MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zony, narzeczone, dziewczyny kurdow irackich pytanie do Was

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

Str 26 z 57

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

polskismak

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 16:28:20 (14 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

galadriel kiedyś trzeba było mieć prababkę ożenioną z księciem a teraz starczy płacić podatki w uk
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

christof111

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 16:29:43 (14 lat temu)

christof111

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2010

hahaha dobre ale sie usmiałem!!!!!!!1

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 16:32:09 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-22 14:16:59, ikaa23 napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 14:02:54, MrCiapek napisał(a):
Pomine caly fragment odnosnie jej zycia prywatnego,z kim zyje i jak bo to jest jej prywatna sprawa.Zastanawia mnie natomiast aspekt finansowy ,jak rozumiem on nie pracuje i ona go utrzymuje,z benefitow na ktore place ja i tysiace innych,a wytlumaczeniem jest ze on tu przebywa nielegalnie i nie moze pracowac:-o calosc dla mnie wyglada jak stek bzdur,a niby z czego sie utrzymywal jak przyjechal do UK ?Musial miec przeciez jakies dochody,to teraz po tym jak ja poznal juz ich nie ma?Ile lat tu juz siedzi nie doczytalem,ale cala sprawa troche mi smierdzi.
Nie dziwie sie podejzliwosci UK Border Agency.Takie sprawy nie pojawiaja sie ot tak sobie w ciagu tygodnia,ciagna sie latami,i tu by sie wszystko zgadzalo (2 lata sa razem)dopuki nie zaczely sie klopoty z asylum wszystko bylo w pozadku mial z czego zyc itd,a kiedy przyszly odmowy asylum z HO,pojawila sie wielka milosc,dzidzius,i cala historia jaki to on jest biedny i nieszczesliwy a okrutny system chce go skrzywdzic deportujac
W calej tej sprawie zal mi dziecka bo mamie i tacie nie wspolczuje ani troche

kolejna ciekawa wyssana z palca historia nie na temat...
gratuluje autorowi umiejetnosci czytania ze zrozumieniem;-)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ikaa23</i> 22-01-2011 14:23 ]

Jestes na urlopie macierzyskim, nie aplikowalas o benefity?Nie wierze.

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 16:36:14 (14 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Cytat:

2011-01-22 16:18:27, MrCiapek napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 16:08:46, ikaa23 napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 15:46:25, MrCiapek napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 15:28:28, polskismak napisał(a):
co za róznica czy region czy kraina , moim zdaniem mąż autorki tematu ma takie samo prawo o ile nie większe NIŻ MY z powodu przekichanej historii za sprawą brytyjczyków zresztą w głownej mierze , aby szukać lepszego życia w UK .

:-|jesli moge zapytac,a dlaczego to niby on ma wieksze prawo?
czy my z powodu przekichanej historii mam zajac Lwow?
Ekonomia steruje swiatem,i z tego powodu pytam,jesli z moich pieniedzy jako podatnika pokrywane sa wydatki zwiazane z ;walka o demokracje;w jego kraju ,zeby jemu zylo sie tam lepiej i bezpiecznie to dlaczego mam zgodzic sie na utrzymywanie(BENEFITY) jego i jego rodziny tu w UK ,czy nie powinien walczyc o ten dobrobyt u siebie kozystajac z naszej(UK)pomocy,bo tak mi sie wydaje ze po otrzymaniu tego azylu to bedzie jeszcze jedna rodzina darmozjadow do ktorych trzeba doplacac.

Ale wcale sie godzic nie musisz wracaj do Polski jak Ci sie cos nie podoba i tam plac podatki. Za kogo Ty sie tutaj uwazasz bo UK to tak samo nie Twoj kraj jak i innych darmozjadow ktorych sporo anglikow utrzymuje.
Ja tez place podatki na benefity ktore dostanie taki polaczek i wszystko przepije ale takie ustawy wiec trzeba sie dostosowac.

Alez nie wyganiaj nas ,pracujacych i placacych podatki,jak nas wygonisz z UK,to z kad wezma sie pieniadze na benefity dla ciebie ,twojego leniwego meza,i jeszcze wiecej dzieci ktore bedziesz bezmylsnie miala a ktorych nie jestes w stanie utrzymac:-Y

naucz sie czytac my ani z benefitow nie zyjemy ani tez moj maz nie jest leniem, wystarczy sie na czyms znac i mowic po angielsku zeby sobie poradzic... nikt z naszej rodziny nie potrzebuje Twoich ochlapow wiec licz sie ze slowami...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 16:36:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MrCiapek

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 16:38:19 (14 lat temu)

MrCiapek

Mężczyzna

Z nami od: 05-08-2010

ALLABAMA,czytajac jej posty odnioslem wrazenie ze powodem dla ktorego dopiero teraz tak rozpaczliwie szuka wyjscia z sytuacji jest to,ze siedzi na benefitach jako ;single mother,tak wiec kombinuje bo single parent nie jest,maz prawdopodobnie ma jakies dochody oczywiscie lewe,i cala sprawa jest obliczona zeby najeb....c panstwo na kase,nawet mysle ze byla juz u adwokata i radzila sie w kilku miejscach ,a jedynym powodem dla ktorego zalozyla ten temat jest to ze szuka jakiegos;dirty trick,jak to sie mowi zeby zalatwic,ma nadzieje na znalezienie jakiejs luki w przepiach o ktorej ludzie moga wiedziec.Dlatego uwazam ze w przyszlosci bedzie kombinowac i zebrac o benefity,no wiesz ;easy money

