Str 11 z 57 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Nie_z_tej_bajki |
Post #1 Ocena: 0 2011-01-21 21:10:58 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Cytat:
2011-01-21 21:07:56, elizaglasgow napisał(a):
Slepa jestes, czy sobie krucjate akurat na mnie urzadzasz?Odkad sie pojawilam, lazisz za mna, jak pies za suka, krytykujesz, wciskasz mi w usta slow, ktorych nie powiedzialam!!!Od samego poczatku widzisz moje wypowiedzi.Taki dyzur sobie urzadzasz!Zobacz ile tutaj jest nieprzychylnych tej dziewczynie wypowiedzi, ty zauwazylas tylko moja?Tutaj sie pan zapytal, czy ona go utrzymuje?Naskoczylas na niego?Dlaczego nie powiedzialas mu, ze wtraca sie w nie swoje sprawy!?Znajdz sobie w koncu innego kozla ofiarnego!!!
Taaaa.... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Cos mi to przypomina ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Krak dal wreszcie jakies sensowne rozwiazanie. Moze autorka z tego by skorzystala? [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 21-01-2011 21:11 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
|
Mieszko |
Post #2 Ocena: 0 2011-01-21 21:16:06 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Cytat:
2011-01-21 21:05:02, krakn napisał(a):
Mieszko, że tak powiem poznałem te warunki życia. i zgadza się, dla mnie było to wielkim szokiem.
nie ważne,
kurcze, my (kiedyś też byłem z kobietą innowiercą pól arabką, sytuacja była analogiczna tyle że tym biednym to ja byłem hihihi) zrobiliśmy inaczej, najpierw we Francji założyliśmy firmę, potem bo ja się uparłem na polskę, przenieśliśmy ją do polski, w obydwu krajach było dużo łatwiej uzyskać prawo pobytu i pracy dla "przedsiębiorcy" może zrobić ten sam manewr tutaj...
Tak, ja wiem, że tak jest łatwiej. Ale wyobraź sobie taką sytuację: ktoś wjeżdża legalnie lub nie do jednego z krajów UE. Zostaje po wygaśnięciu wizy - jest już nielegalnie. Na azyl nie ma szans, na legalne przedłużenie pobytu też nie, bo aby to zrobić musiałby wrócić do swojego kraju po nową wizę - duża szansa, że przy wyjeździe dostanie pieczątkę w paszporcie, że przebywał nielegalnie. I już z nowej wizy nici. Tak więc taki ktoś zostaje nielegalnie - i już nic nie może zrobić.
Tutaj autorka i jej mąż nie zrobią takiego myku jak Ty i twoja partnerka - bo póki on jest nielegalny nie założy firmy na siebie, legalnie nie zrobi prawa jazdy, legalnie nie weźmie ślubu. W Polsce byłoby łatwiej, bo mogliby się pobrać. Tyle, że pan, póki jest tu nielegalnie, nie dostanie wizy do Polski.
moim zdaniem na początek trzeba zasięgnąć porady prawnika.
|

|
 |
|
elizaglasgow |
Post #3 Ocena: 0 2011-01-21 21:16:45 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 05-09-2009 Skąd: glasgow |
Cytat:
2011-01-21 21:10:58, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Cytat:
2011-01-21 21:07:56, elizaglasgow napisał(a):
Slepa jestes, czy sobie krucjate akurat na mnie urzadzasz?Odkad sie pojawilam, lazisz za mna, jak pies za suka, krytykujesz, wciskasz mi w usta slow, ktorych nie powiedzialam!!!Od samego poczatku widzisz moje wypowiedzi.Taki dyzur sobie urzadzasz!Zobacz ile tutaj jest nieprzychylnych tej dziewczynie wypowiedzi, ty zauwazylas tylko moja?Tutaj sie pan zapytal, czy ona go utrzymuje?Naskoczylas na niego?Dlaczego nie powiedzialas mu, ze wtraca sie w nie swoje sprawy!?Znajdz sobie w koncu innego kozla ofiarnego!!!
Taaaa.... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Cos mi to przypomina ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Krak dal wreszcie jakies sensowne rozwiazanie. Moze autorka z tego by skorzystala? [ Ostatnio edytowany przez: <i>Nie_z_tej_bajki</i> 21-01-2011 21:11 ]
Taak, mnie tez, jak nazwalas mnie suka, tutaj, na forum.Kilkakrotnie, jest nawet kopia twojej wypowiedzi.W tym samym czasie zalozylas i prowadzilas watek dotyczacy zasad, regulaminu, dla nowych uzytkownikow.Ktos to skopiowal... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Zakladanie nowego, kolejnego profilu nikogo nie wybiela.I tak wiadomo, kto jest kim...
|

|
 |
|
krakn |
Post #4 Ocena: 0 2011-01-21 21:18:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ooo teraz doczytałem ze on już zupełnie na nielegalu, bez paszportu siet, ale koleś kamikaze
to na numer z firmą za późno :/
hm, nie obraź się, ale ty to też, "boski wiatr".
Ale podobno kobiety tak mają :D Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #5 Ocena: 0 2011-01-21 21:20:03 (15 lat temu) |
A Ty gdzie widzialas, zebym ja sie wybielala, albo ukrywala? Nawet w podpisie mam MagicSunny ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Ciekawe jak dlugo jeszcze tak mozesz ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Milej nocy ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) . Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
|

|

|
|
|
marcinb |
Post #6 Ocena: 0 2011-01-21 21:23:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Spokoj mi tu prosze. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|

|

|
|
elizaglasgow |
Post #7 Ocena: 0 2011-01-21 21:24:03 (15 lat temu) |
To nie mow, nie wciskaj kitu, ze cos tam pamietasz, zbyt malo pamietasz!Jestes nietykalna, tak, jak Ada.Jak narobilas sobie wstydu, to usunelas konto, zalozylas nowe...Wielkie mi hallo...
|

|
 |
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #8 Ocena: 0 2011-01-21 21:25:51 (15 lat temu) |
Cytat:
2011-01-21 21:24:03, elizaglasgow napisał(a):
To nie mow, nie wciskaj kitu, ze cos tam pamietasz, zbyt malo pamietasz!Jestes nietykalna, tak, jak Ada.Jak narobilas sobie wstydu, to usunelas konto, zalozylas nowe...Wielkie mi hallo...
Nie przekrecaj faktow  . Konto usunelam duuuuzo pozniej.
Sorki Marcin  . Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
|

|

|
|
|
Post #9 Ocena: 0 2011-01-21 21:28:50 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
elizaglasgow |
Post #10 Ocena: 0 2011-01-21 21:29:20 (15 lat temu) |
Tak, usunelas, jak sobie wstydu narobilas.Ta suka, w moim kierunku, to nie powod usuniecia konta, nie bezposredni.
Po co usunelas konto?Skoro i tak tutaj wrocilas?
|

|
 |
|