nawet nie mam mozliwosci o nie walczyc ... trzeba na nie zarobic, a z pracy jakos wolnego na niekonczace sie rozprawy nie dostane. [ Ostatnio edytowany przez: <i>radzik77</i> 28-10-2012 11:18 ] z doświadczenia wiem, że dopiero gdy dziecko dorośnie -zaczyna łapać, o co w tym wszystkim chodzi. swoją drogą -zawsze mnie zastanawiało czemu w sądzie pytają ojca o zapewnienie dziecku odpowiednich warunków, matce dzieci są przyznawane niezależnie od jej możliwości (koszty utrzymania wzrastają jedynie ojcu -zwiększa się wysokość alimentów). leonka napisała: "Alimenty sa przyznawane zaleznie od potrzeb dzieci ale i tez w zaleznosci od zarobkow ojca. I nie wazne ze tatusiowi na zycie nie starczalo potem... U mnie bylo tak ze sedzina mowila bylemu ile potencjalnie w swym zawodzie moze zarobic, a to ze byl bezrobotny - ja nie interesowalo... Nie wiem czy dzis jeszcze tak jest." najwyraźniej nie miałem takiej sędziny ![]() mi na sprawie doradzono (po dostarczeniu zaświadczenia o zarobkach -wcale nie tak małych) -bym sobie zmienił pracę jeśli nie zostaje mi na swoje utrzymanie po zapłceniu alimentów. wspomnę tylko , że chciałem by tylko połowa moich poborów szła na dziecko -nie 2/3. jako przyczynę podawano, że matka nie może zapewnić dziecku warunków do życia ![]() w ten sposób moja była długie lata mieszkała u dziecka ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
esem18 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-28 12:55:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-09-2006 Skąd: Carlton-in-Lindrick |
zgadzam sie zRADZIK77
jak tesciu zglosil na policje ze matka zabrala dzieci i uciekla niewiadomo gdzie zabierajac wszystkie pieniadze to policja powiedziala ze musi czekac ze napewno wruci wrucilam wyczyscila caly dom narobila dlogow i tyle ja znow widziano w sadzie na rozprawie powiedziala ze pijak bije ja i sad przyznal jej dzieci a jak dzieci widziala jak sie lajdaczy z obcymi ludzmi i wmawia dzieciom ze to ich tata to jest ok tylko powiesic |
|
|
relly | Post #6 Ocena: 0 2012-10-28 13:17:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-01-1970 |
Cytat: 2012-10-28 12:24:31, staryznajomy napisał(a): Cytat: 2012-10-28 11:17:32, radzik77 napisał(a): Cytat: 2012-10-28 11:02:40, Mieszko napisał(a): Cytat: 2012-10-28 10:11:48, esem18 napisał(a): /.../ leonka napisała: "Alimenty sa przyznawane zaleznie od potrzeb dzieci ale i tez w zaleznosci od zarobkow ojca. I nie wazne ze tatusiowi na zycie nie starczalo potem... U mnie bylo tak ze sedzina mowila bylemu ile potencjalnie w swym zawodzie moze zarobic, a to ze byl bezrobotny - ja nie interesowalo... Nie wiem czy dzis jeszcze tak jest." najwyraźniej nie miałem takiej sędziny ![]() mi na sprawie doradzono (po dostarczeniu zaświadczenia o zarobkach -wcale nie tak małych) -bym sobie zmienił pracę jeśli nie zostaje mi na swoje utrzymanie po zapłceniu alimentów. wspomnę tylko , że chciałem by tylko połowa moich poborów szła na dziecko -nie 2/3. jako przyczynę podawano, że matka nie może zapewnić dziecku warunków do życia ![]() w ten sposób moja była długie lata mieszkała u dziecka ![]() heheh..skad ja to znam ![]() płace 1,4 koła zł na jedno dziecko ![]() całe szcescie ze juz mieszka sama (studiuje) wiec cała kasa trafia do niej |