MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zony, narzeczone, dziewczyny kurdow irackich pytanie do Was

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 45 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

Str 45 z 57

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

polskismak

Post #1 Ocena: 0

2011-01-23 17:56:03 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

ragazza moim zdaniem podziałna narodowosci jest nietrafiony zwyczajnie jakiś odsetek mężów jest dalekich od ideału bez względu na narodowość czy kulture . To samo pewnie dotyczy żon.
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

midian25

Post #2 Ocena: 0

2011-01-23 18:09:55 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-23 17:21:13, ragazza napisał(a):
Cytat:

2011-01-23 15:58:01, midian25 napisał(a):
Powiedzcie mi jak to się dzieje,że bedąc w związku z muzułmaninem kobiety godzą się na wszystko-ślub w obrządku muzułmańskim, wychowanie dziecka w wierze muzułmańskiej...
Nie chcę wiedzieć jak to życie wygląda po ślubie,skoro już przed kobieta nie ma nic do powiedzenia odnośnie najistotniejszych kwestii w życiu.
Nie słyszałam jeszcze o muslimie,który zrezygnowałby ze swojego wyznania,wziął ślub w obrządku katolickim i wychowywał dzieci w tejże wierze,zaczął jadać wieprzowinę i takie tam.
Zaraz usłyszę,że życie razem to kompromis-owszem,gdy obie strony do niego dążą i są gotowe zrezygnować z czegoś dla dobra drugiej osoby.Nestety,związek Polki z Kurdem, Arabem czy innym muzułmaninem opiera się tylko i wyłącznie na jej ubezwłasnowolnieniu i to za jej przyzwoleniem.I nie da się tego nazwać kompromisem,bo kobieta rezygnuje z wszystkiego a w zamian zyskuje wątpliwą przyjemność obcowania z inną kulturą. Kobieta według koranu nie ma żadnych praw,musi być posłuszna swojemu mężowi we wszystkim,można ją bić...
Ja miałabym świadomie wybrać taki los?
Nie, dziękuję.

A ja znam dwoch ex-muslimow, ktorzy zrezygnowali z islamu na rzecz kosciola ewangelicko-augsburskiego, jeden z nich jest nawet pastorem, obydwaj mieszkaja w Berlinie i obydwaj maja zony Polki. Jakos nie zauwazylam, zeby te kobiety (juz po kilkunastu latach malzenstwa) byly nieszczesliwe. Dzieci maja polskie imiona, chodza do kosciola, zony nie chodza pozawijane, pracuja - jedna w restauracji, druga w przychodni. Wiec nie warto uogolniac, bo zdazaja sie wyjatki.

Nic dziwnego,że nie zauważyłaś,skoro męzowie przeszli do kościoła katolicko-augsburskiego.
Pozatym,skoro ktoś decyduje się na założenie wątku na publicznym forum,powinien być przygotowany na to,że ludzie będą wścibiać nosy,że będą zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy danego tematu.
Niestety,temat jest kontrowersyjny,każdy ma prawo wyrazić własne zdanie,bo forum jest publiczne.Pozatym od jakiegoś czasu Autorka sama dolewa oliwy do ognia i podsyca dyskusję.Wczoraj żegnała się z tematem,dziś wraca i cytuje przemowy swojego męża,jak to kurdowie odbierają partnerom najpiękniejsze polki.Czy to moja wina,że kobieta ma coś z masochistki?
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

gosha74

Post #3 Ocena: 0

2011-01-23 18:24:15 (14 lat temu)

gosha74

Kobieta

Z nami od: 17-02-2009

przeczytalam wszystko 8-) teraz musze do toalety...

p.s nie ma kosiola katolicko - augsbuskiego :-o
nie bądź gnidą poczuj freedom :)

Do góry stronyOffline

LekarzDrzew

Post #4 Ocena: 0

2011-01-23 18:34:45 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Jakos mam wrazenie ze autorka zaczela byc bardziej bojowa gdy pojawily sie komentarze osob na tle pochodzenia jej partnera. Inni zaczeli oliwy dolewac do ognia pierwsi.Wiec sie nie dziwie.Zacznie bic ja kijem za tydzien czy rok ?Czwarta zone kiedy wezmie ?No bo z Koranu i The Sun wynika ze musialby to robic od pierwszego dnia.Zazdroszcze muzulmana w Uk ze maja po kilka zon .Cyba ze tych iles milionow to farbowane lisy nie kapujace Koranu przeciwnie do czytelnikow forum..

