MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zony, narzeczone, dziewczyny kurdow irackich pytanie do Was

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 43 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

Str 43 z 57

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-01-23 15:33:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-01-23 15:35:00 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #3 Ocena: 0

2011-01-23 15:37:03 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

BasieńkaG brawo:))) popieram

Do góry stronyOffline

midian25

Post #4 Ocena: 0

2011-01-23 15:58:01 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Powiedzcie mi jak to się dzieje,że bedąc w związku z muzułmaninem kobiety godzą się na wszystko-ślub w obrządku muzułmańskim, wychowanie dziecka w wierze muzułmańskiej...
Nie chcę wiedzieć jak to życie wygląda po ślubie,skoro już przed kobieta nie ma nic do powiedzenia odnośnie najistotniejszych kwestii w życiu.
Nie słyszałam jeszcze o muslimie,który zrezygnowałby ze swojego wyznania,wziął ślub w obrządku katolickim i wychowywał dzieci w tejże wierze,zaczął jadać wieprzowinę i takie tam.
Zaraz usłyszę,że życie razem to kompromis-owszem,gdy obie strony do niego dążą i są gotowe zrezygnować z czegoś dla dobra drugiej osoby.Nestety,związek Polki z Kurdem, Arabem czy innym muzułmaninem opiera się tylko i wyłącznie na jej ubezwłasnowolnieniu i to za jej przyzwoleniem.I nie da się tego nazwać kompromisem,bo kobieta rezygnuje z wszystkiego a w zamian zyskuje wątpliwą przyjemność obcowania z inną kulturą. Kobieta według koranu nie ma żadnych praw,musi być posłuszna swojemu mężowi we wszystkim,można ją bić...
Ja miałabym świadomie wybrać taki los?
Nie, dziękuję.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #5 Ocena: 0

2011-01-23 16:09:46 (14 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Zdaje się, że muzułmanom nie wolno porzucić wiary? Ale też mnie zastanawia dlaczego dziewczyny tak łatwo godzą się na przyjęcie nowej wiary, zwyczajów, nadają dzieciom obce imiona, ale w drugą stronę jakoś to słabiej działa? Najlepszy przykład to moja koleżanka: ma dziecko z muzułmaninem, on nie chce jej pieniędzy dawać, bo "masz przecież benefity na dziecko", ale jak chciała dać dziecku polskie imię to awantura była potężna, bo dziecko musi nosić imię po nim, bo taka tradycja. A ta głupia się zgodziła... Co tam, że nie może na niego liczyć, że nie chce zaopiekować się dzieciakiem chociaż ma wolny dzień, a ona musi do pracy.. Imię ma po tatusiu i to jest najważniejsze.
Dziewczyny jakoś łatwo godzą się na ich wymagania, bo "u nich tak jest". A dlaczego oni nie biorą pod uwagę, że u nas jest inaczej, że są w Europie? Niestety, w większości mieszanych związków takie dziwne zjawisko zaobserwowałam.

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #6 Ocena: 0

2011-01-23 16:12:22 (14 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Tak jestem najgorsza bo napisalam prawde. Macie racje najlepiej zmienie obywatelstwo, wyprowadze sie do Iraku albo innego egzotycznego kraju, przejde na islam, jak bedzie trzeba to pomieszkam sobie w jaskini a nawet pochodze w przescieradle, ale najpierw razem ze swoim mezem okradniemy UK wyzerujemy od Was Wasze wszystkie podatki a Wy co najwyzej bedziecie mogli poplakac sobie na forum bo i tak nikt nam tego nie udowodni8-)

Myslcie sobie co chcecie, piszcie bajki, obrazajcie mnie itp. ja i tak juz nie bede tego czytac bo mam ciekawsze rzeczy do roboty.
Nie Wiem co mnie podkusilo zeby pytac i dyskutowac z ludzmi ktorzy nie potrafia tolerowac wyboru innych. Juz nie jedna madra osoba mowila zebym dala sobie spokoj i naprawde zaluje ze tego nie zrobilam.

Nie kieruje tego do Wszystkich bo Wiem ze byly tu takze osoby uprzejme, tolerancyjne i wypowiadajace sie bez zlosliwosci, ale niestety Ci zazdrosnicy zrobili wielkie wysypisko obelg i bzdur z naszej rozmowy.

A tak na marginesie Wy sobie tu oceniacie innych siedzac calymi dniami przed komputerem a Wasze dzieci co w tym czasie wyprawiaja:
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/36/31204/Polak
a ktos tu pisal ze zal mu mojego dziecka...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

polskismak

Post #7 Ocena: 0

2011-01-23 16:14:11 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

midian25 są rozne zboczenia , jedne wolą kobiety , jedni facetów , inne z kolei muzułmanów a jeszcze inne "polaczków" Jest to sprawa indywidualna każdy ponosi konsekwencje swoich wyborów . W jagorszej sytuacji pozostają dzieci bo one konsekwencje za rodziców muszą ponosić .
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2011-01-23 16:19:19 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #9 Ocena: 0

2011-01-23 16:30:09 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

kobiety w islamie

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #10 Ocena: 0

2011-01-23 16:32:07 (14 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

to sobie poczytalam dopiero

Do góry stronyOffline

Strona 43 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,