Str 8 z 14 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-01-29 10:33:12 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Milusia | Post #2 Ocena: 0 2010-01-29 10:39:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2007 Skąd: Greenhithe :) |
Cytat: 2010-01-29 10:21:24, Kasia_red napisał(a): Moja Wyspa jako portal polonijny stoi na stanowisku, że mówienie w taki sposób o Polakach jest niedopuszczalne. Wystosujemy odpowiedni list do POSK oraz innych instytucji, urzędów i mediów. Zależy nam, aby to był jeden list, poparty podpisami jak największej liczby użytkowników Mojej Wyspy - przygotuję jakąś propozycję bazując na tym, co napisaliście w tym wątku. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie - proszę pisać na PW. Czekamy, moj podpis juz macie. Pomijajac fakt, ze niektorzy Polacy sa tacy a nie inni, nie podoba mi sie generalizowanie i obrzucanie blotem mlodej, polskiej emigracji. Zwlaszcza w taki sposob, na lamach takiej gazety i na dodatek przez Polke... az ciezko uwierzyc. Zajrzalam na profil tej kobiety na naszej-klasie, wiekszosc komentarzy nie nadaje sie do zacytowanie (nie, zeby bylo mi z tego powodu przykro) ale zainteresowal mnie zwlaszcza jeden komentarz i mysle, ze warto go tu przytoczyc: Cytat: prosze sobie 52 letni czlowieku plci zenskiej polakami (nie nazwe rodakami bo przeciez nie jestesmy godni) mordy nie wycierac. 52 lata na karku a klasy ZERO! uprawiasz hipokrytyczna demagogie i jestes jak woda na mlyn dla szmatlawcow klasy sun. podjudzanie wybuchowych, intelektualnych inaczej rodowitych mieszkancow przeciwko ludziom z OJCZYZNY to ZDRADA! ksiadz robak sie klania. jak smiesz twierdzic ze problem socjalnego spoleczenstwa zaczal sie na polakach? i to tych ostatnich? bo ci z twojego miotu to ludzie przez prawdziwe L? przykro mi to stwierdzac ale ten twoj DISNEYLAND se ne wrati... podejrzewam ze nie odnalazlabys sie w dzisiejszej polsce tak jak nie odnajdujesz sie w dzisiejszej UK! starzec mozna sie z KLASA! ale czego sie mozna spodziewac po kims kto wyciera sobie morde komunitycznym ustrojem tylko po to zeby usprawiedliwic swoj wyjazd z kraju. bo ty moglas? czasy byly inne... musialas... bo ci zli komunisci... trzeba bylo zostac i pomagac budowac polske o, przyszlosci narodu, pseudointelekcie a nie zostawiac na pastwe postkomuny. to byl dopiero DISNEYLAND. WSTYD I HANBA! NA KOLANA I DO CZESTOCHOWY BLAGAC O WYBACZENIE! wlasnie zmarnowalem dwie minuty mojego zycia na pisanie do ciebie wiec moze zakoncze to z pointa: teraz potencjalne przypadki pobicia, gwaltow, podpalenia, dzgania nozami, bullyingu DZIECI w szkolach i wszystkich dobroci ktore maja w glowach cwiercinteligenci w uk mozemy zawdzieczac tobie. zycze spokoju sumienia. what goes around... comes around... To tyle w tym temacie ![]() jewelleryjunction co uk
|
sebabar | Post #3 Ocena: 0 2010-01-29 10:49:48 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 09-01-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-01-29 10:33:12, mcriss napisał(a): Cytat: 2010-01-29 10:21:24, Kasia_red napisał(a): Moja Wyspa jako portal polonijny stoi na stanowisku, że mówienie w taki sposób o Polakach jest niedopuszczalne. Wystosujemy odpowiedni list do POSK oraz innych instytucji, urzędów i mediów. Zależy nam, aby to był jeden list, poparty podpisami jak największej liczby użytkowników Mojej Wyspy - przygotuję jakąś propozycję bazując na tym, co napisaliście w tym wątku. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie - proszę pisać na PW. Osobiście też mam dosyć negatywnych informacji, które publikują brytyjskie media o Polakach, a które później znajdują swoje miejsce w portalu. Koniec z tym. Ament, jak mówi Marian ![]() Bravo! Ktoś wreszcie z konkretem! Osobiście już podpisuje się pod takim listem! I radzę poszukać prawnika i podać TĄ Panią do sądu! Na "mojej Wyspie" jest dużo Polaków, możemy zrzucić się na prawnika. Uważam że powinniśmy stanąć i obronić NASZE dobre imię! W końcu to my ciężko pracujemy (nieraz na pracach gdzie rodowitego Brytyjczyka ze świecą można szukać) a ona obraziła naszą ciężką pracę! Od kiedy to praca fizyczna jest haniebna? I lepiej ze swoich podatków utrzymywać bezrobotnych angoli czy własne dzieci??? A przepraszam council tax? Przecież wszyscy płacimy i co z tego osobiście MY emigranci mamy? Znam mnóstwo Polaków którzy zarabiają "za dużo" i nie biorą żadnych benefitów bo im nie przysługują! A nawet ci co biorą, to duża część z nich zostanie tu na wyspach i ich dzieci w przyszłości będą rozwijać Brytyjską gospodarkę! proszę podać mi na priv nr konta i zapłacę serio, bezinteresownie, niech każdy da kila pensów i razem pokażemy WSZYSTKIM, że Polacy to też Europejczycy, którzy maja coś innego niż tylko cycki lub mięśnie. |
Post #4 Ocena: 0 2010-01-29 11:11:51 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-01-29 11:25:23 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
sebabar | Post #6 Ocena: 0 2010-01-29 11:27:01 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-01-29 11:25:23, mcriss napisał(a): Wiecie co? Gdyby tak ktoś wrzucił do jednego worka wszystkich muslimów i nazwał terrorystami i nierobami, to zaraz zrobiłoby się głośno i w ich obronie stanąłby jakiś naczelny rabin i cały świat muślimski by zagotował. I jestem przekonana że byłaby polityczna burza. Ciekawa jestem czy oficjalna Polska zareaguje (np. Ambasada RP)... może przed wyborami, tak mi sie wydaje... |
Milusia | Post #7 Ocena: 0 2010-01-29 11:28:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 07-11-2007 Skąd: Greenhithe :) |
Pozwole sobie jeszcze zacytowac fragment jej wypowiedzi:
Cytat: Why doesn't Britain adopt a tougher system, like that in Australia or America, where only skilled people are welcome to apply? Let's have the right people coming in - those who can bring something to this society or only those who genuinely need saving from persecution. Idac jej tokiem rozumowania, ta pani tez nie powinna miec mozliwosci wjazdu do tego kraju. No chyba, ze piszac "skilled people" miala rowniez na mysli ludzi grajacych w filmach oznaczonych znaczniem XXX, no bo to tez wymaga pewnych umiejetnosci... Oczywiscie pod artykulem pojawia sie juz coraz wiecej wypowiedzi, ze niby ma racje i jak to sie kazdy z nia zgadza, zenada!!! jewelleryjunction co uk
|
Post #8 Ocena: 0 2010-01-29 11:37:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
sebabar | Post #9 Ocena: 0 2010-01-29 11:37:58 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-01-29 11:11:51, Bea111 napisał(a): No fakt... Pierwszą reakcją mojej córki na ten temat było: "teraz w szkole będą myśleć, że my też tak robimy" Twoja córka będzie wielkim Polakiem! |
Post #10 Ocena: 0 2010-01-29 11:38:16 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|