Str 56 z 57 |
|
---|---|
kik1976 | Post #1 Ocena: 0 2011-03-02 21:39:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
wlasnei koran. pofatygowalam sie przeczytac i nie bylam zachwycna tym co tam wyczytalam, tzn wg mojego europejskeigo wyzwolonego myslnia. mezczyzna jest jakby ponad prawem, moze decydowac za kobiete. mowa oczywiscie o tych co scisle przestrzegaja koranu.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
pastele | Post #2 Ocena: 0 2011-03-02 21:44:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-01-2011 Skąd: stratford |
Cytat: 2011-03-02 20:58:02, Fisolka napisał(a): Moj maz jest Polakiem, dzieci wychowuje w polskiej tradycji...chociaz nie latwo wygrac z angielskimi tradycjami po paru ladnych latach ![]() Moja przyjaciolka jest arabka z Iraku i bardzo roznimy sie sposobem postrzegania swiata, tradycji i religi. Ale to nie jest powod zeby nie nawidzic wszystkiego co inne!!! ![]() Przyjaznimy sie od 6 lat i bardzo cenie sobie ta znajomosc chociaz nie zgadzam sie z jej swiatopogladem... Caly sekret to umiec szanowac wybory innych Hail!!!:-W |
Fisolka | Post #3 Ocena: 0 2011-03-02 22:11:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Zakladam Pastele ,ze nie masz dzieci, ktore zmienily kraj zamieszkania w wieku 8-9 lat i do wieku pelnoletnosci wychowywaly sie poza Polska...bo inaczej nie trudno byloby zrozumiec!
Rozumiem,ze jestes poza tym ekspertem od cudzych przyjazni! W jakich jeszcze sprawach jestes ekspertem??? ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|
_niunia_ | Post #4 Ocena: 0 2011-03-02 22:13:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-02-2011 Skąd: Wolverhampton |
a ja się pytam dlaczego to jest "problem" dla polaków jesli to POLKA się spotyka z "innym" ale co jak POLAK bzyka lub spotyka się z "inną" ??? no właśnie nic !!! tylko polki sa wiecznie oceniane od razu dz..ki i wogóle, ja tego nie ogarniam. A niech każdy się spotyka z kim chce a inni niech pilnują swojego tyłka
![]() Mam GG i nie zawaham się go użyć :D
|
Post #5 Ocena: 0 2011-03-02 22:29:25 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Sozannn | Post #6 Ocena: 0 2011-03-02 22:33:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-09-2010 Skąd: Liverpool |
Tak jak pisalam w kazdym kraju islamskim jest inaczej,sa muzulmanie praktykujacy i nie....i od tego wszystko zalezy watpie zeby z takim praktykujacym muzulmanem wierna katoliczka ulozyla sobie zycie. Takie rozwody o jakich ktos tam pisal sa napewno ale w krajach Afrykanskich albo arabskich... bo nie powiesz mi ze arab ,turek, kurd czy jeszcze ktos inny to to samo...kazdy z nich ma inna tradycje , inne podejscie do religii....wszstko tez zalezy od rodziny w jakiej sie wychowal...islam jest bardzo szeroka i trudna religia....nie czytalam koranu i moja facet tez nie zna dokladnie i nie jest praktykujacym muslim, nie modli sie 5 razy dziennie , nie przestrzega ramadanu.
Nie bronie tez zadnego muslima PASTELE i nie pisze zadnych wypocin wszystko to znam z wlasnego doswiadczenia i zycia. Mam swoje powody dla ktorych wlasnie wybralam takiego czlowieka i jestem z tego dumna. NIgdy nie mialam zadnych problemu dotyczacych religi albo tradycji zawsze kazdy ma to co chce i robi jak chce oczywiscie do pewnego stopnia haha ![]() ![]() |
kolezanka_szkla | Post #7 Ocena: 0 2011-03-02 22:38:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Hail... Troche islamem zapachnialo w tym cytacie, nie?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Fisolka | Post #8 Ocena: 0 2011-03-02 22:38:54 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-03-02 22:29:25, Hail_Eris napisał(a): Cytat: 2011-03-02 22:13:53, _niunia_ napisał(a): a ja się pytam dlaczego to jest "problem" dla polaków jesli to POLKA się spotyka z "innym" ale co jak POLAK bzyka lub spotyka się z "inną" ??? no właśnie nic !!! tylko polki sa wiecznie oceniane od razu dz..ki i wogóle, ja tego nie ogarniam. A niech każdy się spotyka z kim chce a inni niech pilnują swojego tyłka ![]() Stare powiedzenie??? W zyciu niczego takiego nie slyszalam! Czyzby wymyslone na potrzeby tej dyskusji... ![]() Jest takie stare powiedzenie. Wcale nie twierdzę, ze pasuje do tej dyskusji. Coś w nim jednak jest. "Jak facet zdradza, to jakby pluć z domu na ulicę. Jak kobieta - to jakby obcy z ulicy pluli do wnetrza domu." Ot tak - przypomiało mi się. ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|
Fisolka | Post #9 Ocena: 0 2011-03-02 22:40:37 (14 lat temu) |
Stare powiedzenie???
W zyciu niczego takiego nie slyszalam! Czyzby wymyslone na potrzeby tej dyskusji... ![]() cos mi sie cytat nie udal ![]() ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|
littleflower | Post #10 Ocena: 0 2011-03-02 23:21:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Czytalam Koran, i nigdzie nie bylo o tym by rozwod mozna bylo wziasc przez podpalenie i oblanie benzyna;
Czytalam ksiazke o dziewczynie ktora wujek tak potraktowal ale to bylo za to ze dziewczyna zawszla w ciaze z chlopakiem- sasiadem nie bedac z nim po slubie, Ten rodzaj kary to taczej kara honorowa, i tradycji danego kraju czy klanu- a nie religii, choc religia tez ma duzy wplyw na tradycje i wychowanie. Koran tez mozna roznie eozumiec- to od nas zalezy ktora interpretacje wybierzemy polecam poczytac Kobieta w islamie, na wikipedia "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|