MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zony, narzeczone, dziewczyny kurdow irackich pytanie do Was

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

Str 18 z 57

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

polskismak

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 10:14:52 (15 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Z nami od: 05-01-2011

Cytat:

2011-01-22 10:06:58, agusia30 napisał(a):
ja tez znam przypadek. otoz moja przyjaciolka tez byla z kurdem, byla bo juz od 4m-cy jest w polsce z synkiem.
cala milosc zgasla jak tylko chloptas otrzymal paszport, nic dodac nic ujac. powiem tylko, ze po tym pokazal prawdziwe oblicze :(

z kolei moja koleżanka była z Polakiem , była bo od roku jest w Polsce , cała miłość prysła gdy chłoptas poznał młodszą , nic dodać nic ująć. powiem tylko że po tym pokazał prawdziwe oblicze
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

ChrisCov

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 10:25:13 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2011-01-22 09:36:45, stanislawski napisał(a):
I w drugą strone też. Z Angielkami też jest cool. I jak szybko, i dużo nie trzeba z nich sciagać w piątkową noc.

Od niektórych nie trzeba wcale, moi koledzy mogliby naprawdę dużo opowiadać.
Cytat:

2011-01-22 10:06:58, agusia30 napisał(a):
ja tez znam przypadek. otoz moja przyjaciolka tez byla z kurdem, byla bo juz od 4m-cy jest w polsce z synkiem.
cala milosc zgasla jak tylko chloptas otrzymal paszport, nic dodac nic ujac. powiem tylko, ze po tym pokazal prawdziwe oblicze :(

Tylko jedną? Ja znam takich kobiet ok. 10, bo w Coventry jest totalne "zakurdzenie" ;-)
Najlepszym przykładem jest pani z dwójką dzieci, każde z innym tatusiem, a pierwsze urodzone w wieku 15 lat. Ojciec 2-giego dziecka (Polak) utrzymywał ją, jej dziecko i ich wspólne przez kilka lat, ale mu się znudziło. Pracował facet po kilkanaście godzin dziennie, 6 dni w tygodniu, a ona zaczęła z Polski ściągać całą rodzinę i zrobiła mu z domu hotel, mimo, że na utrzymanie rodziny nie dawała zupełnie nic (no jakieś tam child benefity może). Po mieszkaniu przez jakieś 2 lata z ponad 10-ma osobami w domu (facet nie miał nawet gdzie usiąść w salonie po przyjściu z pracy), znalazł sobie inną. Ja bym znalazł po maksymalnie 2 miesiącach... Natomiast bohaterka naszej powieści znalazła sobie Kurda i zrobiła z nim 3-cie dziecko. Tylko, że w tej kulturze bycie parówą jest mocno niemodne, a sponsorowanie całej rodziny musiało facetowi nie do końca pasować. Ma więc 3 dzieci, każde z innym, mieszka sama i żyje na benefitach. Ona do Polski nie wróci, bo tam ją państwo przecież nie utrzyma, a do takiego właśnie stylu życia jest przyzwyczajona. Czasami przekręci kogoś na kasę (jak mojego tatę, któremu nie oddała 200 funtów) i tak żyje. Z wykształceniem podstawowym (tego nie jestem nawet pewien) żadnej w miarę płatnej pracy nie znajdzie. Ciekawe co się by stało, gdyby nagle jej te benefity u***.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 22-01-2011 10:29 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 10:28:53 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ikaa23