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-01-23 18:47:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-01-23 18:50:58 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

"ragazza moim zdaniem podziałna narodowosci jest nietrafiony zwyczajnie jakiś odsetek mężów jest dalekich od ideału bez względu na narodowość czy kulture . To samo pewnie dotyczy żon."

Ja chcialam tylko tak przez chwilke sobie cos skrobnac: jakiego mamy meza nie zalezy od nikogo innego, tylko od nas. Ja tam nie narzekam. Pelna kultura i erudycja. Po prostu przed slubem mialam oczy otwarte i nie obiecywalam sobie, ze po slubie go zmienie.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-01-23 19:05:01 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-01-23 19:11:44 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-01-23 18:50:58, kolezanka_szklanka napisał(a):
mialam oczy otwarte

no widzisz, a kobiety tak mają że przed, a nawet w trakcie, to oczy zamykają i jak to mówią, świata nie widzą.
Ale to nic,
a sa takie akrobatki co kolanami uszy zatykają wtedy to już nic nie dociera :-]:-]
Więc co tu mówić o rozsądku w miłości :-]

Cytat:

2011-01-23 18:24:15, gosha74 napisał(a):
przeczytalam wszystko 8-) teraz musze do toalety...

:-o podać smekte czy węgiel? może papier wystarczy?? :-]:-]:-]
Hm, mam nadzieje ze nie dopadła cię grypa kurde żołądkowa od czytania tego, da się to czytać w ogóle?? :-]:-]:-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

polskismak

Post #9 Ocena: 0

2011-01-23 19:15:27 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

krakt to co im za róznica czy kurd czy polak czy jeszcze inny skoro ani nie widzą ani nie słyszą w trakcie? chyba że chodzi o powonienie
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

LekarzDrzew

Post #10 Ocena: 0

2011-01-23 19:21:06 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Cytat:

2011-01-23 18:47:06, edzia78 napisał(a):
Przyjedzcie do Leeds ,lub Bradford i poobcujcie z tym towarzystwem troche to ci bardzo przychyli podejrzewam ,ze juz takiego zdania dobrego miec nie beda.Tych co w szkolach sie spotyka ,czy pracy to jest calkiem co innego wszyscy sa bardzo mili i uczynni:-]
Kolezanka pochodzi z West yorkshire tutaj takich par sie namnozylo sporo,i sporo juz ma to za soba tylko niektore teraz musza sie chowac przed swoja byla miloscia.
Podejrzewam ,ze Ci bardziej tolerancyjni malo co wiedza o tym zyciu. Widze jak ci panowie traktuja swoje zony i corki na ulicy,a co w domu???Wystarczy przejsc po ulicy i te panie nieatrakcyjne ktore tu byly wytykane maja takie wziecie ze to one moga wybierac:-].Taki "sniady":-D to na pstryka jakby jedna ,czy druga go chciala,ze tak powiem.
Ps.Znowu nie wytrzymalam i mnie ponioslo.:-D

Widzisz Edzia roznica polega na tym ze jak kiedys napisalem w innym podobnym topiku znam to z praktyki . moze nie bylem w Bradford .Bylem za to w Kurdystanie w czasie wojny i kilku innych muzulmanskich krajach gdzie wycieczki do Egiptu nie docieraja.Zyje.Nikt nie nazwal mnie niewiernym psem.Ale ulica w Bradford jest zapewne reprezentatywna.Nie czytam wycinkow z portali.

Do góry stronyOffline

Strona 45 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 44 | 45 | 46 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,