MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Od wczoraj jestem rozwodnikiem

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 9 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

staryznajomy

Post #1 Ocena: 0

2011-10-28 17:29:14 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-10-28 17:15:45, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2011-10-28 16:52:38, staryznajomy napisał(a):
(...)pytanie - z kim zdradza facet? chyba nie z drugim (lub mało kiedy):-?:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 28-10-2011 16:53 ]

A po co są singielki? Mężatka nie zdradzi... Byłaby "złą kobietą";!
udajesz, że życia nie znasz?;-)
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

michal1985

Post #2 Ocena: 0

2011-10-28 17:31:16 (14 lat temu)

michal1985

Mężczyzna

Z nami od: 16-08-2008

Cytat:

2011-10-28 17:15:45, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2011-10-28 16:52:38, staryznajomy napisał(a):
(...)pytanie - z kim zdradza facet? chyba nie z drugim (lub mało kiedy):-?:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 28-10-2011 16:53 ]

A po co są singielki? Mężatka nie zdradzi... Byłaby "złą kobietą";!

haha bylaby zla kobieta haha tekst tygodnia:-]:-]:-] Jakby nie bylo facet z facetem zony nie zdradza:-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

KarMar

Post #3 Ocena: 0

2011-10-28 17:49:28 (14 lat temu)

KarMar

Kobieta

Z nami od: 24-10-2011

Bo podobna każda żona powinna byc troche ślepa i trochę głucha :-) Jak komisja na maturze:-)

Do góry stronyOffline

maw2be

Post #4 Ocena: 0

2011-10-28 21:25:42 (14 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Nie powiem wam z doświadczenia jak to jest jak facet zdradza, bo nie zdradziłem. Do czasu pierwszej rozprawy w zasadzie liczę małżeństwo, no może trochę dłużej. A potem to stan wolny i robię co chcę, czekając na oficjalny papier rozwodowy. Natomiast powiem wam jak się czuje facet którego zdradziła kobieta. Czuje się chu..., chociaż wybaczyłem bo kochałem. Wytłumaczyłem sobie że samotna w pl była i tak się zaczęło. No cóż. Głupi byłem, bo biorąc całokształt mogłem się spodziewać że do tego dojdzie. Czy doszło jeszcze w narzeczeństwie to do końca nie wiem. Z resztą teraz to nie ważne. Zrozumiałbym jakby zdradziła z innym co ma żonę. Ale z singlem? Ten świat jest dla mnie trochę za dziwny.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-10-28 21:47:39 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #6 Ocena: 0

2011-10-28 23:08:57 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

z wiekiem można dojść do takiego wniosku:

Obrazek
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2011-10-28 23:20:23 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Maw2be, ten świat nie jest dziwny. Jest po prostu zmienny. Nie ma w nim nic stałego. I albo się z tym pogodzisz, albo bez sensu będziesz dumał nad tym co zrobiłeś źle.
Można oczywiście wierzyć w miłość jak z bajki: księżniczka i książę żyją długo i szczęśliwie i niezmiennie są w sobie zakochani.

Tylko ja tego zakochania w małżeństwach z wieloletnim stażem nie widzę. Jest przyzwyczajenie, lojalność, pogodzenie się z losem, odpowiedzialność. Może miłość do dzieci i akceptacja partnera życiowego, czasem nawet coś na kształt przyjaźni- nazywana miłością. De facto miłość zdarza się rzadko. Większość związków jest pusta i wypalona.

Faceci ślinią się w klubach go go, albo chodzą do agencji, a ich znudzone żony albo zajmują się dziećmi (i czują się przez to "porządnymi" kobietami) albo sobie fundują mniej lub bardziej beznadziejne skoki w bok.

Ciesz się, że udało ci się uniknąć takiego losu. Tu nie ma się nad czym rozczulać, ani do czego wzdychać. Zdrada zawsze oznacza, że coś jest w związku nie tak. Na zewnątrz można zachowywać te pozory szczęśliwej, zgodnej pary, ale jeśli się w środku coś sypie, to zawsze się kończy tak samo. I nieważne kto pierwszy zachował się nielojalnie. To jest najmniej istotne.

Ciesz się i nie użalaj nad sobą, nie wmawiaj sobie jaki jesteś poszkodowany przez los. Los właśnie dał ci najlepszy prezent- wolność i doświadczenie. A na samotność, czy może raczej potrzebę ulokowania uczuć jeszcze przyjdzie czas. Good luck.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 28-10-2011 23:24 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2011-10-28 23:23:30 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Gal, ale się rozpisałaś...
A knajpie już ochronę zapewniłaś?

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2011-10-28 23:24:03 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-10-28 23:20:23, galadriel napisał(a):
Maw2be, ten świat nie jest dziwny. Jest po prostu zmienny. Nie ma w nim nic stałego. I albo się z tym pogodzisz, albo bez sensu będziesz dumał nad tym co zrobiłeś źle.
Można oczywiście wierzyć w miłość jak z bajki: księżniczka i książę żyją długo i szczęśliwie i niezmiennie są w sobie zakochani.

Tylko ja tego zakochania w małżeństwach z wieloletnim stażem nie widzę. Jest przyzwyczajenie, lojalność, pogodzenie się z losem, odpowiedzialność. Może miłość do dzieci i akceptacja partnera życiowego, czasem nawet coś na kształt przyjaźni- nazywana miłością. De facto miłość zdarza się rzadko. Większość związków jest pusta i wypalona.

Faceci ślinią się w klubach go go, albo chodzą do agencji, a ich znudzone żony albo zajmują się dziećmi (i czują się przez to "porządnymi" kobietami) albo sobie fundują mniej lub bardziej beznadziejne skoki w bok.

Ciesz się, że udało ci się uniknąć takiego losu. Tu nie ma się nad czym rozczulać, ani do czego wzdychać. Zdrada zawsze oznacza, że coś jest w związku nie tak. Na zewnątrz można zachowywać te pozory szczęśliwej, zgodnej pary, ale jeśli się w środku coś sypie, to zawsze się kończy tak samo. I nieważne kto pierwszy zachował się nielojalnie. To jest najmniej istotne.

Ciesz się i nie użalaj nad sobą, nie wmawiaj sobie jaki jesteś poszkodowany przez los. Los właśnie dał ci najlepszy prezent- wolność i doświadczenie. A na samotność, czy może raczej potrzebę ulokowania w kimś uczuć jeszcze przyjdzie czas. Good luck.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 28-10-2011 23:22 ]

Maw2be - przeczytaj i naucz się na pamięć. wie co mówi.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-10-28 23:25:54 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-10-28 23:23:30, Dwunasty napisał(a):
Gal, ale się rozpisałaś...
A knajpie już ochronę zapewniłaś?

Wszelkie informacje na jakim etapie jestem, znajdziesz na prywatnym forum Haila;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,