Do góry stronyOffline

midian25

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 16:38:23 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-01-22 11:29:01, ikaa23 napisał(a):
Kurdowie nie moga pracowac ale radza sobie lepiej i to oni utrzymuja rodzine bo to jest ich obowiazek

A mówi się że polak potrafi...
Co do ich zaradności-za niewielką opłatą "pomogą" doładować prąd na dowolną kwotę...radzą sobie chłopcy;-)
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #8 Ocena: 0

2011-01-22 16:43:06 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-22 16:36:14, ikaa23 napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 16:18:27, MrCiapek napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 16:08:46, ikaa23 napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 15:46:25, MrCiapek napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 15:28:28, polskismak napisał(a):
co za róznica czy region czy kraina , moim zdaniem mąż autorki tematu ma takie samo prawo o ile nie większe NIŻ MY z powodu przekichanej historii za sprawą brytyjczyków zresztą w głownej mierze , aby szukać lepszego życia w UK .

:-|jesli moge zapytac,a dlaczego to niby on ma wieksze prawo?
czy my z powodu przekichanej historii mam zajac Lwow?
Ekonomia steruje swiatem,i z tego powodu pytam,jesli z moich pieniedzy jako podatnika pokrywane sa wydatki zwiazane z ;walka o demokracje;w jego kraju ,zeby jemu zylo sie tam lepiej i bezpiecznie to dlaczego mam zgodzic sie na utrzymywanie(BENEFITY) jego i jego rodziny tu w UK ,czy nie powinien walczyc o ten dobrobyt u siebie kozystajac z naszej(UK)pomocy,bo tak mi sie wydaje ze po otrzymaniu tego azylu to bedzie jeszcze jedna rodzina darmozjadow do ktorych trzeba doplacac.

Ale wcale sie godzic nie musisz wracaj do Polski jak Ci sie cos nie podoba i tam plac podatki. Za kogo Ty sie tutaj uwazasz bo UK to tak samo nie Twoj kraj jak i innych darmozjadow ktorych sporo anglikow utrzymuje.
Ja tez place podatki na benefity ktore dostanie taki polaczek i wszystko przepije ale takie ustawy wiec trzeba sie dostosowac.

Alez nie wyganiaj nas ,pracujacych i placacych podatki,jak nas wygonisz z UK,to z kad wezma sie pieniadze na benefity dla ciebie ,twojego leniwego meza,i jeszcze wiecej dzieci ktore bedziesz bezmylsnie miala a ktorych nie jestes w stanie utrzymac:-Y

naucz sie czytac my ani z benefitow nie zyjemy ani tez moj maz nie jest leniem, wystarczy sie na czyms znac i mowic po angielsku zeby sobie poradzic... nikt z naszej rodziny nie potrzebuje Twoich ochlapow wiec licz sie ze slowami...

Nie masz podstawowych benefitow?Child Benefit, Child Tax Credit?Podalas , ze masz partnera?Zyjesz z 124f tygodniowo zasilku macierzynskiego?Przeciez twoje dziecko, sadzac po zdjeciu, ktore szybko usunelas, jak wspomnialam, ze twoj sasiad moze to czytac...ma juz okolo pol roku.Co po macierzynskim?Wrocisz do pracy, czy zajmiesz sie dzieckiem w domu i bedziecie zyc z tego, co nielegalnie zarabia, jesli w ogole zarabia twoj maz-nie maz, bo slubu cywilnego nie macie przeciez?
Tutaj kazdy pracuje a rodziny korzystaja z przynajmniej podstawowych zasilkow.Tylko nie wy?

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #9 Ocena: 0

2011-01-22 16:48:09 (14 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Nie ma sie w sumie co dziwic, ze obrazacie innych. Czujecie sie gorsi bo "Wasze" kobiety Polki od Was uciekaja. A dlaczego kobiety z innych narodowosci nie chca za mezow Polakow? Odpowiedz jest prosta bo ich faceci sa lepsi. Moze zamiast wypisywac glupoty zastanowcie sie co powinniscie w sobie zmienic, zeby te dziewczyny zatrzymac a nie odpychac jeszcze bardziej od siebie.
Np. Ja jak widze takiego ze sztucznie napompowanymi miesniami po solarce (bo sniady chcialby byc) z piwem w rece i k... jako przecinek to nie wiem czy sie smiac czy plakac.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

LekarzDrzew

Post #10 Ocena: 0

2011-01-22 16:48:34 (14 lat temu)

LekarzDrzew

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2009

Babka pisze sensownie z kultura jaka jest mozliwosc by dziecko mialo ojca jej jest dobrze a wiekszosc ma problem z benefitami .

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,