MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zony, narzeczone, dziewczyny kurdow irackich pytanie do Was

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

Str 19 z 57

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ikaa23

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 12:06:27 (15 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Cytat:

2011-01-22 11:46:30, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 11:29:01, ikaa23 napisał(a):
ja nie mam zamiaru dyskutowac bo to smieszne. Pytanie kierowalam do osob w podobnej sytuacji, doswiadczonych, obeznanych a nie zacofanych przeciwnych mojemu zwiazkowi, wymyslajacymi sobie jakies bajeczki, wpychajacych nos w moj portfel, ktory Eliza jest tylko i wylacznie moja sprawa a glowa naszej rodziny nie jest polaczkiem pijaczkiem ktory pracuje w fabryce za najnizsza krajowa i nie wie jak powiedziec dzien dobry po angielsku albo co gorsza siedzi na bezrobotnym i wyciaga od zony benefity na alkohol a pozniej ta biedna kobieta nie ma co do garnka wlozyc. To jest normalne tak? Kurdowie nie moga pracowac ale radza sobie lepiej i to oni utrzymuja rodzine bo to jest ich obowiazek w przeciwienstwie do wielu patologicznych polskich rodzin gdzie maja papiery, paszporty czyli szerokie pole do popisu ale nie... to kobieta pracuje a on siedzi z piwskiem w podartych spodniach przed telewizorem, traktuje zone jak sprzataczke i jeszcze podaj to podaj tamto bo jak nie to w morde a sam nawet gwozdza wbic nie potrafi a co dopiero myslec jak tu pieniadze zarobic no i oczywiscie co drugie slowo to na k... bo ze wsi pochodzi i w stodole mieszkal z krowami i swiniami a teraz taki czlowiek swiatowy jak do Polski leci 8-)...

No, tak, forumowicze lecą stereotypami o Kurdach. Ty lecisz stereotypami o "Polaczkach". Też jesteś Polką. A skoro już tak sobie tu różne stereotypy opisujemy, to jaki jest stereotyp Polki za granicą?

Przykro mi to napisac ale o Polakach jest to prawda. Oczywiscie nie o wszystkich bo sa wyjatki i tez sa naprawde wartosciowi ludzie ale takich to ze swieca szukac.
A stereotyp Polki za granica?
Ladne, mile, madre, pracowite, czyste dziewczyny, tylko czesto troszke glupiutkie... dlaczego?
Bo marnuja sie przy tych pijusach niestety :-?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Mieszko

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 12:07:39 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-01-22 11:47:34, kolezanka_szklanka napisał(a):

Mieszko - jaki? Bo ja nie wiem. Naprawde. Nie klamie...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>kolezanka_szklanka</i> 22-01-2011 11:48 ]

Też się zastanawiam. Bo jakby tak czytać fora emigracyjne i o emigrantach to tak nie fajnie to wygląda.

No, ale tak jak napisałam: forumowicze z poczuciem wyższości zaprezentowali swoje opinie o Kurdach, autorka wątku również z poczuciem wyższości zaprezentowała swój pogląd na Polaków. I obydwie strony pławią się we wspaniałym uczuciu bycia lepszym i mądrzejszym od oponenta.
Żeby nie było: nie wszyscy forumowicze w tym wątku wypowiadali się negatywnie o takich związkach i nie wszyscy przeliczali pieniądze autorki. Tak więc uwaga o poczuciu bycia lepszym i mądrzejszym tych osób nie dotyczy.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 12:09:46 (15 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-01-22 12:01:30, iizzoo napisał(a):
z tego co piszesz to ty masz jakis kompleks wyzszosci bo z miasta? zapytaj sie lepiej rodzicow skad pochodza!!! ....

A Ty potrafisz dyskutowac, czy tylko pyskowac i obrazac?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 12:20:16 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Cytat:

2011-01-22 12:06:27, ikaa23 napisał(a):

Przykro mi to napisac ale o Polakach jest to prawda. Oczywiscie nie o wszystkich bo sa wyjatki i tez sa naprawde wartosciowi ludzie ale takich to ze swieca szukac.
Ladne, mile, madre, pracowite, czyste dziewczyny, tylko czesto troszke glupiutkie... dlaczego?