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 11:29:01 (15 lat temu)

ikaa23

Kobieta

Z nami od: 21-01-2011

ja nie mam zamiaru dyskutowac bo to smieszne. Pytanie kierowalam do osob w podobnej sytuacji, doswiadczonych, obeznanych a nie zacofanych przeciwnych mojemu zwiazkowi, wymyslajacymi sobie jakies bajeczki, wpychajacych nos w moj portfel, ktory Eliza jest tylko i wylacznie moja sprawa a glowa naszej rodziny nie jest polaczkiem pijaczkiem ktory pracuje w fabryce za najnizsza krajowa i nie wie jak powiedziec dzien dobry po angielsku albo co gorsza siedzi na bezrobotnym i wyciaga od zony benefity na alkohol a pozniej ta biedna kobieta nie ma co do garnka wlozyc. To jest normalne tak? Kurdowie nie moga pracowac ale radza sobie lepiej i to oni utrzymuja rodzine bo to jest ich obowiazek w przeciwienstwie do wielu patologicznych polskich rodzin gdzie maja papiery, paszporty czyli szerokie pole do popisu ale nie... to kobieta pracuje a on siedzi z piwskiem w podartych spodniach przed telewizorem, traktuje zone jak sprzataczke i jeszcze podaj to podaj tamto bo jak nie to w morde a sam nawet gwozdza wbic nie potrafi a co dopiero myslec jak tu pieniadze zarobic no i oczywiscie co drugie slowo to na k... bo ze wsi pochodzi i w stodole mieszkal z krowami i swiniami a teraz taki czlowiek swiatowy jak do Polski leci 8-)...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

polskismak

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 11:38:51 (15 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

To nam koleżanka teraz pojechała , ale należało sie.
polskismak co uk Świeże wędliny prosto z Polski na Twoim angielskim stole , największy wybór , najlepsze ceny , dostawa do domu gratis. płatność przy dostawie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Mieszko

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 11:46:30 (15 lat temu)

Mieszko

Kobieta

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2011-01-22 11:29:01, ikaa23 napisał(a):
ja nie mam zamiaru dyskutowac bo to smieszne. Pytanie kierowalam do osob w podobnej sytuacji, doswiadczonych, obeznanych a nie zacofanych przeciwnych mojemu zwiazkowi, wymyslajacymi sobie jakies bajeczki, wpychajacych nos w moj portfel, ktory Eliza jest tylko i wylacznie moja sprawa a glowa naszej rodziny nie jest polaczkiem pijaczkiem ktory pracuje w fabryce za najnizsza krajowa i nie wie jak powiedziec dzien dobry po angielsku albo co gorsza siedzi na bezrobotnym i wyciaga od zony benefity na alkohol a pozniej ta biedna kobieta nie ma co do garnka wlozyc. To jest normalne tak? Kurdowie nie moga pracowac ale radza sobie lepiej i to oni utrzymuja rodzine bo to jest ich obowiazek w przeciwienstwie do wielu patologicznych polskich rodzin gdzie maja papiery, paszporty czyli szerokie pole do popisu ale nie... to kobieta pracuje a on siedzi z piwskiem w podartych spodniach przed telewizorem, traktuje zone jak sprzataczke i jeszcze podaj to podaj tamto bo jak nie to w morde a sam nawet gwozdza wbic nie potrafi a co dopiero myslec jak tu pieniadze zarobic no i oczywiscie co drugie slowo to na k... bo ze wsi pochodzi i w stodole mieszkal z krowami i swiniami a teraz taki czlowiek swiatowy jak do Polski leci 8-)...

No, tak, forumowicze lecą stereotypami o Kurdach. Ty lecisz stereotypami o "Polaczkach". Też jesteś Polką. A skoro już tak sobie tu różne stereotypy opisujemy, to jaki jest stereotyp Polki za granicą?

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 11:47:34 (15 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Nalezalo sie i to jeszcze jak! Doskonale wiecie, ze temat takich zwiazkow jest drazliwy. Ja ma wrazenie, ze niektorzy lubia dolewac oliwy do ognia.

Mieszko - jaki? Bo ja nie wiem. Naprawde. Nie klamie...

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 22-01-2011 11:48 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

polskismak

Post #8 Ocena: 0

2011-01-22 11:48:40 (15 lat temu)

polskismak

Mężczyzna

Mieszko że to ładne dziewczyny i pare jeszcze innych mniej istotnych opini

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #9 Ocena: 0

2011-01-22 11:49:34 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-01-22 12:01:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 57 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 55 | 56 | 57 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,