MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozwód,alimenty UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

relly

Post #1 Ocena: 0

2012-01-16 23:21:57 (13 lat temu)

relly

Z nami od: 01-01-1970

Cytat:

2012-01-16 22:19:26, Yarosh napisał(a):
No tak, ale annauk napisała, że mogę wnieść o obniżenie, ale dzieci muszą wrócić do Polski.
Wydaje mi się, że jest to delikatnie mówiąc nieprawda. Nie porównujmy zarobków w UK do Polski. Prawnik w Pl powiedział moim rodzicom, że wnoszę o obniżenie i sąd obniża do warunków polskich.
bez przesady ludzie...

heheh monitor se oplułem ...
w polsce sad moze zasadzic ile mu sie zywnie podoba
na przykłąd stwierdzic ze wrociłes do polski zebyc celowo placic mniej i utrzymac wysokość :-)
ja płące w polsce 1500 =50% moich zarobków na 1 dziecko fajnie nie ? bo sad stwierdził ze celowo nie zarabiam wiecej

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodziunia

Post #2 Ocena: 0

2012-01-16 23:23:22 (13 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Tak czytam i mam wrazenie ze zrobisz wszystko aby uniknac placenia alimentów. jesli ktos ci powie ze z Polski bedziesz placil nizsze alimenty to wrócisz ??? Tu chodzi o Twoje dzieci-plac tyle ile wymaga prawo i sie nie wymiguj-to Twoj obowiazek. a najlepiej usiadz z zona i usalcie wszytsko miedzy soba.
p.s. W Polsce zona moze zarzadac wiecej-mam kolezanke ktora miala adwokatke cieta na plec brzydka- i pan placi teraz ponad 1000zl na córke.

[ Ostatnio edytowany przez: Dodziunia 16-01-2012 23:25 ]

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

koniczynka_a

Post #3 Ocena: 0

2012-01-16 23:33:26 (13 lat temu)

koniczynka_a

Kobieta

Z nami od: 05-06-2010

jesli zona tutaj zglosi alimenty do agencji to tak czy siak sie nie wymiga bo agencja naliczy stawke tygodniowa i musi placic, jesli nie to zona zglsi do agencji ze kasy nie dostaje i wtedy agencja alimentacyjna sciga delikwenta i wtedy juz procedura jest inna, jesli tata pracuje to nasylaja komornika i pracodawca potraca z pensji wiec uciekanie i miganie sie nic nie da. przerabialam na wlasnym przykladzie. tatus na dziecko nie placil olewal sobie wiec zglosilam do agencji ze nie mam wplywow wcale i co teraz... i wtedy juz nie robia nic innego jak komornik sciga delikwenta. maja swoje sposoby, czekalam 2 miechy ale pol roku wstecz dlugu plus bierzace raty mialam regularnie na koncie,, ojciec laski nie robi ,, to obowiazek ,,,

Do góry stronyOffline

Yarosh

Post #4 Ocena: 0

2012-01-17 08:21:52 (13 lat temu)

Yarosh

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2010

Cytat:

2012-01-16 23:23:22, Dodziunia napisał(a):
Tak czytam i mam wrazenie ze zrobisz wszystko aby uniknac placenia alimentów. jesli ktos ci powie ze z Polski bedziesz placil nizsze alimenty to wrócisz ??? Tu chodzi o Twoje dzieci-plac tyle ile wymaga prawo i sie nie wymiguj-to Twoj obowiazek. a najlepiej usiadz z zona i usalcie wszytsko miedzy soba.
p.s. W Polsce zona moze zarzadac wiecej-mam kolezanke ktora miala adwokatke cieta na plec brzydka- i pan placi teraz ponad 1000zl na córke.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Dodziunia</i> 16-01-2012 23:25 ]

Nie, właśnie chcę płacić.
Ale chodzi o to, że to żona chce rozwodu a ja nie chcę. I nie chcę ponosić żadnych kosztów rozwodu i w ogóle. Ale chyba jeżeli nie będę godził się na rozwód (kocham ją i chcę by rodzina była cała) to chyba nie zapadnie od razu wyrok---rozwód, chyba jeszcze wcześniej jest coś takiego jak seperacja.
A tak w ogóle to prawnik w Polsce powiedział moim rodzicom, że jak mi się wyrok nie spodoba, to po prostu mówię że nie zgadzam się z nim, najbliższym samolotem wracam do PL (nie mogą mnie zatrzymać , gdyż żadnego przestępstwa nie zrobiłem) i ten wyrok w Polsce nie liczy się , gdyż jesteśmy obywatelami polskimi?!

Do góry stronyOffline

marlenka28

Post #5 Ocena: 0

2012-01-17 08:37:23 (13 lat temu)

marlenka28

Kobieta

Z nami od: 22-06-2009

kolego jezeli wszystko wiesz lepiej , to po co pytasz?

idz do prawnika tutaj i sie dowiedz, ten z Pl moze miec mgliste pojecie o tutejszych przepisach...

poza tym uwazam, ze ojciec powiniem placic na dziecko sam , tyle, zeby zapewnic mu godne zycie...

a te pytania o obnizenie alimentow pozostawie bez komentarza:-Y

[ Ostatnio edytowany przez: marlenka28 17-01-2012 08:38 ]

Do góry stronyOffline

Czarna_1

Post #6 Ocena: 0

2012-01-17 10:35:42 (13 lat temu)

Czarna_1

Kobieta

Z nami od: 29-09-2010

Z mojej strony wygląda to tak.
Wyprowadziłeś się z domu z jakiegoś tam powodu i zostawiłeś żonę samą z dziećmi. Nie miała wyjścia więc pracowała na drugą zmianę (bo pewnie nie miała żadnego innego wyboru) ty zaje..łeś focha i przestałeś się zajmować dziećmi. Więc ona złożyła papiery rozwodowe. Żeby mieć sumienie czyste albo żone nastraszyć to pytałeś na forum czy dzieci mogą zostawać w domu same czy nie.
Przykre

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-01-17 11:04:57 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2012-01-17 11:20:58 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Tak binus. I to mozna zrobic tutaj w UK. Na zasadzie wspolpracy Child Support Agency do ktorej musi sie tu zglosic ( telefonicznie ) i sadu/kuratora/prawnika w PL.
Na jedno dziecko 15 procent zarobkow ojca.
Na dwoje 20 procent.
Nie musza byc malzenstwem. Starczy, ze na akcie urodzenia dziecka, widnieje imie i nazwisko tego pana ( ojca dziecka ).
Kontakt do CSA

Do autora tematu - "zaklepanie" odbywa sie w polskim urzedzie stanu cywilnego ( tam gdzie braliscie slub ), gdzie musisz umiejscowic rozwod, tak samo jak np slub z UK. Wtedy jest dopiero wazny. Nie w sadzie jak ktos wyzej napisal.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 17-01-2012 11:22 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2012-01-17 11:25:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2012-01-17 11:46:59 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Dobrze by bylo, gdyby znala przynajmniej jego NIN, lub/i miejsce pracy/zamieszkania - ulatwilaby im prace i przyspieszylaby wszystko.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,