MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska aktorka obraża Polaków w UK !!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 7 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sebabar

Post #1 Ocena: 0

2010-01-29 01:16:25 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-01-29 01:05:57, Marciniak napisał(a):
Cytat:

2010-01-29 00:29:13, anthrax napisał(a):
udajesz czy na prawde nie rozumiesz o czym pisze?

Napisz co to były za programy, spis widziałem ale nie wiem co to jest. Większość to filmidła za dwa złote.

Ja napisałem maila do kierownika POSKu

Cytat:
Witam

Dostrzegam iż w zespole Polskiego Ośrodka Społeczno-Kulturalnego w Londynie znajdują się osoby o niskich walorach intelektualnych, żeby nie rzec wykazujące się indolencją intelektualną. Ja takich ludzi nie nazywam już twórcami tylko tfurcami. Ktoś taki jak pani J Kańska powinna chałturzyć chyba gdzie indziej skoro wypowiada się w tonie pogardy o swoich rodakach do makulaturowej gazetki the Sun.

Uważam iż nie ma ona prawa wypowiadać się w ten sposób obrażając swoich rodaków, rzucając ogólniki i słowa nie poparte żadnymi badaniami socjologicznymi ani nie znajdującymi potwierdzenia w praktyce. Większość z nas ciężko pracuje w tym kraju aby coś osiągnąć i nie życzymy sobie być obrażani przez nikomu nie znaną aktorkę, która szuka w ten sposób rozgłosu i możliwości zarobienia dodatkowych pieniędzy. Osobiście czuję się przez nią obrażony i uważam, iż jako osoba kultury zachowała zgoła inaczej niż powinna. Cóż, chyba taka jest natura tfurcuf.

Pani Joanna Kańska jako osoba kultury i emigrant o długoletnim stażu powinna dać przykład postępowania i budować polskie środowisko w Zjednoczonym Królestwie a nie je rozbijać i wywoływać niepotrzebne emocje. Rości sobie pretensje do bycia od nas, najnowszej emigracji lepszą? Bo miała szansę pójścia do szkoły aktorskiej i zagrania w jakichś tam filmach? Czyli ci którzy pracują fizycznie, ci którym się różnie w życiu powiodło są gorsi?

Ogólnie to wstyd i sromota - nie zanieczyszcza się własnego gniazda i ubliża się własnym rodakom za garść srebrników zwanych funtami. Pani J Kańska daleko nie odleciała od Rzeczypospolitej i nie może być pewna czy kiedyś do tej Rzeczpospolitej i rodaków nie wróci. A pieniądze od The Sun mają to do siebie że dziś są, ale jutro ich nie będzie. Wraz z nimi zniknie tez szacunek i poważanie.

A Angielką nigdy nie zostanie. Zawsze będzie z zewnątrz, to klasowe społeczeństwo, gdzie każdy ma swoje miejsce.

Z poważaniem

(tu podałem moje i nazwisko oraz miasto pochodzenia)

Nic wielkiego, pisane na kolanie. Po prostu napisałem do gościa, aby dać mu znać że nie wszyscy podziwiają słowa jakiejś podrzędnej aktorki.

amen...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Post #2 Ocena: 0

2010-01-29 01:30:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-01-29 01:34:13 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #4 Ocena: 0

2010-01-29 08:00:53 (15 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Chinczyk, jednak jesli dla Ciebie zrodlo informacji o swiecie i wydarzeniach "artystycznych" stanowi pudelek.pl mozesz tam wyslac swoj list.
A swoj zamierzam wyslalac do POSKU i Zjednoczenia Polskiego, jednej z najstarszych organizacji polonijnych na Wyspach.
http://www.zpwb.org.uk/en/contact
Mam nadzieje, ze aktywnosc nas - Polakow nie skoczy sie na wypisywaniu inwektyw pod adresem tej Pani na MW i nk, ale pokazemy, ze potrafimy solidaryzowac sie w obronie naszego dobrego imienia.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-01-29 09:29:35 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-01-29 10:21:06 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2010-01-29 10:21:24 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Moja Wyspa jako portal polonijny stoi na stanowisku, że mówienie w taki sposób o Polakach jest niedopuszczalne. Wystosujemy odpowiedni list do POSK oraz innych instytucji, urzędów i mediów. Zależy nam, aby to był jeden list, poparty podpisami jak największej liczby użytkowników Mojej Wyspy - przygotuję jakąś propozycję bazując na tym, co napisaliście w tym wątku. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie - proszę pisać na PW.

Osobiście też mam dosyć negatywnych informacji, które publikują brytyjskie media o Polakach, a które później znajdują swoje miejsce w portalu. Koniec z tym. Ament, jak mówi Marian :-]
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2010-01-29 10:26:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sebabar

Post #9 Ocena: 0

2010-01-29 10:29:48 (15 lat temu)

sebabar

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-01-2010

Cytat:

2010-01-29 10:21:24, Kasia_red napisał(a):
Moja Wyspa jako portal polonijny stoi na stanowisku, że mówienie w taki sposób o Polakach jest niedopuszczalne. Wystosujemy odpowiedni list do POSK oraz innych instytucji, urzędów i mediów. Zależy nam, aby to był jeden list, poparty podpisami jak największej liczby użytkowników Mojej Wyspy - przygotuję jakąś propozycję bazując na tym, co napisaliście w tym wątku. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie - proszę pisać na PW.

Osobiście też mam dosyć negatywnych informacji, które publikują brytyjskie media o Polakach, a które później znajdują swoje miejsce w portalu. Koniec z tym. Ament, jak mówi Marian :-]

Jestem za :-], ale z innej beczki. Kiedyś w UE robiono badania. Ankieterzy mieli pytania dotyczące nas Polaków, i wiecie w jakim kraju wypadliśmy najgorzej? Proszę mi napisać, jeśli ktoś wie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #10 Ocena: 0

2010-01-29 10:30:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,