Kurdowie nie piją, nie są brudasami, nie są leniwi?

U mnie w pracy jest ich trochę - nie da się przejść obok niektórych, tak śmierdzą.

Moja koleżanka miała męża właśnie Kurda - z pracą tak sobie, dołożyć się do rachunków domowych - zapomnij, za to miało być ugotowane, poprane i posprzątane, bo on - mężczyzna nie od tego jest. A ona zapitalała na dwa etaty. Dzięki Bogu zmądrzała i rozwiodła się.

Tak samo uogólniasz jak niektórzy forumowicze.

[ Ostatnio edytowany przez: Mieszko 22-01-2011 12:21 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 12:29:03 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 12:39:14 (15 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

Cytat:

2011-01-22 12:20:16, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2011-01-22 12:06:27, ikaa23 napisał(a):

Kurdowie nie piją, nie są brudasami, nie są leniwi?

U mnie w pracy jest ich trochę - nie da się przejść obok niektórych, tak śmierdzą.

Moja koleżanka miała męża właśnie Kurda - z pracą tak sobie, dołożyć się do rachunków domowych - zapomnij, za to miało być ugotowane, poprane i posprzątane, bo on - mężczyzna nie od tego jest. A ona zapitalała na dwa etaty. Dzięki Bogu zmądrzała i rozwiodła się.

Tak samo uogólniasz jak niektórzy forumowicze.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Mieszko</i> 22-01-2011 12:21 ]

czyli jaki z tego moral? Nie ma co wkladac ludzi do jednego worka... Sa polacy brudasy i pijusy, sa tez kurdowie ktorzy smierdza w pracy...Sa Polacy wartosciowi i normalni i tak samo Kurdowie. Zlo jest zlem i bez roznicy kto skad pochodzi i kto w jaskini mieszkal a kto w stodole. Po co wiec obrazacie czlowieka nie znajac go?

a bo znajomy, znajomej mojego znajomego to... a Polak to... a Kurd tamto ...a Polka tez swieta nie jest... Gdyby wszyscy sluchali tego to nikt by nie zakladal rodziny bo za duze ryzyko:-(...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 12:39:26 (15 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

A ja tak sobie mysle, ze gdyby polscy koledzy byli zawsze tak usmiechnieci, kulturalni i sympatyczni - moze by kolezanki tak nie ciagnely do kolegow z innych kregow kulturowych?

Poza tym ja nie zauwazylam, aby angielskie kolezanki inaczej reagowaly... Ja pracuje z jednym chlopakiem z Pakistanu. Przesympatyczny, mily i kulturalny. Moje ANGIELSKIE kolezanki poszlyby z nim na kazde skinienie palca.

Temat stary jak to forum. Kazdy jest kowalem swojego losu i robi co uwaza za stosowne.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

polskismak

Post #8 Ocena: 0

2011-01-22 12:44:03 (15 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

kolezanka szklanka i ty brutusko przeciwko nam ?
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2011-01-22 12:47:38 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mieszko

Post #10 Ocena: 0

2011-01-22 12:48:04 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Cytat:

2011-01-22 12:39:14, ikaa23 napisał(a):

czyli jaki z tego moral? Nie ma co wkladac ludzi do jednego worka... Sa polacy brudasy i pijusy, sa tez kurdowie ktorzy smierdza w pracy...Sa Polacy wartosciowi i normalni i tak samo Kurdowie. Zlo jest zlem i bez roznicy kto skad pochodzi i kto w jaskini mieszkal a kto w stodole. Po co wiec obrazacie czlowieka nie znajac go?

Dokładnie o to mi chodzi. A niektórzy forumowicze to robią. Tak jak i ty.

[ Ostatnio edytowany przez: Mieszko 22-01-2011 12:51 ]

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,